Vegas Movie Studio HD Platinum

Du er her

Vegas Movie Studio HD Platinum kommer i en lille blå æske der inden i har en installations dvd med en lille folder der udover den obligatoriske registreringskode også har en vejledning i hvordan du installeret programmet. En større brugervejledning findes som PDF på dvd'en og kan også tilgås inde fra selve programmet. Programmet starter op med en pædagogisk velkomstskærm der pænt spørger dig hvilken handling du ønsker at udføre.
En af disse handlinger er 'show me how tutorials', som er selvkørende interaktive vejledninger til hvordan du udfører specifikke funktioner i programmet.

Layoutmæssigt er programmet blevet helt ændret og har fået en dæmpet mørk baggrund, der både er flot og behagelig at se på ved længerevarende projekter. Den har lånt det flotte layout fra storebror: Sony Vegas Pro 9.

Vegas Movie Studio HD Platinum er et program der på papiret lover mange forbedringer i forhold til forgængeren: version 9. Der i blandt får du flere lydspor og videospor, og ikke mindst fuld GPU rendering, som er en funktion der har været længe eftersøgt af filmudviklere og kendere af Vegas, sågar Vegas i den professionelle udgave har ikke fået implemneteret denne funktion endnu. Så det var med stor spænding vi testede denne funktion, og den virker. Den kræver dog et Nvidia grafikkort med CUDA teknologi, og renderingen blev testet med dette. Det er dejligt at kunne frigøre cpu'en og lade GPU'en udføre jobbet.

Du kan dog stadig vælge at bruge CPU alene hvis du skulle ønske det. GPU rendering er en fantastisk ting for dig som har en ældre computer, da du nu blot behøver købe et nyt grafikkort istedet for en helt ny computer. Du kan også vælge at bruge din ældre pc'er til blot at stå og rendere dit projekt. Mulighederne er pludselig blevet meget større med understøttelse af GPU rendering. Tak for det Sony!

En anden ligeså påfaldende ændring i layout er at der nu ikke længere er nogen Filmenu. Den er blevet erstattet med en Projekt menu. Hvorvidt typiske misforståelser omkring medier, filer eller projekter har været medårsagen til at Sony nu har valgt at kalde filer i menuen for projekter, er uvist. Men nu hvor vi er ved ordkløveri så er det nemt at misforstå en typisk handling som oprettelse af en ny fil. Du klikker på Filer og vælger Ny, og bliver mødt med en dialogboks kaldet 'new project', da det er et nyt Projekt du opretter og ikke en ny fil. En ny fil opretter du strengt taget først når du renderer en film eller en musik optagelse. Da der sikkert er mange der fejlagtigt tror at man gemmer det videoklip man har importeret ved at vælge 'save' ,så kan det være at Sony har valgt at slå en tyk streng under at det  derimod er et projekt man opretter, bestående af alle de medier (film, lyd, billede), plugins, og effekter du har hentet for at arbejde med dit projekt, og gemmer ved at vælge 'save', og derimod ikke blot en enkelt mediefil (lyd eller video). Hermed opfordrer Vegas til en fornuftig projekt politik. For man gemmer selvfølgelig sit projekt gør man ikke? Ikke nødvendigvis, desværre, for du kan vælge at lade være med at vælge et projektnavn og aldrig nogensind gemme projektet, men derimod blot importere et video eller lydklip og trykke 'make movie', og derefter have fået det du ønskede: en video eller lydfil.

Men man kan også vælge at være fornuftig og vælge 'manage project files' der kræver at man skriver et projekt navn. Dermed holder Vegas styr på alle de medier du har importeret og brugt i projektet. Det kan fx være et mp3 backing track og et billede af Chet Atkins. Vegas holder styr på alle dise filer når du klikker 'save project', og de er klar til brug når du vælger at åbne projektet igen.

Nu kan du oprette op til 10 lydfiler og 10 videofiler i vegas. Det giver selvklart bedre arbejdsvilkår og du kan dermed være fri for at skulle bruge forskellige lydfiler i det samme lydspor, men istedet for have dem liggende i hvert sit spor.
Dog har programmet jo smarte funktioner som volumen envelope hvor du kan ændre lydniveau på hver enkelt fil i lydsporet. Men det er bestemt rart at have flere spor til rådighed.

En smart funktion ved oprettelse af nye projekter er 'Match media settings' som automatisk tilretter projektet efter de medier du tilføjer. Dvs. de videoklip du importerer fra dit videokamera. Så er du fri for at tage stilling til om i hvilken opløsning projektet skal være.
Dog kan du selv altid vælge at rendere dit projekt til hvilken som helst opløsning du ønsker. Det kan du gøre ved at bruge 'render project as' funktionen eller vælge den mere pædagogiske 'make movie', der er en såkaldt wizard der udfører samme handling med den store forskel at den ved hjælp af enkelte spørgsmål med selvforklarende ikoner, guider dig frem til den rigtige opløsning. Så du ender med at få gemt din film i det format du ønsker. F.eks. er der en mulighed for at vælge 'internet', og ikke blot 'youtube'  som tilfældet var med forgængeren.
Ønsker du at ændre projektets opløsning kan du ændre mening og klikke på 'match project settings' ved at klikke på projektets egenskaber.

 Af andre nye funktioner kan vi nævne:
  • Device Explore, er et nyt vindue, som giver dig hurtigt adgang til at se de AVCHD filer du har på dit Memory stic (fx SD kort) eller ekstern harddisk.
  • GPU-accelerated AVC Rendering: Vegas Movie Studio HD Platinum kan nu benytte sig af Graphics Processing Unit (GPU) på computeren der møder kravene, således at  AVC renderingen bliver forbedret og dermed også  performance og hastighed, der gør at slutprojektet kan blive udgive hurtigere end nogensinde før. Brugere med et CUDA-enabled NVIDIA® grafikkort kan encode til  Sony AVC formatet med brug af GPU-accelerated rendering.
  • Slideshow creator:  Den nye funktion gør det enklere end nogenside at skabe din egne lysbilleder ved brug  af dine egne billeder. Skabt så det er nemt at bruge, kan brugeren med Slideshow Creator hurtigt skabe pan/zoom effekter og overgange igennem en række billeder, og kan med få museklik skabe dynamiske stillbilleder.
  • Image Stabilization: Brugere med video optagelser med rystelser, der typisk opstår ved at optage uden stativ med fx mobiltelefon, har nu mulighed for hurtigt at rette op på deres filer ved brug af adskillige optimirede presets. Image Stabilization benytter sig ProDAD teknolog, en ledende udbyder af  video effects plug-ins.
  • DVD Burning Direct from Timeline: Udover at kunne udgive dine projekter på  Blu-ray discs, traditionelle filbaserede hard disk og streaming media formater, kan brugere nu brænde en DVD disc direkte fra tidslinjen for hurtigt at oprette enkle diske uden brug af menu, der sikrer en hurtig og prisvenlig distributions mulighed.
  • New color correction tools: DDisse værktøjer giver brugerne mulighed for hurtigt at ordne video oprindeligt skudt med forkerte farve niveauer. Det nye hvidbalance værktøj kan bruges til at afgøre, hvordan "hvid" skal se ud i et videoklip. Hele klip bliver derefter automatisk farve justeret for at matche. Erfarne redaktører kan også bruge det sekundære Color Corrector værktøj til mere avanceret farveændring.

Vi testede også Vegas Movie Studio HD Platinum 10 Production Suite, der udover selve programmet også har en DVD med Vegas lektioner af meget høj klasse fra firmaet VAAST. Sound Forge Audio Studio Software (så du ikke behøver købe begge), til endnu mere professionel lydredigering. Derudover bliver du også forkælet med NewBlueFX audio og lyd effekter, og ikke mindst det kritikkerroste Vocal Eraser lydplugin fra Sony samt 400 ekstra musik soundtracks.

Konklusion
Jeg kan godt lide ideen med at skrive et projekt navn allerede ved oprettelse af projektet. Det giver en god disciplin som man vil få glæde af senere, når man skal rydde op i alle sine filer.
Storebror Sony Vegas Pro spørger ikke om projektnavn ved opstart, ej heller spørger den om størrelse af projekt. Det burde den gøre efter min mening.
Programmet er lækkert og stabilt at arbejde med og ikke mindst sjovt, og de venlige 'show me tutorials' fungerer bare rigtigt godt. At man så bliver forkælet med GPU rendering er en 'knib dig selv' oplevelse.
Vegas Movie Studio HD Platinum 10 er en vinder på alle mulige måder. Hvis du ønsker endnu mere krydderi til din suppe kan du overveje at gå lidt mere for at få de lækre NewBlueFX, og vocal eraser plugins, og den lærerige undervisnings DVD fra Vaast, som du får i production suite pakken.
Eller spare pengene og opgradere senere. Med Vegas Movie Studio HD Platinum kommer du langt, tag ikke fejl.

Vegas Movie Studio Platinum Edition software har alt nødvendigt for at producere fantastiske HD-film. Kraftfulde værktøjer til video komposition, farvekorrektion, og surround sound blanding hjælper dig med at få feature-film resultater i dit hjemmestudie. Share, uploade film til YouTube ™, brænd til Blu-ray Disc ™ og opret DVD'er med brugerdefinerede menuer og grafik.

Vegas Movie Studio HD screenshot
Vegas Movie Studio HD platinum screenshot
Vegas Movie Studio HD platinum screenshot
Vegas Movie Studio HD platinum screenshot

Rating

0
No votes yet

Kategori

Software
Anonyms billede

Facebook kommentarer