Acid Music Studio 8 review

Du er her

Acid Music Studio 8 brugerfladen ligner sig selv. Der er ikke blevet ændret noget i det visuelle, men 'Show me how' funktionen der blev introduceret i version 7, viser de nye funktioner på en behagelig og imødekommende måde. Der er med til at få programmet til at fremstå som et program man nemt kan gå i krig med, uden nogen form for forudgående kendskab. Og det er netop det der stadig er charmen ved Acid Music Studio, det ikke kun ser nemt ud, men det ER også nemt. Når det er sagt så er nyhederne i version 8 absolut ikke for begyndere, men for studio musikere der vil meget mere end kun optage med PLAY og STOP.

Acid Music Studio 8 har nemlig forbedrede muligheder for at mixe dine spor, og kanaler via den helt nye 'audio and MIDI mixing console'. Det giver først og fremmest et bedre overblik over dine midi og audio spor samt mulighed for at route lyden til output busser, via en audio bus. Mixing consollen findes som et såkaldt docking window, men kan også forstørres til at fylde hele skærmen ved tryk på ALT+3. OG det kan varmt anbefales da du så får et bedre overblik over din channel strip og dine spor og fx. Man kan også zoome ind og ud for at optimere displayer af mixing consollen. Med den nye mixing consol følger også bedre muligheder for routing. Det er såre nemt at indsætte et AUX spor og indsætte FX på dette, og sende dit lydspors output til bussen, så du kan styre hvor meget lyd der skal være fra det oprindelige lydspor og hvor meget lyd det FX plugin du har valgt skal have. Med at route din udgang, dvs sende din lyd ud til et andet spor kan du finjustere lyden så du som en anden DJ kan blande lyden fra det oprindelige lydspor med fx. en virtuel guitarforstærker. Du kan indsætte op til fire audio busser.

Acid Music Studio 8 er blevet endnu bedre til at ændre toneart og tempo på loops ved fx. at strække filen med Stretch funktionen, der er blevet forbedret gevaldigt med det nye Zplane élastique Pro plugin der giver professionelle muligheder for at ændre lyden uden mærkbart kvalitetstab i lydkvalitet. Funktionen kan testes med det medfølgende show me how der ganske smart viser dig helt præcis hvor funktionen aktiveres. Funktionen virker kun på audio events som er blevet betmapped, da acid music studio skal kende det oprindelige tempo for at kunne skifte tempo korrekt.

En anden lille men dog meget vigtig ændring er at du nu kan flytte events fra det ene spor over til et andet spor ved blot at brug 'træk og slip' funktionen. Det giver et meget hurtigere workflow. Du markerer det du skal bruge af dit event (acid music studio kalder ting du har indsat på tidslinjen for events, det kan fx. være flere udgaver af en guitaroptagelse), og trækker det ned på det sted hvor du ønsker. Nemmere kan det ikke være.

Med programmet følger Studio Devil™ British Valve Custom guitar amp, som er en virtuel rør forstærker. Denne kan du vælge som FX på dit audio track. Sammenholdt med de nye audio bus routing muligheder kan du finjustere den mængde lyd du vil have forstærket fra dit guitarsignal, og blande det med det oprindelige signal. Forstærker emulerings lyden er god, men mest brugbar hvis man ønsker en dirty rør lyd, men du har kun en enkelt forstærker emulerng at vælge imellem, til gengæld kan du finjustere denne via almindelige guitarforstærker knapper som gain og drive. Forstærker emuleringen funger også fint hvis du vil tilføje en lille smule crunch oven på din clean guitar lyd. Det er den rigtig god til. Kvalitetsmæssigt er den ikke så god som Amplitube 3 eller TH1 men den kan bestemt bruges.

Med programmet følger også TruePianos™ Amber Lite piano plug-in som er et flot virtuelt klaver instrument. Du får den helt rigtige klaver lyd, med gode detaljer i mellemtone, og sågar overtone. Desuden virker TruePianos™ Amber Lite også til at kræve meget lidt af din computer, den er hurtig fremme på skærmen og svarer prompte. Du får den gode lyd, og et flot klaviatur at kigge på, men til gengæld får du ikke så mange knapper at lege med til at justere lyden. Det er der så heller ikke på et ægte klaver kan man sige, men et enkelt preset med elpiano ville være en god ting at kunne vælge for at variere lyden.

Som noget nyt kan du få vist etogoutput meter på dine midi og audio spor direkte. Enten med vandret eller med lodret visning. Det gør at du bedre kan følge med om dine spor overstyrer. Hvis de clipper så bliver det vist med en rød baggrund og med værdien af det decibel der forårsagede klipningen. Du har nu altså både et input meter, der dukker op når du trykker på 'arm for record', og et output meter. Input meteret styrer lydniveauet på det der kommer ind via lydkortets input kanal (fx. din guitar), og output meteret viser lydniveauet på det der kommer ud af højtalerne. Niveauet af output meteret bliver selvfølgelig påvirket af dit input meter, men husk hvis du vil ændre lyden ved at skrue op og ned så din guitar ikke lyder forvrænget eller hvis du vil have mere gain, så er det input meteret du skal redigere og ikke output meteret! Ret vigtigt.

 

Der følger hele 3.000 loops med Acid Music Studio 8. Men jeg synes det var svært at finde disse. Jeg havde forventet at der kom en dialogboks op under installationen der spurgte mig hvor jeg ville installere de medfølgende loops, men nej. Ej heller er der en funktion i acid music studio 8 der holder øje med om der er installeret loops eller ej. Jeg synes det ville være smart hvis man kunne køre en installations test inde i programmet der viste om alle nødvendige plugins, loops og presets var korrekt installeret. Tilfældet lige nu er at du selv skal holde øje med om de er det. Fx. bliver preset manageren heller ikke installeret som default. Nå ang. de der loops. Jo den er god nok, de følger med pakken, men du skal selv finde dem manuelt ved at klikke 'browse disc' under installationen og dobbetklikke på fanen 'content' for at finde de medfølgende loops. Så den er god nok - de findes. Du vil nok højst sandsynligt ikke have dvd'en i drevet hele tiden, og desuden er dvd drevet ikke hurtigt nok til at aflæse loops, så det kan ikke siges for mange gange: kopier loop'sene over på harddisken. Jeg anbefaler at du har en mappe til alle dine loops.

Med på dvd'en følger der en PDF manual samt en HTML fil med hjælp og vejledning til acid music studio samt de nyeste opdatering med links osv.

Acid Music Studio 8 er blevet mere voksen end sin forgænger, og nærmer sig en fuldblods DAW applikationen, og det vel at mærke til en pris der er langt under dens storebror Acid Pro 7. Går du efter den store pakke får du til gengæld endnu mere professionelle valg som 'freeze midi track', og 'input monitoring'. Acid music studio har i modsætning til Acid Pro 7 ikke nogen input monitoring funktion, så du kan med andre ord ikke høre det du indspiller med mindre du har tændt for 'hardware monitoring' på dit audio interface. En sjov detalje er dog at Acid Pro 7 anbefaler at man slår input monitoring fra hvis man har valgt hardware monitoring på sit lydkort, for at undgå at man hører input signalet to gange, altså dobbelt. Så har du et audio interface anbefales det at bruge input monitoring på selve lydkortet og ikke via acid pro. Men dog er det noget jeg godt kunne tænke mig i en ny version af acid music studio 8.

Af andre nyheder kan nævnes Track to once audio track, som er en ultra hurtig måde at brænde et spor over på en blank cd, og så igen først brænde et nyt spor når du har lavet et, og lukke cd'en når du har brændt de spor du ønsker. Ingen grund til at forlade programmet. Det hele kan gøres inde fra Acid music studio. Imponerende.

Konklusion

Den er billig, den er hurtig, den er nem, og giver hjemmestudio guitaristen mere end rigeligt til at gå i gang med optagegelse. På den sjove måde. Det er nemt at skabe dit helt eget backing track med trommer eller bas og jamme løs i en evighed. Der er nogle mangler, som jeg allerede har været inde på, men de er ikke afgørende for en guitarist der bare vil i gang, på den hurtige, sjove og effektive måde. Vejen fra tanke til handling er imponerende hurtig med acid music studio 8.

Vil du se flere videoer?

Flere videoer om brugen af Acid Music Studio 8 (forfattet af Fridrikur Ellefsen)

Acid Music Studio 8 Feature Highlights ACID Music Studio 8 provides users with a comprehensive toolset for music and mashup creations. There are several new features, including an audio and MIDI mixing console, enhanced remixing tools, and exclusive élastique Pro timestretching tools that add more options to ensure users are limited only by their imaginations when producing original music projects. The leading software application in multitrack, loop and beat matching functionality, ACID Music Studio 8 now comes with over 3,000 high quality music loops and includes the Studio Devil™ British Valve Custom guitar amp, as well as the TruePianos™ Amber Lite piano plug-in. You can also upload your project to the ACIDplanet.comsocial networking and music website directly from within the interface. · Audio and MIDI Mixing Console: The new Mixing Console provides an integrated view of all tracks and busses in your project with the appearance of a traditional hardware-based mixer. The look can be customized to provide you with the best view of even the most complex session. The new audio and MIDI Mixing Console has additional routing options, allowing for a more flexible and efficient studio recording environment. · Zplane élastique Audio Timestretching and Pitch Shifting:, Zplane élastique Pro technology allows users to perform dramatic time stretches and pitch-shifts of Beatmapped tracks while retaining maximum sound quality. · Enchanced remixing tools:For remixing your favorite songs, only ACID Music Studio software has the Beatmapper tool. This feature automatically finds the tempo of a complete song, making it easy to remix songs with different beat structures. New markers in ACID Music Studio 8 allow you to Beatmap songs with varying tempos and time signatures. · Cross-Track Event Drag and Drop: This new feature allows users to easily create mixes by simply cutting, copying, or pasting events across multiple tracks for faster editing New features Mixing Console window for a traditional hardware-style mixer view. Up to four audio busses. Up to four assignable effects chains. Audio, MIDI, and bus tracks now include output meters. Mute and lock event switches. Phase, normalization, and channel control for audio clips. You can now invert the phase of audio tracks. You can now drag events across tracks to create and move clips. Custom labels for ASIO drivers and ports. Enhanced timestretch and pitch shifting for Beatmapped clips with élastique Pro. Metronome countoff. Enhanced plug-in management. Improved plug-in scanning via the Plug-In Manager. Tempo curves between tempo markers. Enhanced Beatmapper. Support for opening and rendering FLAC files. Support for opening and rendering AAC files. If you want to create audio files for Apple iPod®, choose Fraunhofer AAC from the Save as type drop-down list in the Render As dialog. Floating docking windows.

Acid Music Studio 8 brugerflade
Acid Music Studio 8 brugerfladen

Rating

0
No votes yet

Kategori

Software
Anonyms billede

Facebook kommentarer