Amplitube 2

Du er her

Amplitube 2 er et guitarforstærker-emulerings program og plugin, med et hav af velkendte forstærkere at vælge imellem samt kabinetter og pedaler.Som selvkørende program bruges det til mest at øve guitar med, hvor man kan øve sammen med en speedtrainer der afspiller ens yndlingsguitarhits fra ens egen samling. Man kan justere tempo på sangene. Med den kan man kan øve i sit eget tempo, og der er også en transponeringsfunktion. Resultatet er brugbart, men lyden bliver en smule forvansket og der kommer ekko om man sætter tempoet alt for meget ned. Til gengæld kommer ens egen guitar godt igennem.

Nem opsætning

Der følger en vejledning i opsætningen af guitaren så man får det bedste resultat med programmet. De anbefaler at man bruger en d.i. box til guitaren eller en preamp, og aldring line-in signalet på lydkortet. Forstærkeren er tændt med det samme man tænder programmet, og bruger den American Tube Clean 1 model som standard, dog uden effekter. Hvis man vil have en bestemt lyd fx. Carlos Santanas lyd så kan man vælge en såkaldt signature preset i menuen som emulerer hans lyd, og man kan næsten høre Black Magic Woman komme ud af højtaleren, lyden er meget autentisk. Udover forstærker emulering er der også mulighed for at vælge kabinetter og pedaler (stomps). En af de mest vellykkede presets er emulering af Red Hot Chili Peppers clean guitar lyd, som høres på Under The Bridge, der kan man se at guitaristen bruger en Dcomp compressor pedal, og en rørforstærker.
Presets med kendte guitarister
Der er et hav af andre gode presets, men det bedste ved programmet er at man selv kan skabe sin egen lyd, og det er jo dig der selv der ved hvad du vil have, så der er kun et godt råd: eksperimenter med lyden på de forskellige forstærkere og kabinetter og husk endelig at gemme det som preset. Bemærk forskelle imellem neck og bridge pickup og lad din toneindstilling være så neutral som overhovedet muligt, og gerne helt flad. Du bør også undgå at spille igennem pedaler men kun bruge din guitar rene lyd (clean), det siger sig selv men alligvel. Hvis du har dit system sat op med flere pedaler så kan du altid bypasse disse og finde den lyd du vil have. Hvis den ikke findes der i forvejen.
Der er presets med kendte guitarister som B.B. King, Carlos Santana, Eric Clapton, Jimmy Page, og Jimi Hendrix, men der kunne godt være flere efter min mening, fx. med Chet Atkins og Merle Travis, og Jerry Reed fx. Inden for stil er der ingen countrysound og det er lidt af et minus, men der presets med blues, funky, heavy, jazz, pop, og rock. Dog kan man opnå gode country resultater ved at bruge blues presettet og tweake det lidt, og laver man lidt research på nettet kan man hurtigt læse sig frem til hvilken forstærker ens yndlings countryguitarist bruger, og så er det bare med at finde forstærkeren og eksperimentere. Til Chets sound anbefales en jazzforstækrer preset og i nogle tilfælde blues, men i de fleste tilfælde blot en tube forstærker med en echo pedal.
For at få et godt resultat
Det anbefales at du peaker dit guitarsignal så du ikke oplever kliks på dine optagelser. Når du har gjort det kan du prøve at indstille volumen og gain på emuleringen inde i programmet, i mange tilfælde behøver du blot en smule forstærkervolumen for at få en god og crunchy lyd. Man kommer ikke langt med at overdrive alt for meget, den bedste lyd kommer fra selve guitar og så med forstærkeremuleringen brugt som krydderi. Men en decideret lyd kommer hvis man har skruet alt for meget ned for guitaren og skruer helt op for forstærkeren, det kaldes larm!
Optagelse
Optagelserne er som sagt ikke mulige direkte i programmet, men sætter du programmet op som plugin i ProTools eller Cubase, så kan du optage i disse programmer.
I ProTools anbefales det at lave et stereo Aux spor og route dine guitarlyde til denne bus.
Det er sjovt at bruge amplitube 2 og mulighederne er mange for at finde den helt rigtige lyd, den lyd som passer dig bedst. Man lægger slet ikke mærke til at man bruger et digitalt program og ikke en analog forstærker, det føles og lyder meget autentisk. Så der er kun en vej frem med at bruge Amplitube 2, som samgt: eksperimenter!.
Præcis tuner
Der følger en utrolig præcis tuner med, og den er handy at have i nærheden. Den måler signalet meget præcist, og der kræver lidt tålmodighed at få nålen at stå i midten, udover nålen er der også en talindikator, står denne på 0 er strengen stemt.
Konklusion
Du får over 80 guitar gear emuleringer, deriblandt Fender®, Vox®, Marshall®, Mesa Boogie®, THD®, Supro®, og flere. Stomp Box effekter modeleret efter vintage gear including modeller som Arbiter® FuzzFace®, Ibanez® Tube Screamer®, MXR® DynacompT, MXR® Phase100T, Electro Harmonix® Memory ManT og mere.Det eneste jeg er lidt forvirret over er at man ikke kan gå ind i menuen og vælge fx. Fender Bassman men istedet finde dem under synonymer som tube 1 og 2 osv., men den gode lyd, de mange muligheder for emuleringer, og programmets brugervenlighed kan ikke få os til andet end at anbefale dette program.
Prisen er omkring 2400 kr. Se importørens hjemmeside: www.futureware.dk

Rating

0
No votes yet

Kategori

Software
Anonyms billede

Facebook kommentarer