Willie Nelson en undervurderet guitarist

Willie Nelson en undervurderet guitarist

Du er her

Ja ja, jeg ved godt at Willie Nelson først og fremmest er sanger, men han fortjener en plads her på siden, da han har holdt sin kærlighed for den klassiske guitar sound ved lige imod alle odds. 
Marty Robbins er den eneste jeg kan komme i tanker som også brugte en klassik guitar inden for country musikken, men han havde også en mere mexiansk stil over sit spil.

WN er en ener på mere end en måde. Vi på Guitaren fokuserer mest på guitaren i vores profiler, og derfor vælger vi også nu at beskrive WN inden for denne snævre del af hans personlighed. 
Det som jeg personligt er meget fascineret over for med Willie Nelsons guitarspil er hans specielle klang. Man kan nærmest høre plekteret på vej ned over strengene når han spiller. Man kan også på nogle af de bedste live optagelser fornemme en stor elskovsleg imellem guitarist og instrumentet han udfører sin forgabelse på.

WILLIE NELSON ELSKER LYDEN AF SIN GUITAR. 
Her skal SIN tages helt bogstaveligt talt. En af WN mange plusser er også at han har turdet holde fast ved én guitar, og ikke som de fleste af hans kollegaer, faldet for fristelsen til at investere i et hav af guitarer, bare fordi man har penge i banken. Og også da han tør beholde helt sin egen sound, og ikke investere i "plastik" løsninger som store navne som Chet Atkins har investeret i, fordi det er så dejligt nemt og bekvemt for dem at optræde med.

Men hvilken guitar spiller WN så på?
Han spiller på en CF Martin n-20 model. Det er dog ikke kun CF Martin der har æren for Nelsons specielle klang. Han investerede nemlig, tilbage i 1969 i en Baldwin guitar med klassisk elektrisk pickup. Willie Nelson fik dog hurtigt ødelagt denne guitar, men var så vild med pickuppen at han satte den i en Martin n-20 som kostede omkring 750 dollars. Willie Nelson siger at han elsker n-20 guitarens klang, og man må sige at han har formået at skabe helt sin egen sound. Æstetisk er guitaren, med det store opslidte hul foroven ikke den kønneste, men sikke en klang!!!

WN elsker også guitaren fordi mange kendte stjerner har skrevet deres autograf på den. Her kan nævnes: Leon Russell, Roger Miller, Kris Kristofferson, Gene Autry, Johnny Cash, Waylon Jennings, Webmasteren tager hatten af for Willie Nelson en mand der tør være anderledes og dermed styrker sin position som ikke blot en countrylegende men også som en musik legende punktum

Anonyms billede