T-rex Twister

Du er her

T-rex twister er en pedal med både Chorus og Flanger i en og samme pedal. Pedalen har mange indstillings muligheder, der både tæller knapper og switches. Den har indstillinger for tone, regen(eration), rate samt level og en switch imellem chorus og flanger. Derudover har den også to udgange, både som stereo og to mono udgange i L og R.
Lydmæssigt var pedalen ikke helt støjfri da den ene udgang havde en brummende støj (hum), selv om pedalen blev strømforsyneat af T-rex egen Fuel Junior strømforsyningsløsning med. Meget mystisk og det kan ikke udelukkes at jeg har haft en halv defekt pedal til test. Når jeg siger mystisk er det fordi at de andre pedaler jeg har testet fra T-rex har været helt ekstraordinært stille, så derfor virker det underligt at der var støj på linjen, men faktum var at det var der, og det kan også høres på videoen.

Twister er en meget detaljeret pedal og er meget følsom og præcis i sin indstilling af chorus og flanger. Selv om der er en knap hvor man kan skifte imellem chorus og flanger, så kan man først høre chorus træde i kraft når man har indstillet på tone. Ønsker man fx. at emulere en 12 strenget guitar skal man have lidt tålmodighed til at fintune hver drejeknap, da pedalen er alt andet end sort og hvid i sine anvendelsesmuligheder. Videoen viser også at jeg kunne få en 12 strenget guitar emulation ud af lydbilledet ved at skrue en hel del op for tone.

Chorus og flanger pedalen virker som om den har været designet til at blive brugt med distortion og overdriver, da selve lyden var lidt beskidt i sig selv, og den lød også helt klart bedst sammenholdt med distortion. Med andre ord svært at finde en helt clean tone med pedalen, og derfor virkede lyden ikke helt så varm som de andre T-rex pedaler

Pedalen har mange muligheder for kendere at finde lige den chorus og flange lyd de vil have, da den kan finjusteres og har en imponerende præcis måde at styre signalet på ved drejning af knapperne.
Lydmæssigt var pedalen nuanceret og detaljeret i lyden, men den overflod af lydindstillinger pedalen byder på kunne godt få lyden til at forekomme mudret, og pedalen virkede heller ikke så varm og ren som de andre T-rex pedaler jeg har testet.

Konklusion
Masser af indstillings guf for kendere af chorus og flanger. Kan dog være forvirrende for nybrugere af pedaler, da der er så mange indstillingsmuligheder og ingen nem løsning at frembringe en klassisk chorus eller flanger. Derfor mest for øvede brugere der selv kan frembringe den chorus og flanger de ønsker.
Pedalen koster 1995 kroner

Plus

  • Nuanceret i lyden
  • Detaljeret
  • Både chorus og flanger i samme pedal

Minus

  • Støj på den ene udgang
  • Lyden havde tendens til at være beskidt og kunne virke mudret
  • Pris

Rating

0
No votes yet

Kategori

Guitar pedaler
Anonyms billede

Facebook kommentarer