DB True Hollow guitar

Du er her

Som de første har guitaren.dk fået lov til at teste en håndbygget hollow body guitar fra firmaet Guitar4all.dk som selv står for produktionen af guitaren, dog uden selv at fremstille den. Guitaren har fået navnet True Hollow og mærket er DB.
Om en guitar tiltaler en vil jo altid være afhængigt af ens personlige smag. Jeg havde også visse forventninger til en hollow body guitar før jeg i det hele taget tog guitaren i hånden. I mit baghoved stod lækre sprøde toner fra Chet Atkins celebre Gretsch guitarer, både i bassen og diskanten. Det var både bevidst og ubevidst med denne målestok jeg testede guitarens lyd.
Det første indtryk af en guitar er synsindtrykket, dernæst går man i gang med at mærke på konstruktionen og til sidst dufter man ubevidst også til guitaren, uden at være klar over det, lugten af noget nyt er måden vi kan huske og kende forskel på guitarer når vi går ind i en musikforretning.

For at starte med synsindtrykket så var guitaren helt lækker at kigge på, den var  klassisk i sin bygningsform og kan sammenlignes med klassiske Gibson typer, dog er den lidt mindre og har ikke en krop som en jazzguitar, men er smallere og ligner mere end forvokset Les Paul i størrelsesforhold, dog uden sammenligning i øvrigt. Farven på guitaren er ligegyldig for en test, men spiller dog meget ind på personligt valg, da dette jo er personligt vil jeg ikke beskæftige mig med det, men blot konstatere at den var lidt gul i det…
Følelsen at have guitaren i hænderne var en smule over gennemsnittet, dog ikke så spektakulært at den kan måle sig med en Gibson Country Gentleman som jo er det ypperligste konstruktionsmæssigt efter min mening, samt det ypperligste spillemæssigt.

Når jeg tester guitarer kigger jeg både på spilleglæden i højre og venstre hånd.

Venstre hånd
Guitaren var meget god at spille på og hører til den bedre afdeling. Gribebrættet var aldrig i vejen, og der var ingen irriterende bånd der stak ud over halsen. Det skal de jo heller ikke gøre, men tro mig det er der mange i den prisklasse der gør, desværre.  En ting jeg var meget imponeret over var hvor nemt det var at placere fingrene på strengene især på basstrenge og at lave bends på den tykke E streng, den voldte ingen problemer overhovedet og var faktisk bedre til at holde tonen i bassen efter et bend end min ellers så elskede Norman B20 HG håndlavede akustiske guitar.  

Højre hånd
Personligt kunne jeg også meget godt lide den behagelige måde guitarbridgen (stolen) var placeret på. Den bøjer nedad imod dækket og kommer ikke i vejen når man med højre hånd strummer løs. En meget vigtig detalje! Ros til guitardesigneren Bruno Marcelli.

Guitaren bestod både højre hånds og venstre hånds testen til en karakter der er et væsentligt sted over gennemsnittet og når man så tager højde for guitarens pris kontra ydelse så scorer den en meget høj karakter indenfor spilleglæde.

Hvordan lyder den så?
Det er en sjov guitar at spille på og den virker som om den ikke ved hvor den hører hjemme genremæssigt. Den kan sagtens bruges til rock guitar og langt fra kun som en nødløsning man kan lave de vildeste bends, slides, og sweeps på denne her guitar, og vel at mærke til en spilleglæde som er på højde med de fleste akustiske guitarer.
Det var dog ingen hemmelighed at det var den sprøde jazzlyd jeg var ude efter. Så jeg gik straks i gang med at teste den for dette.

Basstrenge
Den første test gik ud på at se om basstrengene brummede mere end hvad godt er. De brummede ingen tvivl om det, men det kunne man kompensere for ved at finindstille via toneknobs etc. Sådan er det jo altid med guitarer med mikrofoner. Det var kun på den tykke E streng at den brummede, men Bruno gjorde mig opmærksom på at det skyldes at vi var i et rum med flere guitarer og at forstærkerne stod tæt på hinanden samt at der var et bækken fra et trommesæt bagved mig.

Selve tonen var meget god i basstrengene, den var meget farvet og blød som det skal være på en jazzguitar, og den var mindre god til at spille Luther Perkins bassriffs på, der er den lidt for blød, men den er genial til thumbpicking i Merle Travis og Chet Atkins stilen, faktisk fortræffelig god, og det var det jeg brugte den meget til i selve testen.

Diskant
Jeg var skeptisk med selve diskantstrengene da det sæt strenge der sad på var 09 strenge som er alt for tynde efter min smag og især på en hollowbody guitar, så jeg kunne ikke teste guitaren til fulde.
Diskantstrengene lød fortræffelig godt. Det sjove var bare at de ikke føltes det. Det var en undelig fornemmelse. Strengene var som på en skaldet Telecaster og gribebrættet som på en Gibson Les Paul type, bare tykkere heldigvis, mens tonen var fortræffelig god.
En ting er hvordan tingene føles og en anden er hvordan de lyder.
Jeg blev meget positiv overrasket over guitarens evne til at styre dynamikken i tonen. Jeg kunne uden videre spille alt fra piano til forte og hver detalje blev leveret til perfektion af guitaren. Så jeg fik bogstaveligt gåsehud af den bare vellyd der strømmede imod mig.,
Det var en utrolig dejlig fornemmelse at kunne få lov at spille kraftigere i højre hånd og så kunne høre det med det samme på guitaren. Det er jeg ikke vant til på guitarer i den prisklasse.

Guitaren.dk har kun gode ting at sige om denne guitar og vi synes du skal tage og prøve den.
Du kan ikke gå forkert i byen her hvis det er tone og spilleglæde du leder efter.

 

 • Krop: Hollowbody i Ahorn
 • Top: Flammet ahorn
 • Hals: Ahorn, set neck
 • Gribebræt: Rosentræ
 • Skala: 24,7"
 • Bånd: 22
 • Pickups: 2 humbuckere, gold, Neck: 7,0 KOhm, Bridge 13,0 KOhm
 • Volume: 2 stk
 • Tone: 2 stk
 • Switch: 3-vejs
 • Bro: Tune O Matic
 • Farve: Amber Sunburst
 • Inlays: Hals og hoved
 • Vejl. pris: 6999,00 incl moms
 • Leveringstid: Lager
 • Specialafstemte klangkamre for at modvirke uhensigtsmæssige resonanser.
 • Voksede pickups

Salg og distribution:
 
GUITAR4ALL.DK
http://www.guitar4all.dk/
Tlf.: 61 28 41 00

2006-10-11 15:33:16 +0200 DB True Hollow guitar

Rating

0
No votes yet

Kategori

Guitarer
Anonyms billede

Facebook kommentarer