T-rex reptile

Du er her

T-rex reptile er en delay pedal fra det danske firma, der udkom i 2008, og er baseret på samme vellydende delay, som i den populære T-Rex Replica, men udskifter Tap Tempo/MIDI funktonerne med en valgfri modulationssektion.

Pedalen som kommer i en skinnende orange farve har indtillinger for echo, og repeat samt level og time. Med repeat indstiller man hvor mange gange ekkoet skal optræde, og time kontrollerer varigheden af gentagelserne.

Pedalen har en utrolig varm tone med en sprød klang der er guf for øregangene. Meget velegnet til især countryguitar, og clean lyd. Den lyder i mine ører lige så godt som den analoge tape echo, som alle pedaler stræber på at efterligne, man kan ihvertfald opnå samme 'slap back' ekko, og med en utrolig varm tone, med den sidegevinst at pedalens egenstøj er helt nede på et rent 0. Den er helt støjsvag, og det kan man ikke sige at den kære tape echo er, og så er man også fri for at høre båndet køre hele tiden. Det er svært at fatte at T-rex Reptile er en digital delay, da dens lyd er utrolig analog.

T-rex har med et musikals hjerte valgt at forsyne Reptile med lidt komprimering, så man får den appetitelige knasende analoge lyd, som er svær at beskrive, men skal opleves. Jeg håber at min youtube video illustrerer dette. Komprimeringen er med til at give pedalen endnu mere analog klang, men du kan dog ikke indstille komprimeringen, umiddelbart. Behovet for dette er forsvindende lille da komprimeringen er meget musikalsk udført, og passer perfekt til echo og slap back.

Modulationssektionen giver med flutter indstillingerne i midten af pedalen, med hvid baggrund, mulighed for at tilføje 3D-effekt på selve delayet. Effekten kan justeres og slås til efter behag og skabe modulation, og dermed skaber du i realiteten chorus effekter.

Indstillingen af flutter effekterne kan, udover underlige og sjove lyde, også tilføje endnu mere musikalsk udfoldelse til din analoge lyd. Du kan utroligt præcist regulere depth og speed, der giver yderligere mulighed for at kontrollere tonen. Med dem kan du skabe en 'warple' lydeffekt man kender fra tape echo. Så flutter kan bestemt bruges musikalsk i forbindelse med klassiske slap back ekko effekter, og med den helt rigtige indstilling af modulation kan du tilføje endnu mere tone til det landskab af vellyd pedalen forsyner dig med, og dermed gå fra en seks strenget til en tolv strenget guitar, sådan lyder det.

Mangel på taptempo er det eneste minus jeg kan få øje på. Tap tempo giver jo den fordel at du nemt kan indstille dit ekko efter fx. et click track med 120bpm, altså slag i minutet, og dermed få et endnu mere præcist og musikals ekko ud af pedalen. T-rex har valgt at bruge en modulation/chorus indstilling i stedet for, og det bliver pedalen ikke mindre musikalsk af, tværtimod. Godt nok kan du ikke indstille ekkoet 100% efter en metronom, da tap tempo mangler, men du kan selv prøve dig frem da selve gentagelsen(repeat) kan indstilles fra 1 til ubegrænset, og time kan indstilles fra 10 til 1,000 mps.

Konklusion
Med sin alsidighed og utroligt varme tone er denne pedal en vinder. Den har efter min mening den helt rigtige analoge ekko lyd, og du får tilmed en sprød komprimeret effekt på overfladen, og med modulation/chorus effekten indbygget behøver du ikke gå ud og købe en chorus pedal. Pedalen vinder også på sin musikalitet, støjsvaghed, og præcise indstilling af parametre.

Pedalen koster vejledende omkring 2.000 kroner.

Plus

  • Varm analog lyd
  • Støjsvag
  • Utrolig musikalsk
  • Alsidig
  • Nostalgisk og autentisk (slap back) echo

Minus

  • Ingen tap tempo

Specifikationer

• Kontroller: Echo, repeat, time, level, flutter depth + speed, modulation, input level
• Switches: Delay on/off, modulation on/off
• Digital delay med varm og komprimeret analog klang
• Seperat modulation/chorus til at modulere delayeffekten
• Input level kan justeres (modvirker overload og forvrængning af delay ved brug af aktiv pick-up)
• 9V DC strømforsyning (tilbehør)

Strømforbrug: 120 mA
Størrelse (BxDxH): 100x120x35 mm
Vægt: 850g

Rating

0
No votes yet

Kategori

Guitar pedaler
Anonyms billede

Facebook kommentarer