Artikler

Vores artikler om alt guitar relateret såsom guitarister og guitarer. Vi skriver om både guitar og guitarister. Artiklerne er ikke delt op i nogle bestemte kategorier, da emnerne ikke er fastlagt på forhånd.

blind gary davis

De fleste tror at guitarister der spiller fingerspil bruger alle fingrene i højre hånd, men virkeligheden er tit en anden.

Vi har bedt en række kendte danske guitarister sige et par ord om den betydning Jørgen Ingmann har haft på deres musikalske karriere og hvordan de husker ham som guitarist.

På facebook findes der en populær gruppe for fans af afdøde Doc Watson. Det er der nu intet revolutionerende i, men det der gør historien interessant med danske briller er at den styres af en dansker. Navnligt: Jesper Deleuran. Jesper Deleuran er selv aktiv guitarist og har udgivet cd udover at være meget aktiv på youtube med guitar og banjo videoer med både folkemusik og countrymusik. Deriblandt fortolkninger af numre som Doc Watson har udødeliggjort.

Den allerførste guitar fingerpicking koncert i Danmark, nærmere i Odense på jazzhus dexter i odense d. 11. maj 2013, arrangeret af den hjemmeside du er inde på lige nu og internationalt hus, er nu overstået. Og det med et brag! Koncerten gik nemlig over al forventning. Folk mødte talrigt op, så dexter spillestedet var fyldt helt op, og folk blev ved med at strømme ind, og stemningen var rigtig god.

De fleste ved at Johnny Cashs kone June Carter selv var aktiv musiker og sangskriver, men at hans første kone også var det er nyt for de fleste. Nu er det kommet frem at Vivian Cash skrev en sang. En sang skrevet direkte til hendes mand. I 50 år har denne sang været gemt for offentligheden. Nu er den endelig blevet udgivet af det færøske countrytalent Evi Tausen. Nummeret er på hendes første cd.

stor kim larsen billede

Det er altid sjovt som guitarist at spille Kim Larsen sange på guitar. Vi har her samlet en række guitar tabs som danmarks nationalskjald Kim Larsen er kendt for. Mange af dem har han selv komponeret eller sat tekst til. Fælles for dem alle er at de alle er sange som Kim Larsen kendt for.

Denne artikel er blevet flyttet over til vores interview sektion da den indeholder interview med diverse fingerstyle guitarister der har mødt eller brænder for at møde Youtube fænomenet Sungha Jung.
Gå direkte til interviewet her

Det danske band Power Load et old school hard rock 'n' rollin' band, med stor inspiration fra 70'ernes rock lyd. Deres mål er at bringe soloen tilbage til scenen, hvor den hører hjemme.

Power Load er i disse i studiet for at indspille en demo cd. Allerede nu kan man dog finde masser af deres musik på bandbase og på guitaren.dk. De har fornyligt skiftet forsanger men de skriver stadigvæk deres egne sange og budskabet er stadigvæk det samme: at bringe soloen tilbage til scenen, hvor den hører hjemme.

Elvis Presley havde den luksus at kunne vælge og vrage imellem et arsenal af villige guitarister i de årtier han var aktiv musiker. I denne artikel vil vi kigge nærmere på de 4 leadguitarister han benyttede sig af i de 3 årtier. Elvis benyttede sig godt nok af flere studioguitarister end nævnt her i forbindelse med sine film og nogle liveshows, og i visse ti lfælde studiosessioner. En af disse er Chet Atkins, som kun fungerede som rytmeguitarist på nogle få Elvis skæringer som Heartbreak hotel.

Musikverdenen er fuld af dem: venstrehåndede guitarister, som alle på den ene eller måde er blevet nødt til at gå på kompromis med valg af instrumenter, og nogle endda blevet tvunget til at vende strengene så bas og diskant modsvarer det på en højrehånds guitar, mens andre har valgt den mere drastiske løsning at lære sig at spille guitar med højre hånd i stedet. Der er uden tvivl mange som vi aldrig hører om der har haft et stort musikalsk talent men som har droppet guitaren på grund af de vanskellige vilkår venstrehånds guitarister lever under.

Sider