Artikler

Vores artikler om alt guitar relateret såsom guitarister og guitarer. Vi skriver om både guitar og guitarister. Artiklerne er ikke delt op i nogle bestemte kategorier, da emnerne ikke er fastlagt på forhånd.

De tre nyeste artikler

 • At holde takten med foden - er det en god idé?

  Den salige Chet Atkins blev engang i et interview spurgt om hvilket råd han ville give til sine efterkommere indenfor guitarens verden. Hans svar var meget kortfattet: "Tap your foot". Altså at man skal holde takten med fødderne. Men selvom mister guitar mente det, er det så altid en god idé at holde takten med foden? Det har vi spurgt en række danske og et par udenlandske guitarister om. 
 • Til minde om Jørgen Ingmann

  Vi har bedt en række kendte danske guitarister sige et par ord om den betydning Jørgen Ingmann har haft på deres musikalske karriere og hvordan de husker ham som guitarist.
 • Dansk guitarist bag populær Doc Watson facebook gruppe

  På facebook findes der en populær gruppe for fans af afdøde Doc Watson. Det er der nu intet revolutionerende i, men det der gør historien interessant med danske briller er at den styres af en dansker. Navnligt: Jesper Deleuran. Jesper Deleuran er selv aktiv guitarist og har udgivet cd udover at være meget aktiv på youtube med guitar og banjo videoer med både folkemusik og countrymusik. Deriblandt fortolkninger af numre som Doc Watson har udødeliggjort.
 • Fingerpicking festivalen i Odense en stor succes!

  Den allerførste guitar fingerpicking koncert i Danmark, nærmere i Odense på jazzhus dexter i odense d. 11. maj 2013, arrangeret af den hjemmeside du er inde på lige nu og internationalt hus, er nu overstået. Og det med et brag! Koncerten gik nemlig over al forventning.
 • Sang skrevet til Johnny Cash sang dukker op efter 50 år

  De fleste ved at Johnny Cashs kone June Carter selv var aktiv musiker og sangskriver, men at hans første kone også var det er nyt for de fleste. Nu er det kommet frem at Vivian Cash skrev en sang. En sang skrevet direkte til hendes mand. I 50 år har denne sang været gemt for offentligheden. Nu er den endelig blevet udgivet af det færøske countrytalent Evi Tausen. Nummeret er på hendes første cd.
 • Kim Larsen guitar tabs

  Det er altid sjovt som guitarist at spille Kim Larsen sange på guitar. Vi har her samlet en række guitar tabs som danmarks nationalskjald Kim Larsen er kendt for. Mange af dem har han selv komponeret eller sat tekst til. Fælles for dem alle er at de alle er sange som Kim Larsen kendt for.
 • 70'er rockguitarsoloen er ikke død

  Det danske band Power Load et old school hard rock 'n' rollin' band, med stor inspiration fra 70'ernes rock lyd. Deres mål er at bringe soloen tilbage til scenen, hvor den hører hjemme