guitarbogen Feltboots

Du er her

Feltboots er en ny guitarbog fra forlaget GUF. Skrevet af den herboende russiske guitarist Kirill Koniouchkov Gedde.
Det er dog ikke til at se på forsiden at man sidder med en guitarbog, da den minder mere om patchwork end om guitar,  med en kollage af billeder af russiske støvler i alskens former, og det er kun bagsiden der afslører at det er tale om guitar.
Forfatteren
Kirill K. Gedde, en strandet russisk guitarist, er komponisten bag disse 4 variationsværker. Forlaget skriver: De er udfordrende, rent teknisk, så man skal have filet neglene for at være med.De 4 stykker er alle for sologuitar og skaber utroligt flotte klangbilleder. Og jeg kan personligt ikke andet end give dem ret. Fuh hvor fik jeg sved på panden.

I bogen får du 4 traditionelle russiske fokesange som forfatteren har arrangeret for den klassiske guitar.
Sværhedsgraden er på øvet niveau og kræver udover en beherskelse af højre hånd på de seks strenge også en god portion rytmisk sans og ikke mindt et solidt kendskab til nodesproget, da der ikke følger tabulatur med til bogen.
Til gengæld er noderne skrevet specielt til guitar, så både højre og venstre hånd er beskrevet i detaljer.
Sværhedgraden høj
Melodierne i bogen er alle umiskendeligt russiske i deres udtryk og de er niveuamæssigt i omtrent samme sværhedgrad.
Det første stykke 'The hundred years old lime tree' kræver sin guitarist med et hav af arpeggioer af 16dels nodeværdi og kræver at guitaristen har en solid teknisk kunnen indenfor teknikker som pull off og hammer on.
Temaet er umiskendeligt russisk i sin rytme.
Titelnummeret 'Feltboots' er også udfordrende, selv om det er i Largo tempo og begynder med nogle lette strofer. Feltboots er variationer baseret på en russisk folkesang og har et melankolsk præg over sig med tunge efterslag i rytmen.

Konklusion
Bogen er for dig som er mere end blot fortrolig med noder, behersker det klassiske fingerspil, og savner lidt udfordring. For det er der meget af i denne lille bog, men som belønning får du smukke og melankolske russiske folkesange.
Info
Forfatter: Kirill Koniouchlov Gedde
Sider: 19
Udgivet:

Rating

0
No votes yet

Kategori

Bøger
Anonyms billede

Facebook kommentarer