Chameleon Doyle Dykes

Chameleon Doyle Dykes

Du er her

Chameleon udkom i 2006 og er en instrumental cd med Doyle Dykes, med den undtagelse at han også synger på et enkelt nummer.
Et af de mest spændende og iørefaldende numre på cd'en er en medley af U2 sange. Hvor Doyle med stor indlevelse mesterligt fremfører sin egne arrangementer af sangene, så dybfølt at man næsten kan høre den smukke tekst blive reciteret i baggrunden.
Det er ikke nogen hemmelighed at Doyle spiller på Taylor guitarer, og det faktum at han spiller med (Rivera)forstærker på nogle af numrene, hvor han virkelig udnytter den elektrisk-akustiske guitars potentiale gør at denne studioindspillet cd lyder ligeså godt live som på cd'en. Doyle får nemlig en dejlig sprød og tyk lyd på sin guitar, som er helt hans egen sound.

Nummeret Return to Avalon er et must til Doyle Dykes koncerter eller clinics, og i denne studieudgave får man alle detaljerne med. Navnet Chet Atkins står skrevet med stort i erindringen når man lytter til nummeret, med den dæmpede bas og den smukke melodistemme. Dog bruger Doyle sine helt egne licks og kopierer ikke blot mesterens.

Et af de bedste numre på cd'en er Stevie Wonders kæmpehit susperstition som Doyle har formået at arrangere og fremfør så det nærmest lyder som at den er blevet skrevet til oprindeligt. Nummeret er med sit evigt kørende riff svær at spille melodistemme henover, men Dykes har tilsyneladende ingen problemer med at spille både bas, rymte, og leadguitar på samme guitar! Meget flot, og der er ikke tale om en overkreativ pro tools lydmixer, det kan jeg skrive under på, da jeg personligt har hørt Dykes fremføre sangen mesterligt live.

Og sådan kunne jeg blive ved med at rose Doyle for de mange spændende sange der er med på cd'en.
Det er helt sikkert en cd der bliver spillet mere en blot en gang, så tilpas varieret og interessante er sangene på cd'en, og jeg kan personligt ikke få nok at Doyles sange som Bye Bye Blues, og Too Happy Blues.
Sweet Tea Memories er et sjovt indslag på cd'en hvor Doyle har en sjov dialog med sin producer og sin manager og efterfølgende spiller Return to Avalon uden forstærkning, hvor man tydeligt kan høre tommelplektres vandren hen over strengen.

Doyle slutter cd'en af med det smukke religiøse nummer 'Be still' hvor han udover at lade guitaren tale også synger med stor indlevelse.

I modsætning til så mange andre instrumentale fingerstylecd'en som vi må gå klip af her i DK så er Doyle Dykes cd'en relativt nem at få fat i Danmark, ihvertfald på netbutikker.

Konklusion
Cd'en er lige for dig der han en lille Chet eller Merle gemt i maven, dog mest til dig som vil have nogen musikalsk erstatning for det tomrum Chet Atkins efterlod sig efter sin død i 2001.

Liste over numre på cd'en:
1. Too Happy Blues 2. Bye Bye Blues 3. U2 Medley 4. Sweet Tea Memories (dialogue) 5. Return to Avalon 6. Coldplay Medley 7. Three Chords and a Cloud of Dust 8. Tenderly 9. While My Guitar Gently Weeps 10. Music of the Night 11. Superstition 12. Let Me Fall 13. Over the Rainbow 14. Be Still

Anonyms billede