The Beatles master session

Du er her

The Beatles master session er en dvd der lover node-for-node lektioner i hvordan man spiller klassiske Beatles sange, og opgaven slipper dvd'en også udmærket fra. 
Den byder på grundig gennemførig af tre klassiske Beatles sange som er: I feel Fine, Blackbird, All my loving, And I love her,  og Yesterday. Alt sammen sange som vi guitarister finder spændende,  og hver enkelt akkord og takt bliver tydeligt forklaret. Som et plus kan man både se højre og venstre hånd i 'split screen'. Så man kan tydeligt se hvordan man spiller fingerspilleti Blackbird og tilsvarende Yesterday.
Tempoet i Yesterday var dog lidt forceret, og guitaren brummer lidt på dvd'en men ellers var indholdet udmærket.
Ved enkelte sange, typisk med riffs og spillet på elguitar, er der både en rytmeguitar og en leadguitar med på billedet, så du kan vælge frit imellem den del du ønsker at spille. Du kan dog ikke skille dem ad på dvd'en, men det er der heller ingen grund til. Det er jo en fordel at man kan høre og se rytmen mens man spiller fingerspillet eller riff.
I venstre hånd bliver der ikke brugt barré akkorder men istedet halve barré akkorder som er tilpasset elektrisk guitar, og mange akkorder bliver spillet med alternative fingersætninger, men altsammen teknikker der bliver meget brugt 'on the road' så de kan med fordels indlæres.
Når vi taler højre hånds teknik så er der ved fingerspil af flere toner anvendt en fornuftig fingersætning, men nogle steder hvor man spiller enkelte toner, typisk på samme streng, anvendt den samme finger til flere toner, og det er jo undødvendig og dårlig skik når man nu har flere fingre til rådighed og det at anvende samtlige fingre giver bedre kontrol og et hurtigere fingerspil, men det er stort set den eneste negativ bemærkning jeg har til dvd'ens indhold.
Indholdet kan også fås med dansk undertekst og opgaven er oversætteren kommet nogenlunde helskindet fra. Dog er der små fejl som ved at sige takt om time hvor det korrekte jo er taktart, og at undlade at oversætte  triplets, man kan sige at man med ikke at oversætte ikke laver nogle fejl, men tager det lang tid at slå triplets op i ordbogen?
Konklusion
Dvd'en er af høj klasse. Den er hurtig at finde rundt i, og du kan meget præcist finde det du søger. Der er ingen unødvendig snak, men derimod hurtigt fokus på højre og venstre hånd. Guitaren.dk anbefaler derfor denne DVD på det kraftigste!
Pris: 100 kr. Kan købes hos http://www.musikinstrumenter.net   

Rating

0
No votes yet

Kategori

DVD
Anonyms billede

Facebook kommentarer