Personal Guitarist 1.2

Du er her

Personal Guitarist er et program i kategorien guitarsoftware. Meningen er at du skal bruge programmet når du vil skrive en sang med nogle akkorder eller rettere stykke nogle akkorder sammen og derefter afspille dem. Da programmet indeholder et stort akkordbibliotek så er det ingen sag at vælge en akkord og afspille den, men selve måden hvor på man når så langt kan virke lidt klodset i dette program, og det skyldes navigationsdelen, som er uklassisk og derfor virker tung.  Man indsætter ikke akkorder i bogstaveligste forstand men vælger dem i en menu og bruger så en såkaldt slider som man via sin mus styrer på et rullepanel, når man så drejer på dette panel viser oversigten i bedste NASA stil hvilken position man er nået til, og position er i dette tilfælde takt.

Man kan også selv skrive nye akkorder ved at klikke på strengene, men ligeså nemt det er at indsætte toner ligeså besværligt er det til gengæld at slette tonerne igen da man skal højre klikke og vælge "delete tone", og dette kan ved indskrivelse af mange toner sinke en meget i sin sangskrivnings proces.
Hvis man urutineret eller for sjov skriver en akkord som ikke kan tages fysisk af et normalt menneske ihvertfald så skifter PG akkorder ud som ikke kan spilles teknisk med en tilsvarende akkord med samme toner i en anden position. Ret smart!

Nu vi er ved det positive så er det smart at man her flere muligheder at se akkorden på. Det være sig  fingre-toner-interval, sidstnævnte er ganske smart da man så samtidig automatisk lærer noget om akkordopbygninger og vel at mærke når man selv gider lære og i bedste fald lægger man ikke mærke til at man pludselig kan sine tertser og kvinter.
Når man så afspiller en sang så kører den i bedste Band In A Box stil med en tynd midilyd, akkorderne igennem, dog kan det som man hører og det som man ser ikke altid forekomme at passe sammen, selv om det gør det. Sagen er den at PG markerer de akkorder som skal spilles FØR de rent faktisk bliver spillet  og det virker som akkorden kommer før den skal spilles, øjet bliver bedraget.
Desuden indeholder programmet også, obligatorisk fristes man til at sige, en tuner som... øh virker.

Kan man overkomme at bruge et lettere klodset brugerpanel er PG et ganske udmærket program til at få indskrevet sine egne sange eller øve andres.

Programmet kan hentes og købes her: http://www.daccordmusic.com/eng/personal.htm 

Rating

0
No votes yet

Kategori

Software
Anonyms billede

Facebook kommentarer