Jakob Fischers biografi

Jakob Fischers biografi

Du er her

Jacob Fischer har siden han debuterede på Copenhagen jazzfestival som 17-årig,formået at slå sit navn fast som en af de fineste guitarister i Skandinavien, via sit samarbejde med en lang række af de bedste europæiske og amerikanske jazzmusikere. 
En perlerække af flotte anmeldelser har udråbt ham til at være en solist af international klasse,der kan måle sig med de mest navnkundige guitarister.
Han har modtaget priserne "Sørens penge" i 1987, Bikubens "gule kort" i 1990, og han har som den eneste danske jazzmusiker nogensinde modtaget samtlige de tre "store" priser, JASA-prisen 1992 (der uddeles af de danske jazzkritikere), Ben Webster-prisen 1996, og Palæbars jazzpris 1998. 

I de sidste 5-6 år har Jacob Fischer, været en af de mest efterspurgte musikere i Danmark, både i kraft af sit alsidige spil, (der spænder fra Rhythm & Blues til moderne jazz), og sin evne til både at kunne spille gnistrende soloer, og være en lydhør akkompagnatør. 

Jacob Fischer har siden 1992 været fast medlem af violinlegenden Svend Asmussens kvartet, og har ifølge anmelderne været stærkt medvirkende til at Asmussen i sin karrieres efterår, har nået nye kunstneriske højder.

Han er desuden medlem af Christin af von Bülows trio og Kristian Jørgensens kvartet, og har spillet med hele den danske jazzelite bl.a.: Allan Botschinsky, Jesper Thilo, Finn Ziegler, Bob Rockwell og Radioens bigband - foruden duosamarbejde med guitaristen Doug Raney og bassisterne Hugo Rasmussen og Mads Vinding.

Desuden har der været mulighed for at høre ham i samarbejde med udenlandske stjerner som: Art Farmer, Toots Thielemans, Lee Konitz, Gary Bartz, John Abercrombie, Scott Hamilton, Adam Nussbaum, Putte Vickman, Jan Allan og Jerry Bergonzi.

Jacob Fischer medvirker på flere end 30 CD´er, hvoraf flere er blevet valgt som årets jazzplade.Alene i 1995 var han ved afstemningen om årets jazzplade (der arrangeres af tidsskriftet jazz-special) repræsenteret på ikke færre end de 4 bedst placerede, heriblandt: Cæcilie Norby, Jesper Lundgaards Repertory Quartet og Thomas Fryland trio, der blev nummer et.

Hans indspilning med Barytonsaxofonisten Peter Gullin har desuden modtaget "Gyllene skivan" - årets bedste pladeudgivelse i Sverige 1992.

Foruden faste grupper og omfattende freelancevirksomhed, er Jacob Fischer også tilknyttet Rytmisk musikkonservatorium og konservatorierne i Aarhus og Esbjerg som lærer.

Anonyms billede