T-rex tonebug reverb guitar pedal review

Du er her

Pedalen er meget flot at se på med sit autentiske cremefarvede 50'er look, og med tilsvarende sølvfarvede drejeknapper leder den tanker tilbage på Fender guitarer fra den tid.

Med kun to knapper er den overskuelig at betjene. Den ene knap er for at kontrollere decay og den anden for at kontrollere depth. Decay bestemmer varigheden af rumklang, mens Depth bestemmer dybden.

Derudover er der også en switch der gør det muligt at skifte mellem Modern, der giver en nutidig rumklang, til Spring, der leverer autentisk retrolyd.

Varm klang
Pedalen har i sig selv en varm analog klang der er særdeles velegnet til country og blues med spring indstillingen, men overraskende også med modern indstillingen der med de rette indstillinger også sagtens kan bruges til gammel autentisk country, selv om det jo er 'spring reverben' der er designet til dette formål.
 
Fintfølende og præcis
Pedalen reagerer meget præcist og er meget fintfølende så selv den mindste regulering af depth eller decay spiller ind på lydsignalet. Jeg fandt meget hurtigt ud af at decay og depth var uadskillige for at opnå de bedste resultater. Den lyder så godt og er så transparent at du først lægger mærke til at du bruger en reverb pedal når du slukker for den.

De to knapper giver mulighed for at bruge utroligt mange spændende sammensætninger af lyde, og der er ikke kun tale om en enkelt form for rumklang der så kan reguleres i dybde, men decay knappen sammenholdt med denne giver nærmest uendelige muligheder for at fintune lige den rumklang du vil have, men det er ikke så enkelt som at forstå at det kun er rumklangens størrelse vi ændrer på. Det er lige så meget den sprødhed og varme pedalen giver din guitar  du regulerer.

Ingen volumen
Pedalen har ingen volumen kontrol eller input level, så det skal du styre på din forstærker, pa eller audio interface. Det vidner om at T-rex med Tonebug rækken af pedaler vil forsøge at holde prisen nede på deres populære pedaler. Uden level på pedalen er det vigtigt at du har indstillet guitarsignalet i forvejen, da du kan risikere at lyden hurtigt kan drukne i al for megen rumklang. Dermed ikke sagt at T-rex Reverb på nogen måde er mudret. Det er den ikke. 

Træet i skoven
Lige så nemt der var at finde en rumklang der passede til guitaren, lige så nemt var det at finde en lyd der ikke passede. Mange af indstillingerne kommer man højst sandsynligt aldrig til at bruge, men de er der hvis lysten skulle komme over en. Retfærdigvis skal det siges at de underlige rumklange man skaber ved at overdrive indstillingerne kun er effekter der bruger din guitars signal, og selve lyden af denne bliver ved med at være varm og sprød.

To pedaler i en
Det er vigtigt at forstå at pedalen er enkel opbygget og kun har et formål som er at skabe reverb. Den gør det blot med to forskellige digitale algorytmer. Den ene er Spring og den anden er modern. Så du får faktisk to rumklangs pedaler i en og samme boks.

Støjsvag
Pedalen var en fornøjelse at arbejde med og var utrolig støjsvag, der kom ikke en eneste lyd fra pedalen i stand by tilstand, dvs når guitaren ikke blev brugt. Den var helt stille.

Transparent 
Det er svært at beskrive lyd, men jeg vil alligevel forsøge. Pedalen giver en lyd som er varm og analog og meget detaljeret, og på ingen måde tynd og digital. Pedalen har ikke tendens til at farve lyden, og er derfor transparent. Selve eq'en har man dermed ikke akut behov for at indstille på en anden pedal, da pedalen ikke blander sig i dit guitars eq signal.

Rumklang lyden som pedalen er i stand til at skabe er meget velegnet til guitar, og lyden er ikke kun varm men føles også

Konklusion
Der er ikke så meget at sige om pedalen ellers da den skal opleves. Den vil højst sandsynligt ikke være dit mest lidenskabelige legetøj indenfor pedaler, men den leverer til gengæld varen, og burde være en kærkommen gæst de steder hvor kravet er en vellydende og varm pedal der bare skal virke og være nem at bruge.

Plus

  • Varm lyd
  • Præcis
  • Gode indstillings muligheder
  • Enkel at betjene

Minus

  • Ingen volumen regulering

Pedalen koster 1000-1100 kroner som er en vejl. pris.

Tekniske specifikationer:

Input Impedance @ 1KHz:
Higher than 1 M Ohm

Output Impedance@1KHz :
Lower than 1 K Ohm

Power supply:
9V DC

Minimum Power supply Voltage:
8V DC

Maximum Power supply Voltage:
12,5V DC

Current Draw @ 9V DC:
75 mA

Maximum input signal Vp/p:
2,5 Vp/p

Battery Type:
9V battery 6F22 Alkaline

Battery Life:
0,5 to 1 Hour

External connectors:
Input Jack. Output Jack-stereo, 9V DC Jack (center pin negative)

Controls:
On/Off, Decay, Modern/Spring, Depth

Depth:
120 mm

Width:
78 mm

Height:
60 mm

Weight (excl. battery):
0,404 Kg

Rating

0
No votes yet

Kategori

Guitar pedaler
Anonyms billede

Facebook kommentarer