Synger/sangskriver af Tom Frederiksen

Du er her

Tom Frederiksen har udgivet en personlig cd med populær dansk popmusik forfattet af ham selv og Finn Olafsson. Cd'en indeholder 14 numre, her i blandt titelnummret Søster solskin som er et af de numre på cd'en som efter min mening er bedst til at ramme det brede publikum. De andre 13 sange, bort set fra en enkelt en, rammer ikke lige med det samme, men er sange som skal spilles flere gange før de fanger det såkaldte brede publikum. De indeholder personlige tekster typisk med et let afslappet tema, som er et krydret med masser af guitarperler, men dog ikke så meget at det skader budskabet på nogen måde. 

Tom Frederiksen lyder meget dansk og har noget Kim Larsen over sin stemme. Hans tekster er for de mest sjove og beskriver de ting han oplever i dagligdagen, men der er også melankolske og filosofiske tekster på cd'en og det kan man også høre på de forskellige temaer.
Guitaren.dk er jo guitar-orienteret så vi har fokuseret på de numre som vi finder mest interessante for guitarister.  Med Finn Olafsson på både akustisk og elektrisk guitar og Paul Banks udelukkende på akustisk guitar. Af numre som vi har fundet passer godt til guitarister kan vi nævne:

De kommende år
Som er et afslappet og 'fresh' nummer i bedste Eric Clapton stil med en smule distortion på guitaren,  og et hint af Mark Knofpler licks. Har en lethed og friskhed over sig.

Dagens gang
En let og afslappet melodi krydret med masser af guitarfyld.

September sol
Som vi finder spændende på grund af det bærende akustiske fingerspil

Lad tiden stå stille
En god meldoi med et klassisk fingerspil. Med et dejligt umiskendeligt akustisk mellemspil af Finn Olafsson med flagolet toner og åbne, evigt klingende toner, som kun hans Kehlet guitar kan genskabe.

Dejlig dag
Her er et nummer med stort hit potentiale. Med et tema man kan synge med på og et skønt fingerspil af Finn Olafsson på sin sprøde Kehlet guitar. Pynter godt på melodien. Kunne sagtens fungere som instrumental. Kunne være at Finn Olafsson ville overveje at lave et instrumentalt arrangement af den.

Når tankerne forsvinder
Godt arrangeret med strings, kor og velklingende guitarer med smukke flagolet toner. Melankolsk sang og tekst.  Med et smukt omkvæd. Lyder meget nordisk og til tider har den noget Kim Larsen over sig. Indeholder en heftig guitarsolo hvor der virkelig bliver vredet i de forvrængede strenge.

Prisværdi(g)
En melodi med country fingerspil. Spændende for os guitarister at lytte til og inspirerende. Masser af gode guitarlicks og riffs. Både akustisk og elekstrisk guitar. Man kan høre inspirationen fra Mark Knopfler til steder.

Dæmoner og engle
Har meget Olafsson over sig. Som om den lige var kommet ud af den guitar han rejste landet
rundt med i 1980 efter udgivelsen af Akustisk guitar. Her er der dømt fingerspil på westernguitar i den traditionelle stil.

På albummet medvirker:

  • Tom Frederiksen: vokal, ak. guitar & tangenter
  • Finn Olafsson: 6 & 12 str. el. guitar, ak. guitar, dobro & klap
  • Torsten Olafsson: bas
  • Tobias Folting: trommer, percussion & klap

I øvrigt medvirker:

  • Donna Cadogan: kor, Mia Martinez: kor,Jens Haack: klarinet & sopransaxofon, Paul Banks: ak. guitar, Kristian Jørgensen: violin, Øyvind Ougaard: harmonika, Sussie Nielsen: Bodhrán,

Konklusion
Cd'en er inspirerende med sit glade humør og glade guitarmusik som ikke er 'overproduceret', guitaren har fået lov til at tale fuldt ud, og  cd'en indeholder også melodier som kan ramme det brede publikum og har hit-potentiale, men de fleste numre bærer præg at at være numre som man skal tænke lidt over og genhøre et par gange.

Mere info:
http://www.olafssongs.dk/
MySpace:http://www.myspace.com/tomfrederiksen 
http://www.tomfrederiksen.dk/
 

Rating

0
No votes yet

Kategori

CD
Anonyms billede

Facebook kommentarer