Anders Roland 14 sange

Du er her

Dette er Anders Rolands første sangskriver cd i 14 år. Anders Roland som i mange år selv har arbejdet som underviser i guitar har optrådt over det meste af danmark med akustiske koncerter på guitaren og har udover at optræde med sine egne kompositioner også spilllet meget instrumental guitar som Finn Olafssons faste spillepartner .

Cd'en har titlen 14 sange og er med tekst af digteren Torben Olesen. Genren er jazzinspireret eller rettere lydbilledet er farvet af strum på en akustisk guitar understøttet af en tyk kontrabas der lægger en solid bund og sammen med det Anders smukke violinspil leder det dermed tanken hen på halvakkustiske jazz oplevelser i Django stilen. Hvis det ikke lige var for de krydrede dobro indslag der kommer fra Olaffsons dobro. Anders står selv for spændende guitar riffs og licks og slide mens Finn tager sig af fingerpicking på dobroen og en smule slide. Sidstnævnte  har også produceret pladen.

Højskolesangbog potentiale
Af numre vil jeg fremhæve numre som 'Hiv ohøj og hej' som den der har mest hitpotentiale, og har efter min mening også højskole sangbog potentiale.  'Hiv ohøj og hej' er et dejligt let nummer med en overraskende bridge og er smukt udført og kunne sagtens fungere hel instrumentalt, men med vokalen og den eftertænksomme tekst så får man lidt ekstra med i totaloplevelsen og ikke kun en god melodi.

'I et hjørne af i morgen' er en meget smuk romantisk sang som med en bluegrass guitarintro, og dejlige mol harmonier og et digt der er gudesmukt i sin enkelthed,  rammer plet i enhver romantikers hjerte.

Nært beslægtet er 'Som en rose' selv om denne måske er mere tænkt og derfor ikke enkel i sit budskab, her tænker jeg på teksten, men melodien er klassisk opbygget i sin jazzkonstruktion og er også et nummer som tåler at blive spillet flere gange.

Ekstra løft
Selv om der er tale om popmusik af den akkustiske slags, så er der ikke decideret tale om dansktop materiale, på cd'en selv om der efter min mening er tale om meget fængende melodier som ved det ekstra krydderi teksten digteren Tober Olesen får et ekstra løft.

Konklusion
Cd'en er en fornøjelse at lytte til og de smukke melodier er så godt skrevet at de dukker op i din musikalske hukommelse når du mindst venter det, selv om de ikke fanger med det samme, men er af flerlyts kategorien.

14 år er lang tid, men det har helt klart været værd at vente på. 14 sange er en cd der bare bliver bedre og bedre med tiden som en gammel Martin guitar.

Info
I øvrigt medvirker: Finn Olafsson - akustisk guitar, dobro og percussion. Mads Granum - klaver. Tobias Folting - trommer. Claes Wegener - kor.

Rating

0
No votes yet

Kategori

CD
Anonyms billede

Facebook kommentarer