T-rex michael angelo batio overdrive pedal review

Du er her

T-rex Michael Angelo Batio er en signature overdrive pedal som det danske firma har udarbejdet sammen med rockguitaristen Michael Angelo. En guitarist som er kendt for at spille med meget gain og distortion, men dette er en overdrive pedal, som kan overraske. Efter sigende bruger Angelo den til solo sammen med andre distortion pedaler.

Pedalen er flot at se på med den skinnende sølvfarve og de nostalgiske drejeknapper. Dekoreret med Angelo's signatur og en stor amerikansk stjerne i blåt.

Lydmæssigt kan pedalen beskrives som varm, detaljeret og fyldig. Den varme og fyldige tone gør den meget velegnet til akkorder. Spiller man lead får man en vintage overdrive lyd som bedst kendes fra rørforstærkere med en smule gain.

Pedalen skal kalibreres med tålmodighed, da man ikke uden videre kan gå fra clean lyd til distortion, men derimod skal man finjustere for at finde 'the sweet spot'. Lyden er ikke mudret og man får en meget detaljeret lyd med en god bund.

Målgruppen er nok mere til klassisk rock end den er til metal, da pedalen byder mere på en klassisk snert af gain end en massiv moderne distortion.

Jeg kunne godt savne lidt compression i lyden, da pedalen på trods af sin varme og fyldige lyd, der er suveræn til strum, efter min mening godt kunne bruge lidt compression til lead, for at få lidt mere top og sprødhed, og endnu mere sustain til de enkelte toner i fobindelse med lead hvor pedalen stående alene kan lyde rimelig neutral og anonym.

Pedalen har ingen egenstøj,og er dermed helt stille ved standby.

Konklusion
En god pedal til klassisk rock, der dog godt kan virke lidt kedelig stående alene, men i en pedalkæde fungerer den perfekt som en boost til at shine lyden fra en rørforstærker op, og at få endnu mere fylde i lyden. Efter min mening mangler den noget gain for at stå som den eneste overdrive pedal i ens pedalboard, men denne pedal er jo en overdrive pedal og ikke distortion pedal, skal der retfærdigvis siges. Lydmæssigt er den dejligt varm og fyldig i tonen, med en god bund, men havde den også budt på comression ville det være med til at forbedre den analoge lyd i den digitale emulering, så man får mere sprødhed i tonen. Men meget velegnet til klassisk rock akkorder, i stil med tidlig Beatles.

Plus

  • Varm og fyldig tone
  • Velegnet til klassisk rock
  • Ikke overdrevet gain
  • God bund

Minus

  • Lidt anonym
  • Kunne bruge lidt compression

Prisen er ca. 1000 kroner

Rating

0
No votes yet

Kategori

Guitar pedaler
Anonyms billede

Facebook kommentarer