Hold orden i dit guitargrej og studio udstyr

Hold orden i dit guitargrej og studio udstyr

Du er her

Jeg ved ikke med dig, men jeg står tit og leder efter min tuner eller mit capo når jeg har skal undervise en elev eller jamme med en ven. Det lykkedes mig også at finde det til sidst, men tit må jeg opgive pga. et uoverskueligt ro og en forsikring til mig selv om at jeg bare kan skabe orden i mit guitargrej rod senere. Det kan jeg jo bare gøre i morgen! Og gæt så hvad der sker igen den kommende uge? Samme cituation om igen - hvor lagde jeg nu den tuner!
Det sker især når man har mere end et eksemplar af de ting man bruger, såsom et capo. Jo flere ting, jo større risiko for at de bliver væk for en.

I et køkken har du en køkkenskuffe der udelukkende bruges til bestik. Her har du separate rum til gafler, skeer og knive. Hvorfor ikke også have orden i dit kære guitargrej som du har brugt mange penge på at erhverve dig? Det er noget smukt og enestående i at være et rodehoved hvis man vel at mærke bruger sin tid fornuftigt til andre ting som at øve guitar, det være sig akkorder eller skalaer, men selv et guitargeni som dig ville få mere ud af din øvning og dine evt. studioindspilninger hvis du havde bare lidt orden i dit guitargrej. Det kræver ikke meget, bare en enkelt kasse som du kun bruger til dig guitargrej er nok. Og sørg selvfølgelig for at du kan finde selve kassen. Hvis du har rod i andre ting kan du være ganske rolig, det blander vi os ikke i. Vi kommer kun med gode råd til hvordan du kan holde dit guitargrej mere organiseret. En kasse, gerne af træ, da plastisk slides hurtigere, er alt hvad du behøver til de små ting som:

  • capo
  • plekter (dog gerne i en endnu mindre separat kasse)
  • tuner
  • smørelse til gribebræt
  • Buzz fret 
Hold orden i dit guitargrej
En så enkel ting som en lille trækasse kan være alt du behøver for at holde god orden i dit guitargrej

Hold også orden i dit studiogrej
Som en moderne guitarist fra 2018, så kan det nok tænkes at du også har eksperimenteret med at optage dig selv på guitar. Det kan være at du har dit eget lille hjemmestudio med computer. lydkort og mikrofoner. Her kan samme råd der gælder for dit guitargrej også gælde om dit studiogrej. Sørg for at du har dine mikrofoner og hovedtelefoner samt mikrofonstativ-holder (afhængig af kassens størrelse) i en separat kasse som du kun bruger til at opbevare dit studiogrej, så du hurtig kan fiske det frem du skal bruge. Hvis du bruger et bordmikrofonstativ så kan du på den anden side have det stående fremme hele tiden. Men tager du kun dit mikrofonstativ frem efter behov så kan du også passende have dine mikrofoner og hovedtelefoner organiseret i en kasse.

Undgå spaghetti på dine kabler
Pas på at du ikke blander mikrofonkabler eller guitarkabler sammen med dit studioudstyr som mikrofoner og hovedtelefoner. Hvis dine kabler deler plads med dit andet studiogrej så indbyder du til kabelkaos, også kaldet spaghetti da det ligner spaghetti når kablernene vikler sig ind i hinanden.

En kasse med guitargrej
En kasse kan også være god at have til at opbevare dit studio grej som mikrofoner og hovedtelefoner.

Bland ikke studiogrej og guitargrej sammen
Undgå at blande dit studiogrej med dit guitargrej. Sørg for at du har en kase til dit guitargrej og en til dit studiogrej. Så undgår du blandet indhold. Det kan være ret irriterende at skulle lede efter et guitar capo som ligger nederst i bunken, godt gemt under dine hovedtelefoner. Så bare et godt råd: sørg for at have separate kasser til studio og guitar grej.

Anonyms billede