Fingerpicking guitar festival Odense 11 maj 2013

Guitaren DK præsenterer stolt en stor mangelvare indenfor dansk guitar musik. En vaskeægte festival i fingerstyle guitar. Begivenheden finder sted den 11. maj 2013 kl. 21. i Jazzhus Dexter Odense. Arrangementet præsenteres i samarbejde med, og er finansieret af Internationalt hus Odense.

Der er fem hovednavne til koncerten som er Christian Alvad, Casper Esmann, Valera Kilin, Fridrikur Ellefsen, og John Larsen. Hver især repræsenterer de en stil indenfor fingerpicking.

Christian Alvad
Christian Alvad

Christian Alvad
Christian er en erfaren komponist og musiker, og er anerkendt som en af landets bedste akustiske guitarister.
Christian Alvads mange koncerter eg foredrag er kendetegnet af den tætte kontakt med publikum, ikke mindst i kraft af hans humoristiske og billedskabende introduktioner som stimulerer fantasien hos lytteren og åbner døren til musikkens univers.
Han har spillet utallige koncerter herhjemme, både solo og med Tøbrud, samt solokoncerter i udlandet, bl.a Madrid, Paris, New York, Chicago, Detroit. Han har boet i de franske Pyrenæer i 5 år og hentet masser af inspiration fra det frodige katalanske musikmiljø. De fleste herhjemme har sikkert desuden også gennem årene hørt hans musik til TV-programmer, ikke mindst indenfor dokumentar, historie og natur.

Casper Esmann
Casper Esmann

Casper Esmann
Casper repræsenterer den nye stil indenfor fingerpicking med sine egne arrangementer og sine fortolkninger af nye og unge komponisters sange. Han er selvlært og har i sin unge alder af 20 år allerede udgivet to fingerpicking cd'er. Han har optrådt med stortalentet Sungha Jung til koncert og ved Godmorgen Danmark på Tv2. Desuden var han sidste år på turne i Polen og i Tyskland samt Sverige hvor han optrådte med andre unge up coming fingerpicking artister som Lars de Rijck og Pasha Lychagin. En af hans helt store drømme gik også i opfyldelse da han optrådte sammen den nuværende konge indenfor fingerpicking Tommy Emmanuel

Valera Kilin
Valera Kilin

Valera Kilin
Valera er uddannet på det russiske musikkonservatorium i Moskva i klassisk guitar. Det er dog fingerpicking der hører hans hjerte nærmest. En stilart han faldt hovedkulds bagover for da han første gang blev bekendtgjort med den i Odenses gader tilbage i start 90erne. Nærmere betegnet på musikbibliotekt hvor han udover blues stilen som Muddy Waters og Blind Blake stod for, også blev forelsket i Chet Atkins spillestil. Derfor er det ikke nogen overraskelse at Valeras egen spillestil bedst beskrives som den fingerpicking stil vi kender fra Merle Travis og Chet Atkins, desuden er han også inspireret af Marcel Dadi, Pierre Bensusan og Jerry Reed. Valera arrangerer også fingerpicking sange og skriver desuden sine egne numre. Han har udgivet to instrumentale guitar cd'er med fingerpicking og klassiske numre.

Fridrikur Ellefsen
Fridrikur Ellefsen

Fridrikur Ellefsen
Fridrikur kom til Danmark i start 90erne og bragte med sig en stor passion for fingerpicking. Han har gået på MGK i Kolding og fået klassisk undervisning af Søren Bødker Madsen, men valgte at gå fingerpicking vejen. Hans kærlighed til klassisk guitar stilen fornægter sig dog ikke, og spiller han stadig klassiske evergreens, som der også vil blive mulighed for at høre til koncerten. Fridrikurs spillestil er ligesom Valeras den klassiske fingerpicking stil der mest er kendt fra Chet Atkins og Merle Travis. Desuden har Fridrikur en stor passion for Doc Watson. Både Doc's fingerpicking numre og hans flatpicking numre. Fridrikur er ejer af, og driver til dagligt www.guitaren.dk og har lavet guitarskoler på video og på papir. Han besidder en stor viden omkring fingerpicking stilen, og til koncerten vil han demonstrere de forskellige stilarter. Fridrikur er selv selvlært indenfor fingerpicking stilen, og underviser i det i Odense.

John Larsen
John Larsen

John Larsen
John har et blødende hjerte for melodien i hver en sang har giver sig i kast med. Hans force er hans store gehør der gør ham i stand til at oversætte hvilkensom helst sang og at tilpasse den til sin egen helt unikke spillestil. En spillestil som bedst beskrives som visesangs fingerspil. John har arrangeret og komponeret et hav af sange for andre kunstnere. Hans bløde klang der trylles frem på hans elskede Dorian guitar kommer til at fortrylle dig. John har spillet sammen med mange kendte og store navne såsom Christian Alvad og Patrick Steinbach samt mange andre kendte guitarister.John er guitarist i orkestret Over Havet der har stor success med visesange og er ved at indspille deres første cd.

Kontakt os her:

Din E-mail adr.:

 

Dit navn:

 

 

Skriv din besked og husk telefon nummer og e-mail:

 

 

 

Køb billeterne til koncerten her

Lydprøver på guitaristernes evner
Her kan i høre og se smagsprøver på de fire musikeres musikalitet

Anonyms billede

Facebook kommentarer