Anmeldelse af Carl Martin strenge

Du er her

Vi tester to sæt strenge fra det danske firma Carl Martin. Et sæt Carl Martin Hot Rock elguitar strenge, og et sæt Carl Martin Hot Folk western strenge.

Første hånds indtryk
Det første jeg lagde mærke til ved begge strengesæt er at der nærmest ingen fuzz lyd er ved skift af position ved fx. barré akkorder, hvor du går fra et bånd til et andet uden at slippe strengene. Et fænomen man normalt kun slipper for ved dyre strenge som D'addario, så det er godt gået af Carl Martin!

Spilbarhed
Strengene føles bløde at spille på, og samtidig også stærke og solide,så man sidder ikke med følelsen at de pludselig vil springe, så solide føles de, og det er en god ting, det er ikke noget værre end at spille på strenge der er så tynde og sjaskede og hårde at det gør ondt i fingerbøfferne, og at sidde og frygte at de springer hvert sekund det skulle være.
Strengene er tilpas bløde så de føles behagelige for fingrene, og generer ikke ved fx. skalaspil.

Lyden
Lyden er tilpas fordelt med diskant og bas efter min smag. Bassen brummer ikke for meget, og diskanten skærer ikke for meget igennem. Bassen er dejligt sprød på det akustiske sæt hvor phospor bronzen virkelig kommer til sin ret, og den brummer ikke for meget på elguitarsættet. 
Generelt er det en god klang vi får ud af strengene. En lyd som vi kan være tilfredse med. Lyden kan betegnes som neutral, og farver ikke guitarens lyd for urealistisk. Holdbarheden er også i den gode ende, nok på grund af det stærke materiale man kan mærke at strengene er lavet af. Klangen er meget sej og vedholdig og holder længe, så strengene er nærmest langtidsholdbare.

Konklusion
Carl Martin strengene har en lang holdbarhed og en god klang, og er dermed nogle strenge man helt klart skal overveje når man skal skifte strenge næste gang.

Carl Martin Hot Fok koster 59 kroner

Carl Martin Hot Rock koster 49 kroner

Begge kan købes hos musikmanden.dk

Rating

0
No votes yet

Kategori

Guitarstrenge
Anonyms billede

Facebook kommentarer