Peter Nande - Big Boy Boogie - California sessions vol. 1

Du er her

Peter Nande - Big Boy Boogie - California sessions vol. 1 er en ny cd med danskeren, som med egne sange sætter en tyk streg under at han kan sin blues. Cd'en er indspillet i U.S.A. og indeholder autentisk blues i høj klasse.
Peter Nande er frontfiguren der udover at synge, spiller mundharpe som en drøm.
Cd'en er gennemgående meget vellykket, og man bliver i godt humør af melodierne som er melidiøse og rytmisk spændende. Min 10 årige søn kunne ikke lade være med at danse til nogle af sangene, så godt svinger det!
Det her skal dog ikke forveksles med dansemusik. Cd'en har meget mere substans.

Peter Nande minder i sin stemme og fortolkninger om leadbelly og sonny boy williamson, men de er kun en del af det arsenal som Peter må have lyttet til, for man kan høre at han kan sin blues, og old time music. Han har dog sin egen stil og den bærer sangene godt, på trods af at han ikke har nogen fantastisk stemme fra naturens hånd.

Her vil jeg gennemgå nogle af melodierne på cd'en:

cat be gone
Er et svingende nummer med en fed kontrabas, en tilsvarende fed mundharpe, og en dejlig tyk guitarlyd som vi kender det fra Gibson Es guitarerne. Nummeret er indspillet så det lyder af noget som leder tankerne tilbage til gamle bluesindspilninger med whiskers på trommerne og en tyk dejlig guitarlyd.

I need a woman
Er en slow blues med en mere rå guitarlyd, lyder som om der er to guitarer brugt på denne indspilning.

mover & shaker
Er også en slow blues med sjæl, og en rå guitar lyd, piano i klassisk "bar"stil, og med en
spændende guitarsolo - Ronni som er leadguitaristen spiller ikke for meget, men kommer ind de rigtige steder og spiller en solo som lyder mere nyskabende end baseret på de nærmest uundgåelige kliche riffs vi kendes så godt fra de gamle bluesmænd.

comin' home
Er også en slow blues, men i mere "moderne" bb king stil, med en blueset guitar lyd, og ekko sang. Nummeret er
rå blues, nærmest beskidt blues, genremæssigt, men det gode er at den ikke bliver for monoton og
at lydbilledet ikke larmer for meget som det tit gør det ved nye fortolkninger af bluesnumre. Fx. i danske produktioner såsom Big Fat Snake eller sågar Bruce Springsteen står for. På dette nummer er der en resonator guitar dog uden slide men med små riffs.

she's mad again
Er en old style blues i Son House stil med up tempo. Man kommer nemt tilbage i tiden til bomuldsplukkende langtidsfanger der sang i flok for at få tiden til at gå. Meget autentisk og inspirerende mundharpe spil

confessions of workaholic
Er er et mere moderne nummer og minder en smule om Roy Orbison, med en snært af country og rock, og med en gammeldags røreffekt på guitaren. Dog med moderne percussion

king of bad excuses
Er en glad melodi, up tempo og masser af vellyd på guitarer og piano

Peter Nande bands består af:

  • Peter Nande - Vocal, Harmonica
  • Ronni Busack-Boysen - Guitar
  • Henrik Poulsen - Bass
  • Søren Poulsen - Drums
  • Peter Lapiki - Piano, Organ

Konklusion
Man kunne nemt komme til at tro at dette blot var endnu et dansk forsøg på at skabe noget der tilnærmelsesvis minder af blues, men denne cd er meget mere. Peter Nande behøver ikke at overbevise nogen - han ER blues, og cd'en er alt andet end kedelig og vidner om solidt håndværk. Disse fyre kender deres blues og det er en fornøjelse at lytte til Peter Nandes sange.

Peter Nande art
Peter Nande art

Rating

0
No votes yet

Kategori

CD
Anonyms billede

Facebook kommentarer