Dansk guitarist bag populær Doc Watson facebook gruppe

Dansk guitarist bag populær Doc Watson facebook gruppe

Du er her

På facebook findes der en populær gruppe for fans af afdøde Doc Watson. Det er der nu intet revolutionerende i, men det der gør historien interessant med danske briller er at den styres af en dansker. Navnligt: Jesper Deleuran. Jesper Deleuran er selv aktiv guitarist og har udgivet cd udover at være meget aktiv på youtube med guitar og banjo videoer med både folkemusik og countrymusik. Deriblandt fortolkninger af numre som Doc Watson har udødeliggjort.

Men hvordan kan det være at det nu blev Jesper der dagligt styrer denne populære facebook med over 2.000 aktive medlemmer. Aktive i den forstand at de skriver flere indlæg om dagen. Det spurgte vi Jesper om.

Hvordan kan det være at du som dansker er blevet administrator på en facebook gruppe for en internationalt anerkendt guitarlegende som Doc Watson? 
-Jeg tror det var i 2008 jeg blev medlem af facebook, og kort efter kiggede jeg efter grupper med nogle af min favoritter indenfor msuik, litteratur og kunst, og Doc Watson var naturligvis en af dem. Der var et par og tres medlemmer, og ingen synderlig aktivitet, så jeg postede nogle links til videoer med ham. Jeg syntes der manglede noget musik. Dagen efter fik jeg en mail fra stifteren, en ung guitarist ved navn Jonathan Trawick. Det var for at sprøge om jeg var interesseret i at overtage gruppen. Og om jeg var ?!? Jeg er stadig i kontakt med ham af og til, men han blander sig i øvrigt helt uden om hvad jeg laver i gruppen, og har erklæret at han synes jeg gør det glimrende.

Ved hans familie at der findes en populær gruppe om Doc Watson? 
-Jeg har indirekte haft kontakt med Doc's datter Nancy, som tiligere på året fik udsendt det firdobbelte album Milestones, the legend of the Doc Watson Family, som indeholder private optagelser fra Doc Watson's hjem og med hans familie og som varmt kan anbefales. Hun har ikke computer, så kontakten er foregået med mellemmand. Dem der har hjulpet hende med at får albummet ud, kontaktede mig under Kickstarter kampagnen for at skrabe penge sammen til projectet. De havde bemærket gruppen og med 2000 medlemmer/potentielle kunder var den af stor interesse for dem. Jeg hjalp dem så med at sprede oplysningerne om kampagnen og projektet, og hjalp med at skaffe kontakt til grupper osv der kunne tænkes at interessere sig for det. Ud over det har jeg haft kontakt til Doc's svoger, bror til hans kone, og søn af hans svigerfar Gaither Carlton. Jay Carlton hedder han. Og ud over det har jeg haft en del kontakt med en niece, som vist nok giver udseende af at være nærmere beslægtet end hun egentlig er.

Hvad er det med Doc's spillestil du kan lide?
-Hvad kan jeg li' ved hans spil? Det er straks sværere at svare på. Det fik mig simpelthen bare til at gå på røven første gang jeg hørte ham spille omkring 1970-72. Jeg havde på det tidspunkt ikke hørt nogen spille sådan før og det gik rent ind. Det er svært at beskrive den følelse med ord.

Er du overrasket at gruppen er blevet så populær og at medlemmerne aktivt poster løs om Doc Watson?
-Jeg er egentlig ikke så overrasket over medlemstallet. Det har jo været en langsomt fremadskridende process, og det har været uundgåeligt at lægge mærke til, hvor mange der elsker manden af et oprigtigt hjerte. Ikke blot hans spil, men også hans kvaliteter som menneske. Mange har mødt ham personligt, og eller hørt ham optræde en eller flere gange. Der er også mange medlemmer fra North Carolina, og det område Doc boede i, så han er også af lokal interesse. Jeg skal måske tilføje at antallet af medlemmer og interessen for gruppen, steg da jeg begyndte at skrive om hans sygdom og efterfølgende dør sidste år, men sådan er det vel ? Og så glemte jeg lige at sige at vi også har Doc's manager Mitch Greehill som medlem.

Hvis du er interesseret i Doc Watson kan du blive af Jesper Deleurans fangruppe for Doc her: https://www.facebook.com/groups/DocWatson/?fref=ts
Følg Jesper Deleuaran's musik på soundcloud her: https://soundcloud.com/deleuran

Anonyms billede