Anmeldelse af Band In A Box 2005

Du er her

Band In A Box er et program som er lavet specielt for musikere af en musiker. Og det kan mærkes.

Vi har testet det ud fra en guitarists synspunkt, og ser på de funktioner som vi mener en guitarist ville kunne få mest brug for.

Opstart
Når man først starter BIAB op bliver man mødt med en overvældende række ikoner og menuer. Nærmest som at se Microsoft Word med alle funktioner slået til. Det virker utvivlsomt lidt stressende for førstegangsbrugeren

God manual
Heldigvis følger der en tyk manual på hele 301 sider og endda på dansk! Så man kan hurtigt komme i gang med de grundlæggende funktioner.

Manualen fortæller os at vi kan indtaste akkorder i de tal som møder os ved opstart af programmer, og tallene viser sig at være takter. Således beroliget går vi i gang med at indtaste tilfældige akkorder, så som C-Am-F- og G. I forskellige positioner. Så langt så godt. Jeg trykker så legelysten på PLAY knappen og minsandten om programmet ikke spiller akkorderne med trommer, bas og guitar. Ganske flot!

Fretboard
Man kan også vælge en Biab sang hvor man får et rytme spor samt melodispor med. Det smarte for os guitarister er at der er en oversigt over guitarens gribebræt der viser en oversigt over de toner der er i den toneart vi spiller i, samt de toner der bliver spillet i sangen, men de kommer først i det øjeblik de bliver spillet. Der er dog mulighed for at ’spole’ sig frem i sangen, tone for tone.. Fx melodistemmen. Så kan man sidde og for-øve til melodien indenfor den kasse af toner der bliver vist (se figur). Det giver en rar tryghedsfornemmelse af at man ikke kan lave noget forkert, og når vi så taler midi så er det ret enkelt at ændre tempoet på sangen, så man kan nå at få alle toner indøvet. Den ekstra bonus ved at man kan se tonerne på gribebrættet og øve dem på guitaren samtidig, er at ens hjerne husker tonerne bedre, da det hele jo foregår visuelt!

Stilarter
Stilarten passer bare ikke til den kadance jeg fik indtastet så jeg beslutter mig til at vælge en anden STYLE. Det foregår smertefrit ved at vælge STYLE der findes lige ved siden af sangtitlen. Her får man så et overvældende udvalg af stilarter såsom pop, country og jazz, og oven i købet underkategorier til hver genre fx swing, men ikke nok med det. Du kan også vælge at få nogle af de kendeste musikere indenfor stilarten til at spille med på akkorderne. Ja du læste rigtigt! Hvad med at vælge Chet Atkins til de akkorder du indtaster eller hvad med Wes Montgomery.? Det er meget autentisk at høre Chet Atkins med på de akkorder man indskriver, med hans mutede bass sound. Helt fantastisk.

Sløv øveaften?
Hvis du og gutterne/tøserne mangler inspiration på øveaftenen kan du hurtigt få lavet en melodi automatisk ved at vælge Melodist, hvis akkorder du så kan få udskrevet så i kan jamme til det på øveaftenen. Ganske smart, og du får nogle akkorder der passer til stilarten. Dvs. de mest anvendte rundgange bliver brugt. Fx kan du få noget hurtigt rock med et sprødt basriff og nogle gode orgelharmonier.
Er du træt af orgelet kan du mute det og kun bruge de stemmer du ønsker. Inspiration til øveaftenen er du helt sikkert sikret.

Tager de soloen hr. Atkins?
Men hvad med at få Chet Atkins til at spille en solo til den sang du har valgt eller indskrevet? Det er også en lille genial detalje ved programmet. Vha. funktionen Soloist kan du lave en automatisk solo ved blot at vælge kunstnerens navn og stilart eller blot stilart.

 

Konklusion
Band In A Box er et program med så mange muligheder at det ville fylde flere sider end Lademanns leksikon at liste dem alle sammen op her. Vi vil blot konkludere at det er et uundværligt værktøj for musikeren som spiller i band eller for musikeren som lige er startet og vil have nogen at spille sammen med. Et program med en musikers sjæl!

Programmet fås for under 1000 kroner hos indigo

Band In A box figur 2
Toner på guitarens gribebræt vist i Band In A Box

Rating

0
No votes yet

Kategori

Software
Anonyms billede

Facebook kommentarer