Anmeldelse af BREVERB2 fra Overloud

Du er her

Breverb i version 2 er stadig et avanceret program at bruge med et hav af muligheder med et fælles mål: at skabe rumklang. Det gør programmet også på bedste vis med vellydende presets. De bedste resultater fåes dog ved at tweake de allerede eksisterende presets i modsætning til når man bare loader et preset og bruger det. Typisk er der skruet lidt for meget op for wet level, som er det område hvor effekten bruges. Kunsten er at fordele det våde niveau med det tørre, derved skabes der magi i lyden.

Der er et hav af færdigtlavede presets i programmet såsom AcousitcGtr Venue hvor der ikke kun er en mulighed for valg af rumklang men en række effekter der er sat sammen i en gruppe til rumklang for akustisk guitar. Man skal dog ikke blindt acceptere et preset alene på grund af navnet. Jeg fandt ihvertfald at et mere almindeligt plate preset virkede meget bedre på akustisk guitar. Så det gælder om at prøve sig frem. Og netop det at prøve sig frem er der nærmest ubegrænsede muligheder for i programmet.
Programmet skelner imellem presets og banks. Hvor banks består af en databanke med lydeffekter grupperet et fælles emne som fx. guitar, og hvor en række presets er kombineret. Svarer lidt til tags i twitter eller facebook. Hver databank består af en række presets.

For at skabe profesionelle resultatet i programmet og ikke blot dovent vælge et færdiglavet presets kræver det stadigvæk at du bliver nødt til at sætte dig ind i fanerne Main,Pre,Freq, EQ, og Gate. Bagved disse faner gemmer sig vellydende tweak muligheder af lyden og ikke kun rumklang. Faktisk føler jeg at den EQ der er i Breverb2 er så vellydende at den nemt overvinder halvdårlige eq plugins vi finder i soud forge og pro tools osv. Der er meget mere musikalitet bag de funktioner der er i de ovenfornævnte faner.

BREVERB2 er et rumklangs software hvis ambition det er at give musikalsk reverb der kvalitetsmæssigt skulle kunne tilbyde en rumklang der er på højde med den rumklang der fåes med ekstremt dyre hardware rumklange og er samtidig også manipuleret til at opnå det højeste mulige niveau af musikalitet der hjælper dig til at placere den i ethvert mix

I modsætning til foldning rumklange (en rumklang, som gengiver den virkelige impuls s varet for af et omgivende rumen reel ambient plads), BREVERB giver dig mulighed for at variere arten af ??efterklangstiden gennem flere parametre, giver dig den # eksibilitet og real-time feedback, der altid har været et privilegium for de mest berømt studie-udstyr

Konklusion
Breverb2 er et lidt dyrt plugin og sigter derfor mest til hjemmestudie bruger der virkelig mener business og i mindre grad til den studie starter der blot ønsker hurtig og god lyd. Programmet kan sagtens levere god lyd men det kræver en vis portion snilde fra brugeren. Dog kan man godt skabe rimelige resultater ved at bruge de færdigtlavede presets, men det er for alvor i forbindelse med funktionaliterene i wet level , pre og eq at man kan skabe ren magi. Ren magi kræver jo også tålmodighed og det skal du have for at bruge dette program til fulde.Det på trods af at det er ganske indbydende at se på ved første øjekast med det lækre gui. Køb det hvis du er semipro. Programmet er ihfv. pro.

Rating

0
No votes yet

Kategori

Software
Anonyms billede

Facebook kommentarer