Lær at spille Django-style

Lær at spille Django-style

Du er her

Denne artikel er skrevet af Rune Larsen for guitaren.dk. Rune Larsen er udover denne artikel ikke tilknyttet guitaren.dk. Der er mange steder på nettet hvor man kan få tips og tricks til hvordan man rammer den særegne Django stil. Ydermere er der skrevet mange bøger om emnet. Her kan du få en guideline til nogle af dem, beregnet på nybegyndere og lettere øvede i stilen.

Websider
Den franske side,Gadjodrom.com har akkord-charts(diagrammer) til stort set alle klassikerne, så den er svær at komme udenom. Problemet er at man skal kunne de specielle Django-akkorder for at det lyder helt autentisk.
Den bedste måde at lære dem på er at få fat i Robin Nolans lære bøger (http://www.robinnolantrio.com/Books/gjb.htm). De har for kort tid siden udgivet deres "GIG BOOK" som er en komplet samling af alle de numre du har brug for at lære. Med deres Gypsy Jazz Songbooks 1-6 følger der en Play-along CD med, hvor Robin Nolan trio lægger rytme sporet. Og alle akkorderne er vist i "Gypsy style". Det er en utrolig hurtig måde at blive fortrolig med stilen på og kan ikke anbefales nok.
Et andet godt alternativ er Colin Cosimini's Gypsy jazz chord books. (http://www.cosimini.co.uk/index.html ). Der er lavet 2 bøger og de er spækket med fede Django Akkorder.

Sami Daussat har også udgivet en lign. Robin Nolans. http://site.voila.fr/sami.daussat/pages/cpouce.htm
Når du så har styr på Django akkorderne, så er mulighederne på nettet mange, og det er bare med at komme i gang. På http://www.visi.com/~mpv/charts/ finder du feks. Alle de gode Hot Club standards i PDF format.

På Django Swing Page, finder du også gode tips og tricks. (http://www.hotclub.co.uk/html/playing.html )

Djangology er en anden god side med masser af undervisning på. ( http://djangology.net/)

Har du problemer med akkorderne ? så er det måske et "click" værd at besøge denne side: http://hatbox.lib.virginia.edu/text/gtrchord/

Den franske, About Django (http://www.about-django.com/ ) har også en glimrende teknik sektion som man kan få meget glæde af, også selvom det står på fransk.

Denne side går endnu mere i dybden, men er nok for den mere erfarne guitarist. Check den ud alligevel: http://www.lechodescuilleres.com/harmonie/index.htm

Det er bare med at komme i gang!

Skrevet for guitaren.dk af Rune Larsen, lær mere på Rune´s eget website: HotCC.dk

Anonyms billede