Anmeldelse af koncert med Bjørn Berge(NO)

Du er her

Bjørn Berge optrådte med sit oneman show i Odense den 26 juni 2013 ved jamdays festivallen. På plakaten stod der at han er blues sanger og guitarist. Det kan man også forsvare at han er, men hans koncert skulle bevise at han er meget mere end det.

Det som kendetegner en god koncert er et levende og begejstret publikum, og det havde Berge uden tvivl. Det på trods af at det var en yderst kølig sommeraften i Odense med regndråber i ny og næ, så udgangspunktet var ikke det bedste for denne udendørs koncert.

Bjørn Berge formåede at fotrylle publikum med sit fantastiske fingerpicking spil på både 12 og 6 strenget akustisk guitar. Den akustike klang var højt professionel og noget af det bedste jeg nogensinde har hørt. Man lagde slet ikke mærke til at der ingen mikrofon var stillet op foran guitaren. men derimod at lyden kom ud af højtaler anlægget på vintapperstræde scenen. Så god var lyden. Intet plastisk feedback piezo her, men derimod en punchy tough in your face lyd, som vi kender det fra den helakustiske guitar. Derfor var det naturligt at vi i vores interview med ham bagefter udspurgte ham en del om dette fænomen, men mere om det i interviewet, så hold øje med din guitaren dk :)
Selv om Bjørn Berge var helt alene på scenen og spillede akustisk guitar, så var klangen alt andet end monoton. Det skyldes, udover hans store musikalitet og evne til at skabe et varieret lydmiljø, også de effekt pedaler han brugte. Her kom guitaren til at lyde rockagtigt distorted, men ikke den barske larmede distortion men derimod en behagelig og punchy lyd som den før omtalte akustiske. Derudover brugte han også sine egne pedaleffekter, som var sjove og underlige til tider, men aldrig latterlige, de passede godt ind til de numre han gav.
De numre han spillede var rene blues klassiskere som Death letter, og One Meatball, men også rock numre som I can't quit you, ace of spades, et nummer med Red Hot chili peppers jeg ikke husker titlen på, og Black jesus. Faktum er at Bjørn Berge imponerede med sin guitarkunnen på hvert enkelt nummer. Han formåede at lave nogle utroligt præcise og teknisk nærmest umulige Flash Gordon løb på guitaren ind imellem den stringente blues shuffle rytme, og på det trods af at det var en kold sommeraften i Odense. Så fingrene må uden tvivl have været kolde, og vi ved jo hvor svært det er at spille med kolde fingre.
 
Bjørn Berge viste med denne fortræffelige koncert at han er en meget rutineret og professionel musiker. Han sad helt cool og upåviket på scenen og fortryllede publikum med sin dybe sangstemme, sit fænomenale guitarspil, og sin lune humoristiske attitude. Hans anedokte om Justin Bieber var hysteriskt morsom. Desuden formåede Bjørn også at få folk ud på dansegulvet i forbindelse med sine hurtige numre som de der før omtalte rock numre (heavy).

Kort sagt en fortræffelig koncet. Bravo til den nye konge på den norske fingerpicking scene: Bjørn Berge!

I videoerne spiller Bjørn Berge:

  • One Meatball
  • Black Jesus
 

Rating

0
No votes yet

Kategori

Koncerter
Anonyms billede

Facebook kommentarer