Peças de Bravura - Pièces de Résistence - Marco De Ros & Èder Bergozza

Du er her

Pegas de Bravura er en ny cd og DVD med Marcos De Ros i sammenspil med pianisten Èder Bergozza. Ved aflytning af blot få strofer fra denne nye cd går det meget hurtigt op for en at vi har med en utroligt teknisk dygtig guitar at gøre. Genremæssigt er cd'en en blanding af blød rock, jazz og klassisk med god plads til guitarspil af en anden verden.

Marcos De Ros begyndte sin musikalske karriere, da han var 9 år gammel, ved at kopiere nogle harmonier og melodier på guitar. Da han var 10, begyndte han at tage musikalsk lektioner og studere nogle timer om dagen. I 1985 brugte han, i en alder af 14, til at præsentere sine første shows med sin rock band, , som hedder "GARGANTHUAE", og i 1988 spillede han i flere bands og fremførte forskellige slags musik, fra jazz-fusion til thrash metal. På dette tidspunkt begyndte han at gå til violin undervisning. I 1989 blev han ansat som violinist i "Orquestra de Câmara de Caxias do Sul".

Èder Bergozza spiller mesterligt på sit flygel og Marcos De Ros ligeså på sin elektriske rockguitar.

Milonga De Fúria er et dejligt lidenskabeligt moderne flamecon/rock stykke hvor Marco rigtigt udfolder sig med en virtuos clean guitar, med sprød og dejlig lyd. Hvor han udover hurtige løb i højre hånd også spiller spændende rytmiske anslag.

Med Palhaçada Tem Hora (E A Hora É Essa) demonstrerer De Ros sin utrolige tekniske dygtighed på guitaren. I stil med Flight Of The bumblebee fyrer han kaskader af toner ud i en køre med svimlende hastighed.

I numre som Dona Rú (Chorinho De Máira), The Litlle Tramp, og Inverno De 2009 viser De Ros igen en fænomenal sikker guiarteknik. Hans sweep sidder lige i kassen.

At han godt kan spille flamenco med en snært af moderne jazz gør han klart med nummeret Ponteio Marciano. Der starter med et uforvrænget flot arpeggio hybrid picking, der dog senere går over til den for De Ros mere typiske distortion guitarlyd.

At Marco De Ros virkelig kan spille guitar og at der ikke er tale om snyde optagelser dokumenteres meget flot med den medfølgende DVD der er en live indspilning af samtlige numre foran et lille publikum. Det fungerer utroligt godt at få lov at se og høre hver enkelt guitartone på mandens gribebræt. Med zoom ind på gribebrættet og samtidigt overblik over både højre hånd og venstre hånd i et andet vindue. En rigtig god idé. Man kan kun håbe at flere pladeselskaber vil bruge samme idé.

Konklusion
Marcos De Ros guitarspil er af høj teknisk klasse og også tilsvarende musikalsk klasse med numre som Milonga De Furia og Inverno De 2009. Heldigvis er der ikke kun tale om guitarlir men også musikstykker der er iørefaldende at lytte til som Dona Ru, der har et godt tema. De Ros har sin helt egen stil og enten kan man lide den eller hader man den. Med de markante og letgenkedelige guitarløb tvinger De Ros lytteren til at have en mening om sit spil. Dem der sværger til hans spillestil vil elske cd'en og de mange numre der er mesterligt spillet. Dermed hersker der ingen tvivl om at cd'en er for kenderen og dig der er fan af manden i forvejen. Tag dog ikke fejl, der er skam andet end guitarlir på cd'en. De fleste numre har et godt tema og en budskab med sig, og melodierne er godt skrevet og hvor De Ros' usmiskendelige guitarstrofer fungerer som ekstra krydderi, og guf for kenderen.

 1. A Vingança do Seu Madruga -
 2. Don Ramon’s Revenge Que Venga el Toro -
 3. Facing the Bull Corrida de Calango -
 4. Lizard’s Race Inverno de 2009 -
 5. Winter of 2009 Capricho Infernal -
 6. Infernal Caprice Dança da Lagartixa -
 7. Gecko’s Dance O Vento Encanado
 8. The Little Tramp -
 9. O Pequeno Vagabundo
 10. Milonga de Fúria - Milonga of Fury Dona Rú (Chorinho de Máira)
 11. Os Caçadores de Saci - The Saci Hunters
 12. Marcha Turca Brasileira – Brazilian Turk’s march
 13. Paganiniana Portobello
 14. ​Senta a Pua Palhaçada tem Hora

Rating

0
No votes yet

Kategori

CD
Anonyms billede

Facebook kommentarer