Vegas Movie Studio HD Platinum 11 review anmeldelse

Du er her

Sony Movie Studio HD Platinum 11 minder en del om forgængeren version 10, men der gemmer sig en række forbedringer under overfladen.

Movie Studio kan minde en del om storebror Vegas Pro, men den er meget lettere at gå til. Det ses tydeligt ved at den bruger færdiglavede skabeloner med navngivning af hvert enkelt spor, og tilhørerende ikoner på selve tidslinjen. Desuden bliver man også mødt med en pædagogisk velkomstskærm, der også dukker op når man selv ønsker at starte et nyt projekt.

Det hele nye i version 11 er 3d. Som noget nyt kan du oprette stereoskopiske 3D-projekter, så nemt som 2D-projekter, uden ekstra brug af værktøj. Ud over at tilbyde formater på forbruger levering niveaur, kan Vegas Movie Studio HD Platinum 11 previewe og levere et anaglyphic projekt til kunderne, uden brug af en dyr 3D-skærm, med dens evne til at skabe et 3D-projekt med kun et par billige rød / cyan briller.

En anden forbedring i version 11, der dermed på endnu flere punkter nærmer sig Pro versionen er understøttelsen af 'device explorer'. Du kan bruge det nye Device Explorer vindue til hurtigt at gennemse indholdet af AVCHD, harddisk og Memory Stick ™-enheder. Se medier på enheden hurtigt, og importerer filerne i softwaren, derved maksimerer du workflow hastighed ved kun at importere de nødvendige filer uden konvertering. Ingen grund til at bruge stifinder mere.

I version 11 er der som noget nyt sket forbedringer i renderingen af projekter. Det sker ved brug af nye dialog vinduer. ved render, project, og make movie. Disse nye og forbedrede dialogbokse gøre det lettere for brugere af enhver plan at skabe nye projekter, eksportere afsluttede projekter, eller brænde eksisterende projekter til en dvd eller Blu-Ray Disc. Selve renderings dialog kassen kunne efter min mening være mere fornuftigt bygget op. Den er nemlig så stor og uoverskuelig at vigtige valg som at vælge om man skal rendere hele projektet eller blot den valgte loop region (som er det mest typiske) ikke ses før man scroller langt ned med scrollbaren. Jeg fik mange uforventede resultater før jeg opdagede at indstillingen var nederest i dialogboksen. Den burde være mere synlig for førstegangs brugeren.

Det helt nye scoop i movie studio 11 er de nye Text og Title funktioner. Med dem kan du fyre op under din tekst arrangementer med animationer og interessante effekter. Titler & Tekst plug-in indeholder nogle af de valgmuligheder af Pro Type Titler (Vegas Pro), men har en intuitiv og nem at bruge interface. Vi har testet det og det er utroligt intuitiativt at arbejde med, og vigtigst af alt: nemt og sjovt at nå fra tanke til handling. Jeg føler at det er meget nemmere at fremstille tekstintroer med movie studio end det er med Pro udgavens Pro Type Titler, der kan være meget svær at sætte sig ind i. Movie studio's tekstværktøjer er nemme at bruge og man kan med det samme se resultatet i preview vinduet.

Som en mindre forbedring er der nu kommet nye transport muligheder i programmet. Dvs. play, og stop osv. knapper. Fx. er det nu nemmere at starte et preview end nogensinde før.

Selv om det ikke er nævnt som en ændring så fandt jeg det meget smart at preview vinduet selv skifter preview kvalitet hvis din computer er for overbelastet til at vise den bedste preview kvalitet, skifter move studio 11 selv til lavest mulige fremvisning. Ganske glimrende, da man dermed undgår at programmet crasher!

Det som imponerende mig mest med movie studio er hvor nemt det er blevet at arbejde med avchd og dslr materiale på tidslinjen. Det er pt. det hurtigste sony program til at rendere og afspille avchd og dslr video. I vegas pro skull jeg hele tiden bruge neoscene for at konvertere mine klip før jeg fik lov at arbejde med dem i pro, men i movie studio kan jeg flyve rundt imellem mine frames selv ved krævende avchd og dslr materiale. Vel at mærke på en pc med 4 år bag sig.

Konklusion
Movie Studio er et meget hurtigt program at arbejde i og har de fleste funktioner fra Pro, der er nogle funktioner som professionelle sværger der ikke findes i programmet, men de fleste ville klare sig fint uden disse funktioner. Desuden får du kun 10 video spor og lydspor at arbejde med, hvor du i Pro udgaven får uendelige. Det er imponerende at ser hvor lidt movie studio stadig kræver af din maskine for at køre godt og stabilt. Det er samtidig også et sjovt og layout mæssigt et flot og brugervenligt program at arbejde i.

 1. Microsoft ® Windows ® XP SP3, Windows Vista ™ SP2 eller Windows 7

 2. 2 GHz processor (kerner eller multiprocessor CPU anbefales til HD eller stereoskopisk 3D) 400 MB harddiskplads til programinstallation

 3. 1 GB RAM (2 GB anbefales)

 4. OHCI-kompatible i.LINK ®-stik * / IEEE-1394DV kort (til DV-capture og print-til-bånd)

 5. USB 2.0-forbindelse (til import af AVCHD-eller DVD-videokameraer)

 6. Windows-kompatibelt lydkort

 7. DVD-ROM drev (til installation fra en kun DVD)

 8. Understøttet CD-skrivbare drev (til cd-brænding kun)

 9. Understøttet DVD-R/-RW / + R / + RW (for DVD-brænding kun)

 10. Understøttede BD-R/-RE drev (til Blu-ray Disc ™ afbrænding kun)

 11. Microsoft. NET Framework 3.51 (inkluderet på ansøgning disc)

 12. Apple ® QuickTime ® 7.1.6 eller nyere

 13. Internetforbindelse (til Gracenote MusicID Service)

Rating

0
No votes yet

Kategori

Software
Anonyms billede

Facebook kommentarer