15 studies for guitar

Du er her

Svend Hedegaard har begået 15 studies – ideomatiske stykker for sologuitar.
Når man ser bogen første gang forledes man til at tro at det er tale om en skitse fra underviserens private skuffe og ikke et færdigt værk, da vi her får håndskrevne noder og tekst fra en erfaren nodeskriver, uden tvivl. Kun lidt maskinskreven tekst hist og pist minder om at der er tale om et færdigt udgivet værk.
Lad mig slå det fast med det samme: denne bog er for erfarne musikere, der gerne vil eksmperimentere udover det sædvanlige på guitaren. Eksperimentationen består ikke kun i den meget speciell stemning, men også i viljen til at gå ud og erstatte ens almindelige seks strenge, med de i bogen anviste ret specielle tykkelser på strengene.
Dog med det i mente at det godt kan spilles i almindelig stemning hvis man blot følger noderne.
Bogen virker med sine håndskrevne noder og tilsvarende sidekommentarer halvfærdigt, når man udelukkende dømmer den ud fra layout. Indholdsmæssigt er stykkerne lidt korte og repetive, men kan fungere fint i sammenspils sammenhænge hvor erfarne musikere kan bruge de små melodistykker, som guitarmæssigt som riffs, som udgangspunk til jam de kan bygge videre på.

Ny dansk musik for guitar. Det kan spilles på den spanske eller på westernguitaren.

Konklusion
Bogen har sin charme, men jeg frygter at den er for speciel til at vinde indpas eller til at få læsere blandt det brede publikum. På en musikskole eller et konservatoire kan den fungere godt i sammenspils øjemed, men de specielle stemninger kræver sin vilje.

Udgives af Forlaget guf

Rating

0
No votes yet

Kategori

Bøger
Anonyms billede

Facebook kommentarer