Acoustic Guitar

Du er her

Acoustic guitar er en helt ny cd med Søren Bødker Madsen hvor han spiller 20
guitarperler af komponister så forskellige som Tommy Emmanuel og Stevie Wonder.

Vi starter med en utrolig smuk udgave af Blackbird med en utrolig kontrol over samtlige mellemtoner og med en tydelig melodistemme som er så tydelig at man nærmest kan høre Paul McCartney synge i baggrunden, så præcis er timingen og fraseringen.

Efter Blackbird dukker en nyt nummer op som i stil minder meget om Penny Lane, med sit letgenkendelige tema, men så pludselig slår det en - hov det er jo Bourée i e-mol, blot udsat for en dejlig laidback swing rytme. Deraf titlen Swing Bourrée. Her er Søren Bødker Madsen dejlig fri og ukantet i sin perfomance. Et nummer man aldrig bliver træt at. Mesterlig spillet af sbm.

I den mere traditionelle klassiske stil finder vi nummeret Sentimental song som er komponeret af Madsen selv. Et dejligt afslappet fingerspils stykke med et smukt bærende tema. Ikke direkte en ørehænger, men en melodi som man husker med tiden.

Playful spring er en anden komposition af Søren Bødker Madsen og den er fræk og udfordrende skrevet. Masser af guf der kun kan spilles på en guitar. Med bends, slides og dog også traditionelt fingerspil. En melodi der udelukkende får sit liv på en guitar. Bends på en spansk guitar? I Søren Bødker Madsens hænder lyder det som det mest naturlige i verden.

Og så cd'ens helt store overraskelse: Tommy Emmanuel. Ja du læste rigtigt. To numre komponeret af TE er fortolket af Søren Bødker Madsen, der vidner om den på alle måder retfærdige anerkendelse af hvilken rolle Tommy Emmanuel spiller for den akustiske guitars udbredelse i dag.
Mombasa og Since We Met er de to numre som fortolkes fortræffeligt af Søren, men hvor hans egen klang tydeligt træder igennem, og heldigvis for det.

Jeg er glædelig overrasket over hans valg af numre som Duke Ellingtons 'Don't get around much anymore'. Den skal bare opleves. Her får Søren det til at lyde som om melodien blev skrevet til guitar. Vauv hvor er det godt. Jeg får helt sved på panden af bare at lytte til nummeret.
Respekt!

You've got a friend er som jeg hører det meget inspireret af James Taylors udgave af Carole Kings evergreen, og Søren Bødker Madsen leverer varen.

Cd'en indeholder også nogle spændende kompositioner af den danske guitarist Hans Dal. Et godt bud på fremtidige klassiske standarder. På disse kompositioner er melodien i højsæde, og der er ikke noget overforbrug af arpeggio eller andre guitarteknikker. Melodien respekteres til punkt og prikke.

Local Hero er i virkeligheden meget enkelt opbygget, men det som får den til at være så uforglemmelig er Mark Knopflers uhyggeligt melidiøse spil. Søren Bødker Madsen har farvet melodien med at tilføje fingerspil og flere stemmer.

More than words er en guitarklassisker, med et utrolig flot mellemspil. I Søren Bødker Madsens udgave får vi temaet smukt pakket ind i fingerspil.
Og sådan kan jeg blive ved med at beskrive denne fortræffelige nye cd med Søren Bødker Madsen.
Men jeg vil give dig chancen for selv at opleve cd'en.

Konklusion

Den bedste instrumentale guitar cd jeg har hørt i meget lang tid. Ikke en af de bedste, men DEN bedste. Kan ikke finde noget at sætte finger på overhovedet. Det her er mesterklasse!
Mesterlig spillet af Søren Bødker Madsen, som i sig selv ikke er nogen overraskelse, men det som virkelig glæder mig er at Søren virker mere ukantet og fri end nogensinde før, og man mærker tydeligt hvordan han nyder hver tone på sin håndbyggede guitar.

Numrene er alle arrangeret af Søren Bødker Madsen bortset fra Duke Ellington melodien som er arrangeret af B. Sandquist.

Køb dit eksemplar i dag - du vil ikke fortryde det!

Cd'en indeholder:

Lennon/McCartney: Blackbird, J.S. Bach: Swing Bourrée, Søren Bødker Madsen:
Sentimental Song, Tommy Emmanuel: Mombasa, Since We Met, Stevie Wonder: You Are
The Sunshine Of My Life, Hans Dal: Tuxens Romance, Duke Ellington: Don´t Get
Around Much Anymore, Carole King: You´ve Got a Friend, Hans Dal: Romance i G,
Ralph McTell: Streets of London, Mark Knopfler: Local Hero, Søren Bødker Madsen:
Playful Spring, Leonard Cohen: Hallelujah, Sting: Saint Agnes and the Burning
Train, Hans Dal: Dis ved Råbjerg Mile, Sandflugt, Bettencourt/Cheron: More Than
Words, Søren Bødker Madsen: Highland, Stars and Lullaby.

Rating

0
No votes yet

Kategori

CD
Anonyms billede

Facebook kommentarer