Hyggelig sangbog for børn

Du er her

Vi skal nok lade høre fra os - sange og musikbørn for børn - er en en sangbog med noder og guitarbecifringer udgivet af forlaget GUF, og skrevet af Thorsten Q. Hemmet. Bogen er skrevet til brug i børnehaver og indskolings klasser.
Sangene er blevet til ved at forfatteren selv har spillet og sunget disse for børn i forbindelse med sit arbejde som børnepædagog.
For begyndere
Nodematerialet er nemt at mestre selv for begyndere og akkorderne er også spilbare for de fleste, men ligger lidt højere i sværhedsgrad en melodistemmen.
Ikke guitarbog
Det er ikke en decideret guitarbog jeg sidder med, men mere en sangbog med noder som også kan bruges til guitar. Der følger en cd med og den er ganske fornøjelig at lytte til og jamme til. På cd'en er der flere stemmer med som ikke er blevet noteret i bogen, da det er vokalen som er blevet noteret i bogen, med en enkel undtagelse som 'profetens sang', der består af flere stemmer, inklusiv guitar og keyboard. Som et ekstra bonus er der også backing tracks med på cd'en, en ganske god ide.
Skaber hygge
Bogen har et personligt og hyggeligt præg der allerede starter med forordet hvor forfatteren beskriver hver enkelt sang for sig og kommer detaljer om hvordan de blev til og hvorfor han besluttede at levere sangene i denne bog.
Sangene er alle nemme at synge med på, og lige noget for børn i den alder med de sjove og finurlige tekster.

Cd'en der følger med indeholder professionelle lydspor, og der er også både leadguitar og akkompagnements guitar med jazz inspirerede akustiske soloer, der pynter godt på melodien. Jan Østergård som er manden bag forlaget GUF leverer selv inspirerende guitarriffs og leads på cd'en og multiinstrumentalisten Thorstein Q. Hemmet supplerer med nogle solide rytmer og melodifraseringer på enten keyboard, guitar eller bas.

Konklusion
En hyggelig lille sangbog som med sin (backing) cd skaber meget hygge med sig, og er perfekt til sin målgruppe som er børn i indskolings alderen, og for pædagogunderviseren med guitaren på ryggen, og der har et rimeligt nodekendskab, og et godt akkordkendskab.
Info
Sange for børn og voksne....alle sangene er skrevet til brug i forskellige sammenhænge og har været brugt i en masse institutioner. Thorstein har valgt de bedste af sine sange ud, og  de præsenteres her med noder, tekst og becifringer. Der følger en CD med, så du kan høre, hvordan det er tænkt! Der er gode årstids og lejlighedssange...F.eks. Fastelavn og jul.

Rating

0
No votes yet

Kategori

Bøger
Anonyms billede

Facebook kommentarer