Artikler

Vores artikler om alt guitar relateret såsom guitarister og guitarer. Vi skriver om både guitar og guitarister. Artiklerne er ikke delt op i nogle bestemte kategorier, da emnerne ikke er fastlagt på forhånd.

 • At holde takten med foden - er det en god idé?

  Den salige Chet Atkins blev engang i et interview spurgt om hvilket råd han ville give til sine efterkommere indenfor guitarens verden. Hans svar var meget kortfattet: "Tap your foot". Altså at man skal holde takten med fødderne. Men selvom mister guitar mente det, er det så altid en god idé at holde takten med foden? Det har vi spurgt en række danske og et par udenlandske guitarister om. 
 • Fingerpicking guitarister der kun bruger 2 fingre

  De fleste tror at guitarister der spiller fingerspil bruger alle fingrene i højre hånd, men virkeligheden er tit en anden.
 • Til minde om Jørgen Ingmann

  Vi har bedt en række kendte danske guitarister sige et par ord om den betydning Jørgen Ingmann har haft på deres musikalske karriere og hvordan de husker ham som guitarist.
 • Dansk guitarist bag populær Doc Watson facebook gruppe

  På facebook findes der en populær gruppe for fans af afdøde Doc Watson. Det er der nu intet revolutionerende i, men det der gør historien interessant med danske briller er at den styres af en dansker. Navnligt: Jesper Deleuran. Jesper Deleuran er selv aktiv guitarist og har udgivet cd udover at være meget aktiv på youtube med guitar og banjo videoer med både folkemusik og countrymusik. Deriblandt fortolkninger af numre som Doc Watson har udødeliggjort.
 • Fingerpicking festivalen i Odense en stor succes!

  Den allerførste guitar fingerpicking koncert i Danmark, nærmere i Odense på jazzhus dexter i odense d. 11. maj 2013, arrangeret af den hjemmeside du er inde på lige nu og internationalt hus, er nu overstået. Og det med et brag! Koncerten gik nemlig over al forventning. Folk mødte talrigt op, så dexter spillestedet var fyldt helt op, og folk blev ved med at strømme ind, og stemningen var rigtig god. Man kunne se på publikum at de var kommet for at høre noget guitarmusik de selv havde valgt at bruge aftenen på at høre, og nogle af dem kom også langvejs fra for at være vidne til denne enestående begivenhed. Derfor var folk stille, lyttende og koncentrerende. Men hvad med selve koncerten?