Fingerstyle originalitet med Merel Van Hoek

Du er her

Vi anmelder den 17 årige hollandske fingerstyle guitarist Merel Van Hoek's debut EP. Beståend af 6 selvforfattede instrumental numre.

Blossom er en Andy Mckee inspireret guitar melodi hvor Merel i en og samme performance spiller både melodistemme, bas, og percussion på ét instrument: guitaren. Sangen starter som en ud ad landevejen fingerstyle melodi men i bridgen ender den karakter og bliver langsom og melankolsk. Her viser Merel et stort teknisk overskud men også stor musikalitet i melodistemmen.

Happy Rain er mere old style fingerpicking med boom chic bas, dog også med en snært af frække strums der sniger sig ind og former nummeret. Her er stilen mere Tommy Emmanuel end Andy MCkee. Det er imponerende at høre hvordan Merel kan levere en solid vekselbas og samtidig tilsyneladende helt upåvirket spille rene melodilinjer og anslå percussive akkorder.

Into the light er en hurtig fingerspils perle med vekselbas og hurtige banjoløb. Minder en del om The hunt af Tommy Emmanuel i sin karakter. Hun krydrer dog lidt med en snert af den i disse dage så populære tendens: at slå på guitarens bas strenge med tommelplekter.

Sky High er en smuk fingerstyle melodi. Et nummer hvor melodien kommer til sin ret. Stilmæssigt er vi også over i noget mere moderne med strum på guitaren, dog ikke den helt moderne banken på guitaren. En smuk melodi.

The first day of spring er en smuk melodi der er mesterligt spillet af Merel. Alle lækkerierne er der: pull offs, trioler, slides, bends, arpeggio, og hun formår at få tonerne at klinge for evigt. Ganske imponerende og smukt

The Nightjar er et rent Andy Mckee inspireret nummer. Med en speciel guitar stemning. Lyden er dog lidt, måske af samme grund, for disharmonisk til mine ører.

Bonus sangen Mystery er helt klart det bedste nmmer på EP'en. En fingerspils perle som er et nummer man husker. Et nummer man som guitarist får lyst at spille med på.

Konklusion
Merel Van Hoek er uden tvivl et kæmpe guitar talent. Hun beviser i denne EP at hun formår at skabe sine egne sange, og ikke blot kopierer sine idolers numre. Et stort plus i sig selv. Hendres numre har også potentiale, og de har hver især sin helt egen stil. Typisk startende med melodi og fingerspil, et langt og eftertænksomt b-stykke. Det helt unike er dog hendes måde at slutte sangene på, som er meget uforudsigeligt. Teknisk set er Merel en imponerende dygtig guitar med et meget højt niveua. Musikalsk er hun også højt oppe med sin smukke klang.

Den unge hollandske fingerstyle guitarist Merel Van Hoek
Den unge hollandske fingerstyle guitarist Merel Van Hoek

Rating

0
No votes yet

Kategori

CD
Anonyms billede

Facebook kommentarer