Robert Johnsons hemmelighed afsløret?

Du er her

Hvad skete der egentlig den dag hvor Robert Johnson stod ved vejkrydset (crossroads), solgte han sin sjæl til djævelen, og tog dermed hemmeligheden bag sit guitarspil i graven for evigt eller var han bare gudsbenådet med et talent for uanede muligheder på guitaren? Nu er der nyt i sagen. Forfatteren Gene Roebuck mener at han har fundet opskriften på Robert Johnsons spil, en såkaldt Devil Tuning - frit oversat: djævelsk stemning.

I bogen Finding Robert Johnson The Official Guide To The CrossGuitar Method & Secret Devil Tuning er en bog af Gene Roebuck viser forfatteren at det ikke kun er løs snak, men at han har, om ikke beviser, så noget at have sine postulater i.
Som titlen antyder så forsøger bogen at beskrive i hvilken guitarstemning Robert Johnsons indspilninger er stemt i.
Forfatteren beskriver i store detaljer om hvordan han via flere års grundigt studie har opdaget en revolutionerende måde at spille RJ sangene på, og det gør han via den såkaldte Devil Tuning.
Forfatteren lægger dog ikke skjul på at der i gennem tiderne har været andre løsninger til hvordan man skal stemme sin guitar så man kan spille i pitch sammen med RJ, og han har gjort sig den umage at vise disse stemninger også. Det er jo meget interessant at se at fx Kind Hearted Woman ikke skal spilles i standard steming, som utallige guitar bøger af b.la. Woody Mann og Stefan Grossman påstår at den gør, men istedet i Open E-devil tuning.

Gene Roebuck kommer ikke blot med påstande men bygger dem også op, nærmest så de holder i retten. Dog kan han ikke bevise noget og lægger heller ikke skjul på at selv om bogens postulater kan dokumenteres i forbindelse med en sang, at de alligevel ikke kan bevises, da det jo i sagens natur kun er RJ der ved om han i virkeligheden solgte sin sjæl til djævelen eller blot var ekstra fiks mht. guitarstemninger.
 

 

Desuden beskriver bogen også i hvilke tonearter sangene er indspillet, hvorvidt om der er brugt capo eller ej, og i hvilkn rækkefølge sangene er indspillet. Så man kan sige at forfatteren har gjort sin forarbejde.
Bogen beskriver ud over dette også en revolutionerende måde at fingerpicke Johnsons sange på via et X system som kun Gene har forstand på, og ikke almindelig TAB eller noder.

Konklusion

Bogen er i den seriøse ende, men kan dog sagtens læses som underholdning,  uden dermed at sige at forfatterens udsagn ikke kan forsvares. Bogens eksempler viser at der sagtens kunne være noget om snakken. I hvertfald kan man ved hjælp af Genes system og specielle stemning spille Robert Johnsons sange så de lyder uhyggeligt tæt på originalen.
Robert Johnson var en ener, men med denne bog kan Gene Roebuck sagtens have afsløret hans hemmelighed. Der er noget om snakken.

Læs mere her og køb bogen: http://crossguitar.com/ 

(Gene Roebuck seems to have revealed the secret that the world believed Robert Johnson took to his grave, the secret to his Guitar Tunings and special fingerpicking techniques achieved by the Crossguitar method. 
Obviously there is no evidence that Robert Johnson in fact used the claimed Devil Tuning, but the author has done a tremmendous job in describing and even substantiating his rather bold assertion. If you thought you knew the way to play those Johnson songs, reading the book almost certainly will make you reconsider. This book is the closest we can come to an understanding of Robert Johnson playing posthumously.
)

Rating

0
No votes yet

Kategori

Bøger
Anonyms billede

Facebook kommentarer