T-rex comp nova guitar pedal review

Du er her

Comp Nova er en compressions pedal fra det danske firma T-rex.

Med sine 3 knapper er Comp Nova en overskuelig compressor pedal. Der er kun indstillinger for compression og attack samt en drejeknap for input level.

Det første jeg lagde mærke til var pedalens varme lyd som er en fornøjelse at lytte til. En sprød varm tone der bare skal opleves eller rettere føles. For det er ikke kun lyden men også den følelse pedalens compression bidrager til dit guitar spil. Noget som tydeligt kan mærkes når man slukker for pedalen. Det føles som om din guitar har fået poleret strengene.

Jeg har altid været modstander af compression, da det tit farver lyden på fingerspil uhensigtsmæssigt som går voldsomt udover dynamikken, især ved at udjævne lydniveauet på strengene så de alle har omtrent samme level. Men jeg blev positivt overrasket ved comp nova's compression, som ikke farvede min lyd eller fik mig til at føle mig nødsaget til at indstille mit fingerspil eller akkordspil efter pedalen. Jeg kunne med andre ord spille frit uden at tænke på compression problemer, da pedalen føltes meget dynamisk og dermed var spilleglæden velbevaret.

Der var ingen mærkbare støjgener ved brug af pedalen, tværtimod var den helt stille og drejeknapperne reagerede meget præcist, og selv den mindste ændring i indstillingerne kunne mærkes på min lyd, selv om den ikke kunne høres med det samme, og det er en god ting da compression skal mærkes og ikke høres efter min mening.

Pedalens varme og rene lyd var noget der kunne høres allerede ved første anslag.

Konklusion
Jeg vidste ikke at min guitar manglede compression, men efter at have afleveret comp nova tilbage til T-rex er det som om min guitar mangler noget tone, og jeg savner dens varme tone. Så konklusionen er at pedalen holder det den lover og giver din guitar en varm og ren lyd.

Plus

  • Transparent (farver ikke lyden)
  • Støjsvag
  • Varm lyd

Minus

  • Der er ikke nogle minusser.

Tekniske detaljer:
Kontroller: Comp, attack, level, og on/off.
Tilslutning: Input jack, output jack 6,3mm, DC-bøsning
Forsyning: 9-12V-DC eller batteri (batteridæksel)

Pris ca. 1300 kr.

Rating

0
No votes yet

Kategori

Guitar pedaler
Anonyms billede

Facebook kommentarer