Vignetter for den klassiske guitar

Du er her

Vignetter for klassisk guitar af Kaj Himmelstrup er ikke en guitarskole, men nærmere en (prima vista) øvelses bog med 42 små stykker skrevet for den klassiske guitar. Med bogen følger en audio cd med hver enkelt melodi udføreligt udført takt for takt.

Stykkerene er skræddersyet til den klassiske guitar teknik med fingersætninger, og angivelse af positioner, men kun noder og ingen tabulatur.

Den øvede guitarist som denne bog nok er stilet til, vil til gengæld ikke have svært ved at læse noderne, og de udførligt angivne fingersætninger og angivelse af fx. strenge og position vil gøre dette endnu nemmere, og overflødigt at have tabulatur med.

Øvelsesmæssigt fungerer stykkerne godt som prima vista øvelser, dvs. melodier hvis noder du spiller uden at have øvet dem på forhånd, så kaldt 'første gangs kig', og som MGk eller konservatorie elev er dette god hjernegymnastik, da du træner hjernen, og den musikalske hukommelse samt det visuelle som det jo er at læse noder, og vigtigst af alt så får du indøvet fingersætninger.

Stykkerne varierer kun lidt i sværhedsgrad, og da det ikke er en guitarskole så er det ikke meningen at de skal indlæres progressionsmæssigt, så vidt jeg kan se.
Jeg lagde mærke til at der kun er lidt fokus på flerstemmigt fingerspil men mere fokus på såkaldte enkeltstemmes tonerækkeløb, altså en række toner der følger hinanden indenfor den samme stemme. Dermed lidt mere arbejde i venstre hånd end i højre hånd.

Konklusion
Denne bog er bestemt ikke ment for alle, men er et suppelment for dig der allerede er godt i gang

med at øve dit repertoire til den klassiske guitar.

Bogen udgives af det danske forlag GUF.

Rating

0
No votes yet

Kategori

Bøger
Anonyms billede

Facebook kommentarer