Fretboard printer II

Du er her

Fretboard Printer II er et nyt danskudviklet værktøj for guitarister til udskrivning af toner på gribebrættet. Online systemet kan også bruges til udskrivning af et stort antal guitarskalaer. 

Systemet er meget interaktivt og bliver du mødt med en flot og tydelig tegning af guitarens hals med toner 'klistret' på i cirkler. Du kan sågar vælge at vise bestemte toner i forskellige farver, så grundtonen fx. er grøn og ledetonen er blå.

Problematikken med sænkede og hævede tonetrin kommer udvikleren nemt uden om ved at undgå alt for lange forklaringer, men vælger i stedet at lade programmet være selvforklarende vha. den tydelige og letforståelige grafik.
Dog er der mulighed for at vælge hjælp, som også kan slås fra hvis det irriterer for meget.

Selv om programmet er meget flot og enkelt at bruge, så er der dog ikke mulighed for at afspille tonerne. Så man kan ikke høre det man ser. Men her skal man huske på at programmets primære funktion er udskrivning af tonerne.

Udover toner på gribebrættet kan man også få udskrevet nodeark og tabulatur ark helt gratis som PDF der sikrer optimal udskrivning.

Konklusion
Et helt gratis nemt og praktisk værktøj som er meget praktisk at have for underviseren og samtidig også giver begynderen en mulighed for at studere gribebrættet i fred og fro. Der er dog plads til forbedringer da der ikke pt. er lyd, men uanset hvad er jeg ikke i tvivl om at du som guitarist vil få meget glæde af at besøge hjemmesiden.  

Link: www.123-game.com/guitar/fretboardprinter2.asp

Rating

0
No votes yet

Kategori

Software
Anonyms billede

Facebook kommentarer