Spil guitar året rundt

Spil guitar året rundt

Du er her

Spil guitar året rundt er en guitarbog eller rettere en sangbog med akkorder, noder og tabulatur af Søren Bødker Madsen forfatteren af Spil guitar bøgerne.
I bogen får du mulighed for både at spille akkorder til sangstemmen med de tilhørende tekster, men er du lidt øvet i nodespil eller tabulatur kan du også spille sangstemmen på guitaren.
Sangstemmen er noteret både som noder og som tabulatur. Så alle kan være med. Et naturligt supplement til spil guitar bøgerne eller andre guitarskoler.
Man får også meget praktisk et akkordskema til hver melodi, ren luksus og sågar også forslag til anslag. Sidst nævnte er tit det som begyndere eftersøger.

Cd følger med
Meget praktisk følger der en cd med bogen med to guitarstemmer, den ene med sangstemmen og den med akkordspil til hver melodi. Dog er der kun én udgave af hver melodi, og ikke en langsom og hurtig udgave,  som ville være en hjælp når man sidder og indøver en melodi, så man f.eks  kan øve tempoet og først spille det rigtige tempo når man er fortrolig nok med melodien.

Spændende udvalg
Det er svært at få øje på en sang som ikke er med i bogen. Der er blevet plads til de fleste populære sange af både ældre og nyere dato, både på engelsk og dansk, men mest på dansk.
Dermed kan bogen nemt fungere som en bibel over sange man lige skal prøve at spille. Hvad med 'Happy birthday to you' eller 'det er så yndigt at følges ad'. De er der allesammen.
Meget fornuftigt er sangene delt ind efter årstid, fest og højtid. Julesange er også fint dækket ind, og den mest populære af George Michael er der også blevet plads til.

Feel good
Dette er virkelig guitaristernes feel good guitarbog. Du kan tage den frem og finde lige den sang du ved andre kender og spille den for dem, og dermed skabe glæde omkring dig (forhåbentlig),  og afhængigt af dine evner kan du evt. lade en ven spille sangstemmerne eller akkorderne. Er du en øvet guitarist er dette ikke bogen som udfordrer dig teknisk set, men den giver dig ihvertfald et stort repertoire du som guitarist kan arbejde videre på, og lave dine egne arrangementer. Du får en korrekt sangstemme og ikke en fortolket en. I disse nettider kan man ikke altid stole på det sidste, men disse sange kommer lige fra komponisten og er til at stole på.

Konklusion
Jeg synes at 'spil guitar året rundt' er en dejlig bog at have stående på nodestativet og den vil bestemt ikke komme til at samle støv på dit stativ, da der tit er lejlighed til at fiske den frem.
Bogen holder hvad den lover. Den giver dig akkorder, sangstemme, tekster, anslag til et hav af populære danske og udenlandske sange. Så guitaren.dk kan ikke andet end at anbefale denne bog som værende et godt køb.
En oplagt julegave!

>Materiale
. De 56 sange fordeler sig i tre hovedgrupper:
1 - Året rundt, 2 - Fest & 3 - Jul: 1: Vær velkommen, Herrens år - Der er et yndigt land - I østen stiger solen op Se, nu stiger solen - Fastelavn - Vi har lejrbål her - Det er i dag et vejr Svantes lykkelige dag - En yndig og frydefuld sommertid Danmark, nu blunder den lyse nat Jeg er havren - Jeg ved en lærkerede - Sang i det grønne - Nydningen Regnvejsrdag i November - Nu falmer skoven - Om lidt - Det var en lørdag aften 2: I dag er det Ole's fødselsdag - Ole har fødselsdag - Happy Birthday Det er så yndigt at følges ad - Brudevalsen - Hyldest-potpourri (Han ska' leve, Og gid at det må gå ham vel, For hun er så ung, Åh ja, ham ka' vi li', Bravo, Bravo, Bravissimo, For han er en af vor egne) - My Bonnie Oh, When the Saints - I Like the Flowers - Skuld gammel venskab - I en kælder sort som kul - Katinka, Katinka, luk vinduet op - Den er fin med kompasset Tørresnoren - Jeg har min hest, jeg har min lasso - Så længe jeg lever Wimmersvej - Haveje - Kald det kærlighed - Hammer, hammer fedt 3: Dejlig er den himmel blå - Glade jul - Et barn er født i Bethlehem Det kimer nu til julefest - Dejlig er jorden - Decembersang - Nu er det jul igen Der bor en lille nissemand - Højt fra træets grønne top - På loftet sidder nissen Bjældeklang - Søren Banjomus - Sancta Lucia - Away in a Manger Mary’s Boy Child - Happy X-mas (War Is Over) - Feliz Navidad - Last Christmas

Anonyms billede