Variax Guitarsoftware Workbench

Du er her

Finn Bjerke som er slideguitarist og driver www.finnbjerke.dk har anmeldt Variax's eget software til at hente lyde til Variax guitaren

Variax kan hente de vildeste guitarlyde fra din PC!
NU kan du downloade allehånde guitarlyde fra din PC ind i din elektriske guitar! det hedder VARIAX og workbench.

  1. Pedaler der efterligner de fedeste forstærkere og effekter.

  2. Forstærkere med indbygget efterligning af de fedeste rør forstærkere

  3. Guitarer der kan efterligne lyden af alle de dyre de-luxe guitarer på markedet.

se selv på deres hjemmeside www.http://www.line6.com/products.html Alt er skabt ved brug af microchips og computerkraft. Jeg har i årevis haft glæde af deres fantastiske lyde i pedalen med det nyreformede ydre, den hedder pod line 2.0. Den lyder umanerligt godt, men en ægte rørforstærker er stadig mere autentisk og vellydende efter min mening. Men fordelene ved pod er at man ikke behøver at spille vildt højt for at få den gode lyd. Man kan sætte direkte i et PA anlæg eller en PC. om natten kan man spille med lyttebøffer på og ikke genere nogen.

Det var med spænding jeg prøvede det nye guitarsoftware workbench hos Aage Jensen. De ansatte var glade for at vise produktet frem. Her skulle man kunne emulere en hvilken som helst guitar blot med med en VARIAX guitar til 9000 kr og workbench software til 900 kr. Der er en billigere guitar til 6400 og evt kan man købe en floorboard pedal til 4500 kr .. Med guitar og pc program skulle du kunne fremstille en hvilken som helst guitar lyd og downloade den i guitaren!

VARIAX-Guitaren har nogle faste lyde og derudover kan man som sagt skabe nogle selv med sin PC. Selve softwaren er let at anvende og der går hurtigt leg i den. At kombinere en strat med lespaul lyde i én og samme guitar er da fantastisk. Problemet er at en ægte Les paul eller en ægte strat lyder fandens meget bedre i en rørforstærker end variax plus software gør. Kopien lyder som en kopi selvom den er dygtigt lavet. De bedste lyde er kopier af elektriske guitarer mens kopierne af akustiske guitarer ikke er ret gode.

I Workbench softwaren kan man flytte rundt på pickupperne samt skifte dem ud med andre, ret sjovt. DER er et billede af en guitarkrop og så er der pickupper der kan flyttes på med musen. Leg med lyde sjovere bliver det ikke.

Selve guitaren (variax 700) er til pengene lidt under hvad jeg kunne forvente af en guitar til 9500 kr. Den koster vel 30% mindre i tyskland vil jeg gætte på. . Halsen burde være bedre resten er ok. Der er tale om et produkt fra Korea. Læg mærke til at der ikke er nogen pickupper alt er digitalt.

Man kan stemme guitaren som man vil alle strenge kan med softwaren stemmes ned en oktav eller op en kvart. Dermed kan man spille basguitar og guitar samtidig på samme guitar. Det er for mig en drøm der går i opfyldelse. åbne stemninger kan opnåes ved at trykke på én knap. Man kan downloade stemninger som DADF#AD der anvendes meget til slide samt andre mere eksotiske stemninger såsom DADGAD åben Gmol eller andre.

se evt mere om åbne stemninger her på guitaren.dk eller på www.finnbjerke.dk eller http://www.torvund.net/guitar/index.asp eller http://www.acousticfingerstyle.com/opentune.htm

For joni Mitchell der altid spiller i åbne stemninger er det slet og ret nødvendigt at kunne skifte stemning elektronisk når hun spiller live. Se http://www.jmdl.com/guitar/ hendes guitar hedder Roland VG8 guitar synth! Den er grim og lyder slet ikke som de gamle Martin akustiske guitarer hun før brugte.

For mig som slideguitarist vil jeg nok ende med at investere i alle de mange lyde for at kunne spille med kun én guitar live. Det er træls at stemme om i tide og utide. Lidt lir med bassguitarlyde kan også være fedt. Det gør jeg allerede på min 7 strengede hør evt på www.finnbjerke.dk. Jeg tror dog at de syntetiske lyde i længden bliver trættende og at jeg igen vil vende tilbage til den ægte lyd af rørforstærker og elektrisk guitar eller endnu bedre en rå akustisk resonator "dobro" guitar fra National. Sådan én kan høres på www.nationalguitars.com eller google søg på donmo eller Beltona guitarer.

Visse af lydende var dog meget overbevisende. Prøv selv. På den anden side: Der er bare ikke noget så smukt som en National og line6 kopi på variaxen er direkte pinlig. Lyt selv! selv deres banjolyd er komisk! Men prøv det selv og lad ikke mine ord stå som sandhedsvidne.

Rating

0
No votes yet

Kategori

Software
Anonyms billede

Facebook kommentarer