Musikteori

Musikteori er en vigtig del i forståelsen af musikkens dna og også guitarens opbygning. Vi har valgt at kigge på emner der er væsentlige for øvede guitarister eller begyndere der vil videre, at lære. Her kommer vi ikke udenom kvintcirklen der hjælper dig med at transponere en akkord til den toneart du ønsker.

 • Sådan finder du molakkorden vha. den numeriske akkordprogression og kvintcirklen

  Kvintcirklen
  I denne lektion vil vi vise dig hvordan du nemt kan finde en mol akkord til en tilsvarende dur akkord. Det vil vi gøre ved at bruge de numeriske akkordprogressioner, hvor man gør brug af romerske tal, og ved hjælp af kvintcirklen.
 • Oversigt over toner på guitarens gribebræt

  Bemærk at denne artikel omkring tonerne på guitarens gribebræt er ved at blive opdateret. Lige nu ser du alle tonerne på guitarens gribebræt, men vi arbejder på at få dem vist mere forståeligt og mindre rodet end de bliver vist nu.
 • Hvordan spiller man en Am7 akkord i grundstillingen - uden at vende den om?

  Hvordan tager man en Am7 akkord i sin grundstilling på guitaren med tonerne A-C-E-G. Kan det overhovedet lade sig gøre? Ja det kan det men som denne lektion viser dig så er det nok mest praktisk at droppe grundstillingen og vende akkorden om eller spille en anderledes bastone end grundtonen. Men vær ganske rolig for du lærer samtidig at gribe en Am6 akkord plus en Am akkord. Så hele 3 akkorder i en lektion!
 • Forskel mellem C9 og Cadd9 akkord

  Man kan nemt tage fejl af en C9 akkord og en Cadd9 og enndu foranlediges til at tro at det er en og samme akkord, men er den det? Hvad er egentlig forskellen? Det ser vi på i denne lektion hvor en C7 akkord spiller en stor rolle til forståelsen for forskellen imellem akkorderne.
 • G/B akkorden - en populær alternativ bastone akkord

  Paul McCartney spiller Blakcbird
  En G/B akkord er en G akkord med en tilføjet B tone i Bassen. Denne akkord er meget brugt af guitarister og komponister. Store sangskrivere som Bob Dylan og Paul McCartney (billede) har brugt den på mange af deres store hits.