T-rex Dr. Swamp

Du er her

Dr. Swamp er en Dual distortions pedal med mulighed for 2 separate gain-indstillinger fra T-rex, og har fået tilføjelsen Twin distortion til sit navn.

Dr. Swamp ser med første øjekast kompliceret ud med sine mange knapper, men der er tale om en venstre og en højre kanal, som kan fungere uafhængige af hinanden. Det giver dig mulighed for at indstille den ene kanal til lead og den anden til rytme, ret smart fundet på.

Lydmæssigt er pedalen stille og byder på en beskidt tone som dog er varm, og virkelig performer ved at skrue op for gain. Der er mange nuancer i lydbilledet, og selv når der skrues meget op for lyden, kan der stadig høres mellemtoner og en god bund, og ikke blot en diskantet forvranskning af lyden.

Pedalen er med andre ord ikke diskant og farver ikke lyden, som er et stort plus, da det får pedalen til at lyde mere autentisk og velegnet til fx. den sprøde bas på en Les Paul spillet igennem en rørforstærker.

Lyden er tyk og detaljeret. Brugen af tone knappen kan ændre meget på lyden, fx. til at finindstille bas og diskant, og mellemtone. Når man så har fundet den perfekte indstilling til fx. rytmespil behøver man ikke indstille om igen for at finde en god indstilling til lead, nej man kan helt luksuiøst slukke for venstre kanal (helt korrekt venstre side, da der ikke er tale om Left og Right output), og begive sig over på den anden kanal og finde den optimale lyd for lead. En lækker detalje, der sparer på meget indstillings fnideri.

Selv om pedalen er transparent, da den ikke farver lyden, skal man dog være opmærksom på at tone knappen er med til at farve lyden, da den regulerer bas, diskant, og mellemtone, som godt kan høres på videoen her på siden.

Pedalen er helt støjsvag, og selv når man skruer vanvittig op for gain føles og lyder pedalen stadig detaljeret og knaser ikke på nogen ubehagelig måde, der er stadig tale om lyd og ikke larm, og pedalen bibeholder tone indstillingen, meget flot.

Konklusion
Pedalen er for dig der spiller rockguitar, og vil have en vellyden distortion, overdrive pedal, uden for mange dikke darer og indstillinger. Det er lige hvad du får her, men ikke bare en hvilken som helst distortion pedal, men en meget vellydende en af slagsen, som videoen demonstrerer. Lyden er naturlig og ikke overdrevet. Dog er den lidt dyr, da den koster ca. 1800 kroner, men er du en rigtig kender indenfor rocklyd er denne pedal højst sandsynligt noget for dig. Den har ihvertfald det hele: god lyd, præcis indstilling af distortion, og så er den nem at bruge.

Plus

  • Varm
  • Utrolig transparent
  • To forskellige pedaler i en og samme pedal

Minus

  • Prisen

Rating

0
No votes yet

Kategori

Guitar pedaler
Anonyms billede

Facebook kommentarer