Lær at spille guitar med Ole Kibsgaard's DVD

Du er her

Lær at spille guitar med Ole Kibsgaard er Danmarks første guitarundervisning guitar skole på dvd. Allerede ved første øjekast virker videoen Lær at spille guitar med Ole Kibsgaard som en god idé. Det starter helt familiært ved at Ole sidder i sin hjemlige sofa med sin guitar og taler til dig i et sprog som er letforståeligt og meget pædagogisk. Hver enkelt lektion varer ca. 20 minutter, og som Ole selv siger så kan man standse videoen undervejs og spole tilbage til det sted der evt. volder dig vanskeligheder.

Personligt bryder jeg mig ikke meget om at eleven skal føle sig ”tvunget til” at stemme guitaren før han/hun har fået lov at indstudere den første akkord. Det virker klodset at stemning og de første akkorder skal være i den samme lektion. Smartere ville være at have en separat stemnings lektion (ikke at forveksle med den lektion som hedder omstemninger, som drejer sig om åbne stemninger)

Eleven som ingen akkord kender risikerer at blive utålmodig selv om han sagtens kan spole i det, men DVD mediet er jo netop kommet for at undgå spoling, så igen ville det være smartere hvis DVD’en var delt op i flere TRACKS, men det er en mindre ting. Der er jo fra start lagt op til en hyggelig afslappet atmosfære med en hyggelig fætter som underviser, og som sådan fungerer det fint med det lidt sløve tempo i starten.

Man bliver stille og roligt indført i de første akkorder såsom D og Ole kommer undervejs med gode tips til hvordan man sætter fingrene korrekt, og snart kan man spille den første sang: Mester Jakob, som jo kun har én akkord, og derfor ikke noget skift. De andre akkorder følger hurtigt efter i en stor stime, hvor guitarunderviseren retter sig på hvordan man griber akkorderne og faktisk ikke et eneste ord om akkordteori og det er et meget stort plus, for der er ingen grund til at forvirre begyndere med ”dur”, ”mol”, ”sus” osv. Ole nævner blot akkordnavnet ganske hurtigt og koncentrerer sig om vise hvordan man griber den. Et minus er dog at han ikke bruger en almindelig G akkord som ses her: Men vælger at bruge en anden fingerstilling, som Beatles bla. Bruger i ”Hide your love away”, minuset består i at eleven på et alt for tidligt tidspunkt bliver nødt til at dæmpe (5) streng da den ikke må klinge med, det er alt for teknisk for en nybegynder, som blot har lært to akkorder. Et andet minus er at han også vælger en Cadd9 akkord, dvs en C-dur akkord med 9 tilføjet (findes på (2) streng: 3 bånd) ) , godt nok er akkorden ikke svær at gribe, og det er helt klart en mening i at Ole har valgt denne type, det skyldes progressionen i skift af akkorder, hvor han fokuserer på skift fra G til C-dur som med Cadd9 bliver meget enkel, men som enkelt stående akkord virker Cadd9 klodset og navnet virker også forvirrende for en nybegynder. Em akkorden bliver vist og den er jo dejlig nem, men så vælger han også at bruge en alternativ Em akkord, pga. af progression i skift af akkorder. Begynderen får hurtigt lært nye akkorder, men bliver efter min mening ”stopfodret” med lidt for mange akkorder, og får ikke nok tid til at fordøje akkordskift med nogle simple sange. Der burde være flere sange med D-A-G skift. Sangene på DVD’en er ikke kedelige de virker friske og der er spændende akkordskift i sange som ”Stand by me”, og ”Hotel California”. OG det er meget positivt da eleven hurtigt får blod på tanden og hele får lyst til at lære. Og der er masser af godt stof for begynderen. Et andet meget stort plus er at Ole ikke taler meget om rytme, han vælger i stedet ganske fornuftigt at demonstrere rytmen ved at lade eleven spille sammen med et backing orkester, ganske interaktivt, og en meget innovativ idé – flot!

Ole spiller i starten meget monotont, men det viser sig at være ganske bevidst så eleven skal fokusere på venstre hånd i starten og ikke så meget på hvordan det lyder. Senere i lektionerne kommer han ind på nogle lidt mere spændende anslagsformer og nævner muligheden at bruge plekter.

Fingerspil bliver også nævnt og det bliver gjort på en uhøjtidelig måde, så fingerspillet ikke virker for svært, selv om det selvfølgelig er det for en begynder, som først har lært akkorder og pludselig også skal koncentrerer sig om højre hånd, men sådan er det at være begynder. Der bliver vist et ganske almindeligt fingerspil, hvor 3 fingre bliver brugt, og det bliver vist med forskellige spillestillinger. For at demonstrere fingerspil vælger Ole en spændende James Taylor melodi: Shower The People, med et hav af akkorder. Men det fungerer fint, da fingerspillet er enkelt, men hurtigt lyder af meget med de mange akkordskift. Derefter bliver begynderen, som måske ikke er så meget begynder mere, kastet over i Blackbird, som af mange bliver betragtet som det sværeste af det svære, men Ole viser at den sagtens kan spilles, hvis du vel at mære har fulgt hele DVD’en og samtlige lektioner.

Konklusion

På trods af de minuser der har været undervejs her i anmeldelsen: - for hurtigt frem med akkorder - for få sange med få akkorder - alternative akkorder i stedet for ”almindelige”

Så bliver det opvejet med en meget grundig indførelse i akkordskift og spændende strum, og masser af innovative betragtninger af elev-lærer forhold. Eleven føler sig meget tryg i den non chalante ”sofa atmosfære” som DVD’en lægger op til allerede fra start. Der er masser af spændende sange, og nyttig information om stemning samt brug af Capo og plekter og tunings maskine. Der er ikke kun guitarspil der bliver fokuseret på men også andre aspekter som elever tit er nysgerrige om, det være sig hvordan man sætter strengene på en western eller en klassisk guitar, og hvilken guitar man skal købe. Guitarkøb og påsætning at strenge findes i separate lektioner – ganske smart!

Selve billedkvalitet og lydkvaliteten på dvd'en er helt i top.

Ole Kibgaards guitar skole er en oplagt gave under juletræet!

Her kan du se hvordan du kan købe den: Lær at spille GUITAR med Ole Kibsgaard

Guitar DVD/VHS - ”privat guitarundervisning” med guitaristen fra Shu-bi-dua. Udkommer mandag den 25. august.

Ole Kibsgaard er guitarist og har spillet professionelt i snart 20 år. Ole er uddannet på Rytmisk Musik Konservatorium, hvor han i dag er docent og underviser i guitar m.m. Ole spiller med Shu-bi-dua på 6. år, arbejder i forskellige studier som musiker, skriver en masse sange og er legeonkel for Kaj & Andrea på DR1.

Denne DVD er til dig der har lyst til at lære at spille guitar - og dig der gerne vil i gang med at spille igen! Alle kan være med.

Du kan lære at spille guitar i dit eget tempo, med og uden band - med en menu der gør det let for dig at finde rundt i lektionerne

Der er fire timers  guitarundervisning  og ekstra materiale:

Lektion 1 –10. • Kom nemt fra start – 10 lektioner i et tempo hvor alle kan følge med. • Hver lektion varer omkring 20. minutter. • Kendte sange i hver lektion fra bl.a Beatles, Shu-bi-dua, Kim Larsen og Rolling Stones.

Ekstra-materiale: • Oversigt med alle akkorder • Find den rigtige guitar – på tur i musikforretningen • Lær at stemme din guitar • Lær at skifte strenge • Spil med band – bas, trommer og dig selv på guitar

VHS: 159,- DVD: 199,-

For yderligere information og presse på Ole Kibsgaard kontakt venligst:

Rating

0
No votes yet

Kategori

DVD
Anonyms billede

Facebook kommentarer