Sony Vegas Movie Studio Platinum 9.0

Du er her

Sony Vegas Movie Studio Platinum 9.0 er et videoredigerings program til rimelige penge. Allerede ved første øjekast har programmet noget tiltalende over sig, som på ingen måde bør virke skræmmende for brugeren. Takket være det overskuelige layout og den pædagogiske måde programmet præsenterer sig på.

Forskellen imellem Sony Vegas Platinum og storebroderen Sony Vegas Pro er øjensynlig allerede ved første øjekast.
Layoutmæssigt har programmet beholdt den klassiske Vegas farve, men som noget nyt er arbejdsområdet
med tidslinjen flyttet ned i midten af brugerfladen så der er blevet mere plads. En anden ting der skinner en i øjnene er at programmet spiller langt mere på det pædagogiske i stil med brugervenlige programmer som Windows movie maker ved den måde det håndterer projekter på.

Funktionsmæssigt får man ikke sådan uden videre lov at importere medier til sit projekt uden at give det et navn først. Forsøger man at smide en videofil over i arbejdsområdet dukker der et vindue op der spørger om navn på projektet.
Desuden spørges der ved samme lejlighed til om hvorvidt videofilmen man ender med at have produceret,
skal vises i Europa eller i USA, og om den videokvalitet filmen skal gemmes i.

Videoredigering er et område, hvor Sony helt tydeligt er på hjemmebane. Vegas Movie Studio rummer kernen fra Vegas og det gør at kvalitet samt betjening er helt i top. Undervejs er det muligt at få hjælp fra de glimrende guides som i 30 trin gennemgår hele processen. Man behøver dog ikke følge alle 30 trin, men så har man fået det hele med.

Der er knapt så mange menupunkter som i den større udgave, men til gengæld findes der nogle anderledes og fikse
menupunkter som eksportering til youtube, der ikke blot gemmer i et youtube venligt format, men sågar også uploader filen for dig med de sædvanlige spørgsmål til titel, genre og beskrivelse. Så kan du nøjes med at bruge tiden inde i programmet og ikke hele tiden gå ud og ind fra browser og tilbage til programmet.

En anden tydelig indikation af programmets pædagogiske stil er at Sony Vegas Platinum opretter selv to videospor og to lydspor til dig ved oprettelse af nyt projekt, og på hvert spor findes der et lille grafisk ikon der tydeligt viser dig hvilket slags spor du arbejder med. Til sammenligning skal du selv oprette dine spor i Sony Vegas Pro.

Når vi taler performance er Sony Vegas Platinum højt ydende og hurtigt at arbejde med og du har adgang til professionelle funktioner som opdeling af skærmbilledet i flere vinduer. Så kan du som guitarist nemt og effektivt vise rytmeguitaren i et vindue og leadguitaren i et andet. Eller være endnu mere kreativ og zoome ind via det uundværlige event pan crop værktøj. Der følger mange nyttige plug-ins med programmet, men ikke noget der tilnærmelsesvis modsvarer Sony vegas Pro's tilsvarende udpluk af værktøjer.

Inkluderet er også en række effekter. Herunder en "DR 2 effekt", så det er muligt at lave TV som ser intellektuelt ud og gøre det uden budget! Effekten gør det muligt at zoome langsomt ind på de interessante elementer og derfra panorere videre. Det skaber ro i billederne og med korrekt "speak" kan det være en glimrende måde at fortælle om f.eks. sommerens oplevelser. Det giver et afbræk midt i billedstrømmen. I alt har programmet over 200 effekter og godt 180 overgange.

Lydredigering til film adskiller sig fra almindelig lydredigering. Tingene skal hænge sammen på en anden måde og derfor har Sony Vegas Movie Studio en "envelope" funktion der kan sikre at musikkens lydstyrke udvikler sig så den passer til filmen. I samme forbindelse kan du styre om lyden skal komme fra venstre eller højre.

Konklusion
Programmet virker tiltalende for hjemmebrugeren med de relativt lette krav den stiller til slutbrugeren og dens pædagogiske måde at hjælpe brugeren med selv de sværeste opgaver. De resultater man kan opnå med kun lidt indsigt i programmet er imponerende. Selv professionelle funktioner som event pan crop kan udyttes til fulde i programmet.

Programmet koster vejledende ca. 575 kroner. Mere info: www.trigono.dk

Fakta
Platin-udgave med HD
Inkluderet i Sony Vegas Movie Studio er videoredigering, lydredigering og DVD-produktion. Det gør at programmet sådan set dækker hele vejen rundt. Vegas Movie Studio Platinum Edition gør det hele lidt sjovere. Den har også flere funktioner som sikrer at farveskift mellem scener kan udjævnes og der er surroundlyd.

Nyt i denne version:
CinescoreTM Studio Software added to both products - so users can create Royalty free music for their videos.
One Cinescore theme pack included in each product
Direct to YouTube publish function in each product
Blu-Ray DiscTMburning in Vegas Movie Studio Platinum Edition and the Vegas Movie Studio Pro Pack
High-quality H.264 AVC/AAC import and export; includes templates for Sony WALKMAN® and Apple iPod® In Vegas Movie

Studio Platinum Edition and the Vegas Movie Studio Pro Pack
Sony AVCHD 1920 import support in Vegas Movie Studio Platinum Edition

Nem import
At få materialet ind er ganske simpelt. Både fra videokameraer som optager på DV bånd og på DVD. Tro os - det kan mærkes at Sony laver videokameraer! Systemet virker dog også med andre producenters kameraer.

Farvestyring
Sommerens billeder har ofte problemer med farver. Midt på dagen er farverne udvaskede eller uklare. Der er måske også problemer med lysstyrke og kontrast. Det håndterer Sony Vegas Movie Studio. Du behøver altså ikke foretage perfekte optagelser. Senere på dagen kan problemer som røde øjne give problemer. Også det kan Sony Vegas Movie Studio klare, så det færdige resultat ikke ligner en dårlig zombiefilm.

Lydredigering
Medmindre familien besidder Chaplins talent, så er det nok en god idé at lægge lyd og musik under filmen. Sony Vegas Movie Studio har værktøjerne til det. Du kan oprette dit eget lydspor, fjerne støj (der er dog ikke et svigermor-filter) og med helt præcist 1001 lydeffekter kan du eksperimentere med at få billed- og lydsiden til at spille sammen.

Spændingen stiger - sammen med musikken
VST, DirectX, ACID loop. For musiknørder er det rart at vide, at der er understøttelse af diverse plug-ins og mulighed for at købe ekstra loops samt effekter i rigt mål. En del kommer dog også med pakken. Alt det medfører at Sony Vegas Movie Studio kan indgå som del af en lydredigeringsløsning.

DVD-produktion
Inkluderet er DVD Architect 3 til produktion af DVD'ere i både 4:3 og 16:9 formater. Der medfølger 25 temaer, men det er også muligt at skabe egne produktioner. Så uanset om det skal være en hel film, flere forskellige film, musiksamlinger eller en DVD med både film og baggrundsmateriale, så er det super nemt.

Nøglefunktioner: 
    * Videoredigering med mange professionelle funktioner
    * Indbygget DVD-brænding
    * Understøtter HDV
    * Surround med Dolby Digital 5.1
    * Mange effekter og transitioner
    * Import af lyd fra CD og MP3
    * Teksteffekter med et professionelt touch
    * Understøtter Windows Media, import/eksport af Flash (SWF) og andre standardformater
    * Interaktive guides hjælper dig hurtigt igang
    * DVD Architect Studio medfølger
    * Fuldt konfigurerbare 3D-transitioner
    * Nye værktøjer til præcisionstrimning og korrektion af lyd
    * Masser af lydeffekter, musik og videomateriale følger med
    * Avanceret farvekorrektion

Systemkrav:

Windows:

800 Mhz-processor (2,8 GHz Pentium 4 til HDV) Core 2 Duo fra 1,8 GHz
Windows XP SP 2 eller Windows Vista
512 MB hukommelse (1 GB MB anbefales til HDV)
200 MB diskplads for installation
Windows-kompatibelt lydkort
DirectX® 9.0c eller nyere (inkluderet)
Microsoft .NET framework 2.0 (inkluderet)
OHCI-kompatibelt IEEE-1394DV-kort (til DV-optagelse og overførsel til bånd)
DVD-ROM drev (til installation)
Kompatibel CD-R-drev (for cd-brænding)
Kompatibel DVD-r/-rw/+r/+rw-drev (til dvd-brænding)

Rating

0
No votes yet

Kategori

Software
Anonyms billede

Facebook kommentarer