Om os

I begyndelsen
Guitaren.dk startede helt tilbage i 1998 som et projekt til at støtte admin Fridrikur Ellefsen i hans guitarlærer arbejde. Det var tænkt som en hjælp til at dele tabs med eleverne. Selv om guitaren.dk har mange år på bagen, så var det ikke det eneste website indenfor guitar i Danmark i 1998. Faktisk blev Fridrikur Ellefsen inspireret til at lave guitaren.dk da en af hans guitarelever fortalte ham om en dansk hjemmeside med et hav af tabs der hed noget med DG. Desuden blev siden OLGA (online guitar archive meget brugt. Således inspireret blev www.guitaren.dk oprettet.

I starten var siden meget enkelt skruet sammen og af den mere statiske type, men det tog ikke lang tid før den blev database styret med programmerings sproget ASP.  Det betød at man lettere kunne holde styr på tabs og akkorder osv. 

Forum
I starten kørte guitaren.dk's uden for selve hjemmesiden på en platform hos ofir.dk. Forummet var meget besøgt, men desværre kom der også en del useriøse indlæg da alle brugere af hjemmesiden kunne poste indlæg. Derfor lavede Fridrikur Ellefsen i 2004 et medlemsstyret forum der også blev meget besøgt, og hvor medlemmerne strømmede til.  I senere tid er forummet blevet mindre besøgt desværre pga. konkurrence fra Facebook og andre sociale medier. Det er blevet så nemt bare at poste på facebook hvor alle vennerne hænger ud.

Logo
Det logo som guitaren.dk har haft de sidste mange år blev tegnet af den færøske grafiker og tegner Bergur Dalsgaard. Logoet er blevet meget rost for sin enkelthed. Det er svært at forestille sig guitaren.dk uden dette flotte logo. Med logoet har Bergur ramt plet. Det fortæller helt præcist og enkelt hvad websitet handler om med guitaren i fokus. Lækkert at se på og meget fortællende og nemt at huske.

Drupal
Den 11. Juni 2016 blev guitaren.dk flyttet over på det kraftige og stabile DRUPAL CMS system. Et system som store sites som TV2.dk og DR.dk bruger. Det har betydet at samtlige indlæg og links har skiftet plads. På papiret betyder det at du nu som bruger kan finde dit indhold lettere end nogensinde før, men at det er nødvendigt at opdatere dine bogmærker da de ligger anderledes placeret på sitet. Her er et eksempel på den lette nye struktur: www.guitaren.dk/akkorder istedet for www.guitaren.dk/akkorder.asp
 

Informationer

The Wall genopstår

Trofaste fans/brugere eller medlemmer af guitaren dk ved at vi før det nye guitaren dk blev lanceret i juni måned havde en sektion under vores gamle Community der hed The Wall. Der kunne man poste egne videoer eller andre sange. Den forsvandt dog under den massive opdatering i juni måned. 

Guitaren.dk er opdateret til DRUPAL CMS

Som du måske har bemærket så ser guitaren.dk nu lidt anderledes ud. Det skyldes at vi har opdateret vores system. Det er dog ikke selve layoutet som har fået mest make over, men mere det der ligger bagved og opbygningen og strukturen af hjemmesiden.* Teknisk betyder det at vi har flyttet rundt på hele indholdet.

Ny GOOGLE plus side igen

Grundet google konto forvirring af værste skuffe er vi blevet nødt til at lave en helt ny google plus side. Vi kæmpede en brav kamp med at få google til at forstå at den google plus side vi havde oprettet skulle tilknyttes med vores youtube kanal, men lige vidt hjalp det.

Godt nytår!

Godt nytår til alle brugere af hjemmesiden! Håber i har haft et godt 2013 og vil få masser af success og glæde i det nye år 2014.
Stor tak til jer der har brugt vores forum og community og skrevet atkivt derinde, og dermed hjulpet andre der måske er startet med at spille guitar eller i tvivl om hvilken guitar de skulle vælge :)

Venlig hilsen

Fridrikur, admin

Vindere fundet i Bumblefoot konkurrence

De to vindere til hhv. lørdag og søndag er fundet. Stort tillykke til de to vindere som har fået besked via e-mail.

Stort tillykke til: U.Sørensen, og Kurt Thuesen.

Mød Bumblefoot privat i 15 minutter - deltag i vores konkurrence

Vind en eftertragtet plads til Meet N' Greet med Gun's Roses guitaristen Bumblefoot den 05. og 06. oktober ved Copenhagen Guitar Show 2013

Følg Guitaren DK på YOUTUBE

I flere år har du kunnet se vores videoer på YOUTUBE.COM, men det er først for nyligt at vi har organiseret videoerne og oprettet vores helt egen GUITAREN YOUTUBE kanal. Så du nemmere kan følge med i hvad der foregår på vores site

Guitarbygning forum oprettet

Efter medlemmernes eget ønske er der nu blevet oprettet et forum med emnet guitarbygning. Her kan du som navnet hentyder dele din erfaring omkring det at bygge din guitar med andre. Vel mødt!
Du finder forummet øverst i menuen

Fejl i vores forum / mailsystem løst

Mange har sikkert beklageligvis fået en mail fra guitaren.dk om at der var kommet en besked til dem inde på guitaren.dk fra et andet medlem, dette var en fejl i mailsystemet. Teknisk set skete der det at hver gang når man besøgte et medlems profil, så fik vedkommende automatisk en mail. Dette er selvf.

Konkurrencen er nu slut

Tak for alle der deltog i Guitar Pro konkurrencen. Se om du er en af de heldige der har vundet her

Vind 20 prof. Guitar Pro guitar tabs

Deltag i konkurrencen og se om du er en af de 20 heldige der kan vinde en af de 20 professionelle guitar tabs fra arkivet MysongBook som er et helt nyt sangarkiv i Guitar Pro 6.1.

Vinderne bliver trukket den 14 november 2011

Deltag i konkurrencen

 

Ny profilside på trapperne

Da vi nu er ved at være klar til at præsentere din nye profilside vil det fremover ikke længere være muligt, for medlemmer af guitaren.dk at linke til deres egne hjemmesider.

Vinderen er fundet

Vinderen i Andy Mckee konkurrencen er fundet og det blev Liselotte Damgaard, der blev den heldige. Stort tillykke til hende med præmien, og tak til alle der har deltaget!!! God fornøjelse med Andy Mckee koncerten!

I dag er sidste chance

Vigtig meddelelse
I dag fredag den 10. juni 2011 er sidste frist at indsende bud på spørgsmål i konkurrencen om at komme med til DR koncerthusets koncert med Andy Mckee.

Ang. Andy Mckee koncert i DR koncerthuset

Der er kun plads til 500 heldige deltagere til denne ekslusive koncert. DU kan blive en af de heldige ved at deltage i guitaren.dk's konkurrence. Se hvordan her på siden.

Skalaer og transponering fejl rettet

Et opmærksom medlem gjorde mig opmærksom på at vores skala side, nærmere betegnet 'skalaer' i vores menu foroven ikke virkede. Det er nu blevet rettet. Desuden er 'transponering' også blevet rettet. Det var en teknisk fejl der skyldtes en optimering af nogle tabeller i databasen. Beklager de gener det må have forårsaget. NU kører alt perfekt igen.

Med venlig hilsen

Opdatering: hjemmesiden kører nu igen

Hjemmesiden kører nu igen

Vindere fundet i Guitaren.dk's forårs konkurrence

Så har vi fundet de to heldige vindere af vores forårs konkurrence. Tak til alle de mange af jer der deltog i konkurrencen, og overholdt reglerne, mange tak. Se om du er en af vinderne!

Alle deltagere svarede rigtigt på spørgsmålet at det er Fender der laver Stratocaster guitaren. Det var nu heller ikke så svært :)

Vinderne er...

Deltag i Guitaren.dk's forårskonkurrence

Få to nye og lækre musikprogrammer ind i dit hjemmestudio! Gældende fra den d.d.
til den 30 maj 2010* kan du nemlig deltage i en spændende forårskonkurrence
om disse to fantastiske lydprogrammer, der vil shine dit studio gevaldigt op. Der

Godt nytår 2010

Glædelig jul og godt nytår 2010! Tak til alle guitaren.dk't trofaste brugere. Også en stor tak til jer der er medlem af vores facebook gruppe!

De 3 vindere er nu fundet!

To nye vindere til Vintage Guitar Show i svendborg. Vinderne af 3 x 2 biletter til Vintage show. Vinderne er:
  • Gibson0
  • Lars B.C.
  • Preben svan
Lodtrækningen gav dette udfald:
  • Vinderen af T-rex pedalen er:
    Fretplay
  • Vinderen af 3 x DVD film er:
    Bjørnebo

Guitaren.dk's 10 års jubilæum konkurrence

I anledning af at vi har 10 års jubilæum den 28. september fejrer vi det med en konkurrence med spændende præmier du kan vinde. For at deltage skal du være medlem af guitaren.dk. Nye medlemmer accepteres selvfølgelig også (det er gratis).

Godt nytår 2008

Godt nytår og tak for det farne år.
2007 har været et spændende år for guitaren.dk hvor vi har fået flere besøgende end nogensinde før og hvor vi indførte vores nye guitarskole med mp3 og videoer, og ikke mindst VIP tabs hvor vi fik overtalt den legendariske danske guitarist Finn Olafsson til at vise sin egen komposition med noder, tabs, og mp3.

Se en samling julevideoer fra youtube

Hvad ville julen være uden Bing Crosbys gyldne røst på White Christmas, og den sprøde guitarsound på Bobby Helms' Jingle Bell Rock? Eller John Lennons Happy Christmas? Foruden Rudolf the rednosed reindeer med og af Gene Autry? Med det i mente har vi samlet nogle af de bedste julevideoer fra youtube og viser dem her samlet. Det er alt hvad hjertet kan begære.

Informationer om hjemmesiden

Her finder du informationer om selve hjemmesiden. Det kunne være tekniske fejl, en begivenhed, en konkurrence osv.

Du behøver dog ikke følge med her på siden, da informationer omkring guitaren DK står på forsiden hvor du får et link til disse interne sider som du kan læse om når det bliver aktuelt

Nyt her på siden!

Endelig er vi klar med vores meget efterspurgte "køb salg og bytte" børs, som er blevet et MUST at lave på guitaren.dk's prioriterings liste, og ønsket af mange på vores forum.
Har du noget du vil af med eller er du på kig efter noget brugt? Så sæt det til salg i dag!
--gå til børsen her---

guitarens top 14

Her følger guitaren.dks opfølgning til Rolling Stone's top 100.

Der blev stemt ind fra den 3. september til 3. oktober og her følger resultatet:

Forrårs konkurrence 2006

Fra den 10 maj 2006 og frem til 1. juni 2006 kan du (om du er medlem) være med i vores forårs quiz, der er en flot guitar fra Guitar4all.dk på spil.

Vinderen af konkurrencen

Vinderen af konkurrencen blev Lars Hvolgaard.
Han var en af dem der kom med det rigtige svar på C durs molparallel og den var "A-mol".
Vinderen blev fundet via lodtrækning.
VI takker for de mange indsendte svar!

Nu flere Smileys

Her på siden er vi nu klar med en helt ny smiley menu ved oprettelse og redigering af beskeder i vores fora.
Så nu kan du frit udstille dit humør ved blot at klikke på et ikon i en menu.
Du kan i modsætning til før vælge et smiley i menuen istedet for at skulle huske smiley koderne for de diverse humørsituationer.
Brug smileys her