Band in a box 2008

Du er her

Band in a box 2008 er den nyeste version af dette populære musikarrangements program, men skal du opgradere til denne version eller kan du spare nogle penge og beholde din version 2007 eller tidligere?
Det kigger vi på i denne anmeldelse af Peter Gannon's populære jamprogram.

Real Tracks
Band in a Box i version 2008 kommer som noget nyt med Real Tracks. Som navnet antyder er der tale om mikrofon optagelser af ægte instrumenter,
som kan bruges direkte i BIAB på samme måde som midi instrumenterne. Dog findes der foreløbig kun samplinger af saxofon, akustisk guitar og steelguitar. Andre er på vej.
Det lød jo spændende så jeg ville gerne teste Realtracks i praksisk, og de sangeksempler der var lød også udmærket, men lyden kunne være shinet lidt mere op med reverb etc.
Desuden var lyden for svag i selve mixet i forhold til midiinstrumenterne som dominerede meget i lydbilledet. Bevares, alt noget man nemt kan indstille på som øvet bruger,
men det burde være indstillet i forvejen så Realtracks lyden rigtig kom til sin ret.
Formålet er at spille akkorderne så de passer til stilarten og til tempoet af arrangmentet, men det er tydeligt at Realtracks er en ny opfindelse.
Biab's force har jo altid været den elegante måde man kan skifte stilart på, men denne funktionalitet er kun begrænset i Realtracks tilfælde. Du kan ikke bare klikke på stilart og forvente at høre dit saxofon arrangement i fx. countrymode, så fleskibelt er det ikke endnu, men du kan vælge imellem en del gode stilarter som er sat op til Realtracks i forvejen, så man skal vænne sig lidt til arbejdmetoden. Du kan vælge nogle færdige arrangmenter med Realtracks tilknyttet og så ganske behændigt skifte akkorderne ud eller transponere, men stilarten delen er begrænset.
Realtracks kan også spille solo men igen kun på nogle (endnu mere) begrænsede sange og stilarter, men det virker og saxsoloen er helt god.
Derfor konkluderer jeg at Realtracks er en udmærket ide  men de bliver nok rigtig interessant og anvendelige når man får dem til lidt flere  instrumenter end steelguitar som dominerer en hel del,
og når den er forberedt til flere stilarter.

Real Drums
Real Drums kom jo i version 2007 og var en kærkommen gæst og i version 2008 er den glædeligt blevet udvidet med endnu flere stilarter:   

  • Styles Set 69: Techno

  • Styles Set 70: Salsa Clásica

  • Styles Set 71: Urban Pop MultiStyles

  • Styles Set 72: Pop Frets

  • Styles set 73: LA Pop Jazz

  • Styles Set 74: Nashville Rock MultiStyles

  • Styles Set 75: Country MultiStyles

  • Styles Set 76: Salsa Moderna

Desuden er der kommet nye spændende forbedringer til RealDrums. En af dem er muligheden for at erstatte MIDI trommer med audio trommer.
Det er nu muligt at skifte stil – adskillige RealDrums stile i en enkelt sang – enten ved at bruge RealDrums fra en Band-in-a-Box stilart eller ved at specificere hvilken RealDrums stil, der skal bruges ved en bestemt takt.
"Artist” understøttelse. Dette gør det muligt at vælge mellem forskellige trommeslagere, som spiller den samme stil. F. eks adskillige kunstnere, som spiller “JazzBrushes” stilen.
Du kan indstille Band-in-a-Box til at vælge en forskellig kunstner ved hver gennemspilning eller altid vælge en bestemt kunstner. - Man kan nu vælge RealDrums stilarter fra Stilvælgeren.

ReRealdrums er blevet væsentlig forbedret, men trommerne er stadig lidt svage i lydbilledet, men som i tilfældet med Realtracks kan en øvet bruger nemt ændre lydindstillingerne.

Multistilarter
Band-in-a-Box understøtter nu multistilarter. Dette er stilarter, som kan have op til 24 substilarter. Tidligere Band-in-a-Box stilarter havde 2 substilarter (A og B). Nu kan man f. eks bruge en Multistilart med 4 substilarter (første vers, vers, omkvæd, break), og man kan vælge de forskellige sektioner med a/b/c/d afsnitsmarkører.
Vi har testet det og det virker fint.

Medleymageren
Dette er let at blande sange i Biab med den ny funktion: Medleymager. Vælg de sange du ønsker i Medleymageren, og Band-in-a-Box laver et medley.
Vi har testet det og det virker fint.

Audiakkord troldmanden
Vi testede audioakkord troldmanden i version 2007, og blev skuffede over denne. I denne 2008 version er der mulighed for at bruge et Akkordskemavindue, som viser akkorderne for hele sangen på en enkelt skærm. Dette gør det muligt at klikke på en takt i akkordskemaet og springe til det pågældende sted i sangen. Alt sammen meget godt, men selve algoritmen er ikke væstentlig forbedret. Den
bærer stadig præg af at den kun genkender mp3 eller wav filer med tydelig markering af tonika og helst enstemmige, men har man masser af tid og tålmodighed kan man bortredigere nogle tydelige fejl så som akkordanalyse på pauser og støj, som jo fair nok skyldes optagelsen, men et resultat der nærmer sig 50% er uden for rækkevide.

Konklusion
Band in a box 2008 er en opdatering med blandede følelser. Det er dejligt at se at Realdrums er blevet endnu bedre og mere fleksibelt, men Realtracks delen skuffer og så har vi ikke engang nævnt noget om programmets layout, men netop fordi der ikke er sket nogle mærkbare ændringer der.
Nu er denne anmeldelse ikke af selve Biab i sig selv, men mere af selve opdateringen til 2008, men vi vil slå flast at Biab utvilvsomt stadig er et genialt program og et unikt ef af slagsen til hurtigt at skrive flerstemmige arrangementer, og at printe disse eller ændre stilarten samt den ultrastærke solistfunktion, de er der allesammen stadigvæk intakte i 2008, men  jeg er af den overbevisning af en investering i en god virtuel VST instrument pakke og at beholde Biab version 2007 ville være at foretrække på trods af de spændende nye Realdrums tilføjelser.
Realdrums og Realtracks er ikke det absolut nødvendige med et program som Biabs. Versioner før 2007 fungerer også lige så fint. Ønsker man så at bruge trommer til sit spil kan man i disse dage hurtige erhverve sig fx. ezdrummer til omkring 1.000 kroner og den er langt bedre end Realdrums og mere fleskibel.
Band In a box har stadig sin charme og monopol inden for markedet, men version 2007 og 2008 er ikke nødvendige for den bruger som er ganske tilfreds med de muligheder der findes i tidligere versioner. Har du ikke Biab i forvejen, og ej heller noget virtuelt instrument eller tromme program så er sagen en ganske anden. Du får alle de geniale jam og arrangement muligheder og så ovenikøbet ægte trommer med i pakken.

Programmet kan købes hos Heine ved indigo2.dk

Rating

0
No votes yet

Kategori

Software
Anonyms billede

Facebook kommentarer