Band In A Box 2009

Du er her

Den nye Band In A box 2009 imponerer med en meget forbedret akkord troldmand, der består testen.2009 er den seneste opdatering til dette klassiske og helt unikke musikprogram, som efterhånden har mange år på bagen.

Selv om vi nu skriver 2009 er selve installationen af programmet stadig ikke blevet automatiseret. Du må selv gå ind og finde de rigtige mapper og den ekskverbare fil du har brug, og endnu værre selv holde øje med om du nu har fået installeret alle de filer du har brug for i de forskellige mapper. Det kan godt skabe lidt uvant sved på panden i disse Windows 7 dage.

I denne version satser udviklerne fra PG Music på endnu flere Real Tracks. 101 for at være helt præcis. Hvis du er ny inden for Biab så kan jeg fortælle dig at Real Tracks er det som PG music kalder ægte indspilninger af akkorder, riffs, og stilarter udført at professionelle studio musikere fra U.S.A. Ideen er at du bruger disse indspilninger på samme måde som du bruger midi i programmet.

At finde og installere disse Real Tracks viste sig at være alt andet end nemt, da installationen ikke automatisk sørgede for at installere filerne. Du kan manuelt starte installationen eller rettere kopieringen af hver enkelt set, Ikke overraskende findes disse Real tracks på DVD, størrelsen på filerne taget i betragtning, men det svært at holde styr på om man havde fået installeret det hele, da der ikke var nogen vejledning.

Godt nok står der i den medfølgende udskrift af 'read me first'  at du skal installere mappen 'real tracks set 1' efter du har isntalleret programmet, men der var flere real tracks med på forskellige dvd'er og disse hed alle sammen 'Real Tracks 20-27', da de andre Real Tracks ifølge manualen blev installeret med Biab 2009. Lidt forvirrende, og det lykkedes mig aldrig at teste samtlige Real Tracks, da programmet blev ved med at fortælle mig at jeg ikke kunne afspille eller bruge sangen da det Real Tracks der var anvendt i filen ikke kunne findes på min computer. Her kunne jeg godt tænke mig et lille bedre håndtering af disse mange Real Tracks.

Mange af de realtracks der kommer med Biab2009 har noder og tabulatur, så man kan lure en solo af. Ganske smart. Man tror nærmest det er midi man har med at gøre. Det tager lidt længere tid at loade RT ind ved hvert arrangement, men det er værd at vente på.

Kvalitetsmæssigt bærer RT meget præg af at det er ægte optagelser af rigtige instrumenter i hvert arrangement, og især Dire Straits stilarten imponerede mig. Godt nok lød optagelsen af guitaren lidt billig i lydkvalitet, men det musikalske touch var ikke til at tage fejl af.

Real Tracks er en god ide, og noget der er helt unikt for Biab, men der er stadig plads til fobedringer. De lidt mere avancerede stil arter med RT som førnævnte DireStraits, kan ikke uden videre blive transponeret eller have akkorder  tilføjet. Dertil bliver overgangen fra den tidligere akkord over til den næste for kunstig, og man kan tydeligt høre at det ikke lyder naturligt. Så det at få en ægte optagelse og at kunne betjene denne som det var en midi fil, fungerer ikke optimalt endnu.

Akkord troldmanden dumpede testen i Biab 2008, så jeg var spændt på at se om der var kommet forbedringer i 2009, og det kan jeg allerede afsløre nu, at det var der.
Jeg indspillede det kendte VAMP: C-Am-F-G7 i flre forskellige udgaver/sværhedsgrader. En med fingerspil, en med rytme, en med fingerspil og rytme, og til sidst en med trommer tilføjet rytmen og fingerspillet. Selve længden af indspilningen var kort. Jeg gentog kun vampen en gang.

Ved fingerspillet scorede troldmanden meget flot, og fandt samtlige rigtige akkorder, men placeringen af akkorderne var ikke 100% i orden, men det hjalp lidt på det da jeg fortalte programmet hvor første slag var i takten, men sammenlagt scorede programmet 85%, ganske flot, og helt sikkert brugbart.

Ved rytmespillet, hvor jeg strummede akkorderne med både op og nedslag på hver akkord, og med tydelig markering  af hvert akkordskift, imponerede troldmanden med at få samtlige akkorder rigtigt og denne gang også helt korrekt placeret. Meget flot. En score på 100%!

I indspilningen med både fingerspil og rytme var akkordplaceringen næsten korrekt, og akkorderne var også næsten 100% rigtige, men den var usikker på bastonerne i akkorderne.

Ved den sidste indspilning med trommer blev den en anelse forvirret over akkorderne, som denne gang fik erstattet G med et G9, nok på grund af de ekstra slag der kom fra trommerne. Placeringen var ej heller helt korrekt, men med lidt god arbejdsvilje kunne man godt placere disse korrekt manuelt. Resultatet var igen brugbart.

Sammenlagt må vi sige at akkord troldmanden denne gang består testen med et flot 7 tal. Højere karakter kan jeg ikke give, da flere undersøgelser viste at den havde svært ved komplekse indspilninger hvor akkordkadancen var lidt mindre oplagt end i dette lidt fortænkte forsøg.

Real Drums lyder nu mere autentiske end nogensinde da det er blevet nemmere at speede et tempo op. Det gode ved Biab i forhold til konkurrenterne er at deres trommer lyder som om det er mennesker der spiller dem, og ikke robotter. Det hjælper på musikaliteten når man jammer til trommerne.

Konklusion
Band In A Box er og bliver helt sit eget program, og det laver opdateringen til 2009 ikke om på. Der er imponerende mange Real Tracks, og gode Real Drums forbedringer, samt info om de musikere der har indspillet de fortræffelige Real Tracks. Akkord troldmanden bestod også testen med et 7 tal. Spørgsmålet er om du har brug for opdateringen til 2009 eller om du heller vil beholde en af de ældre midi løsnings udgaver og bruge virtuelle instrumenter med disse. Valget er dit. Er dette dit første Band In A Box program er valget mere oplagt.

Mere info og køb hos Heine på www.indigo2.dk

Rating

0
No votes yet

Kategori

Software
Anonyms billede

Facebook kommentarer