Udsigt af Karsten Johnanning

Du er her

Udsigt er en bog med ny dansk musik fra Karsten Johanning, cd medfølger. Stykkerne er skrevet for guitar solo/duo, guitar/fløjte, guitar/cello og et enkelt for guitarkvartet. På den hvide forside er der et smukt landskabs billede, og ikke til at se at der er tale om en musikbog.

Målgruppe orienteret
den bogs målgruppe er lidt snæver da den udelukkende appelerer til den klassiske guitarist som er vant til at spille i ensembler med andre musikere, og med de krav det stiller, behersker nodesproget og guitaren på rimelig højt niveau.

Egne kompositioner
I bogen får du kompositioner som er skrevet af forfatteren selv, og ikke kun guitarstemmerne men også klaver, cello og fløjte. Melodierne er smukt skrevet men ikke direkte iørefaldende ved første lytning på cd.

Store krav
Bogen stiller rimelig høje krav til guitaristens færdigheder, men er overkommelig teknisk set for elever på MGK og musikkonservatoriet's klassiske linje. Læseren skal også kunne læse noder, da tabulatur ikke følger med.

CD
Til gengæld følger der en cd med så man kan nærlytte til de passager man indøver. den  har en lidt uheldig tendens der tilsyneladende er for optagelse af klassiske guitarer, og den er at få den kære håndbyggede guitar at lyde som om den blev spillet i en domkirke. Det lyder i mine ører mudret og kunstigt at selve guitarstemmerne har så meget rumklang når de andre instrumenter lyder naturlige og helt uden rumklang.  Lidt en skam da både Karsten Johanning, Peo Kindgren, Dag Egil Berge, Hans Henrik Flycht Nielsen og Nick Kerdgar alle spiller så godt på deres guitarer.
 
Konklusion
Udsigt er et muligt køb for dig hvis du som guitarist er vant til at spille med andre, og studerer på MGK eller konservatoriet. Og bestemt ikke for begyndere eller selvstuderende som kun flirter med den klassiske guitar i ny og næ, da den stiller store krav til læseren/guitaristen. For den 'rigtige' person er dette den rigtige bog.

GUF Guitarforlag
 
 
Udsigt (+CD)
 kr. 249,00

Forfatter: Karsten Johanning
Sider: 60
Udgivet:

Rating

0
No votes yet

Kategori

Bøger
Anonyms billede

Facebook kommentarer