Hjælp Mig!!!!

9 posts / 0 new
Seneste indlæg
pern7871
pern7871s billede
Hjælp Mig!!!!

                                                                            Hejsa Allesammen :-)

Har begyndt at interessere mig for at spille guitar. Jeg fandt ud af, at vi havde en gammel western guitar (stålstrengs guitar) oppe på loftet, men da jeg fik den ned og begyndte at spille - lød det virkelig mærkeligt! Jeg er ikke en speciel god guitar spiller, men jeg har lært nogle få akkorder og en lille sang. Som jeg sagtens kan spille, så det lyder nogenlunde :-) .

Jeg tog ud og købte en tuner (stemmer) og stemte min guitar, men ligemeget, hvor meget jeg stemte/stemmer den - vil den bare ikke lyde ordentlig! -- Jeg prøvede så at spille på en anden guitar (spansk guitar), og den kunne jeg sagtens spille på... 

 Hvordan kan det være at selvom jeg bliver ved og ved med at stemme min guitar vil den aldrig lyde ordentlig. Og vær gang jeg prøver at stemme den igen - er den helt gal igen! Min tuner siger, at den overhoved ikke er stemt, selvom jeg lige har stemt den?

 Håber virkelig i kan hjælpe mig, da jeg ikke rigtig kan komme videre.. Jeg har hørt, at når man er nybegynder, kan man ikke rigtig finde ud af at spille på en western guitar, og man istedet skal have en spansk, da den er lettere og for nybegyndere.. - er det rigtig? 

Og det kan vel ikke være min tuner, da den er helt ny og jeg fik den anbefalet i butikken ... :-)

                                                                                                                               Please hjælp. Hilsen Kathrine på 13½ :-)

kasper182
kasper182s billede
Re.:Hjælp Mig!!!!

Mon ikke det bare er en dårlig guitar der ikke kan holde stemningen. Dårlige stemmemekanikker? Det er jo heller ikke sikkert den har haft så godt af at ligge på loftet. Måske kan det hjælpe med nogle nye strenge.

Mht. at det er nemmere at begynde med spansk guitar, er det nok mest et spørgsmål om hvor ondt ens fingre må gøre i starten Laughing. Jeg startede selv på spansk guitar og skiftede over efter ca. 9 måneder. Det gør lidt ondt i starten, men det går over. Ellers tror jeg ikke der er den store forskel på spansk og western guitar. 

mvh. Kasper

adder
adders billede
Re.:Hjælp Mig!!!!

Dårlige strenge og dårlige stemmemekanikker kan være to af mulighederne, sådan som Kasper skriver. Der kan dog også være tale om andre fejl. En øvet guitarist vil hurtigt kunne diagnosticere fejlen. Du kan eventuelt tage guitaren med til den forhandler, der har solgt dig tuneren. Også her vil man meget hurtigt kunne sige, hvad der er i vejen.

pern7871
pern7871s billede
Re.:Hjælp Mig!!!!

Tak for svaret, men hvordan skal en western guitar helt præcis stemmes ?? :-)

pern7871
pern7871s billede
Re.:Hjælp Mig!!!!

Tak for svaret, men hvordan skal en western guitar helt præcis stemmes ?? :-)

Fridrikur Ellefsen
Fridrikur Ellefsens billede
Re.:Hjælp Mig!!!!
Grevmivlos
Grevmivloss billede
Re.:Hjælp Mig!!!!

Hej Kathrine

 Vidunderligt at du har samlet guitaren op!

 

Jeg går udfra at du ikke har så meget erfaring endnu:

 

Som udgangspunkt ville jeg måske prøve at tune din western efter en guitar der allerede er i tuning (Hvis du har mulighed for det).

Det kan nemlig være at din western er stemt så langt ud af proportioner at din stemmer ikke kan følge med.

Hvis du starter med det kan du bruge din tuner bagefter.

 

Når du sidder med guitaren skal den øverste streng (Den "Mørke") stemmes i "E"

Derefter er rækkefølgen ADGBE.

Som nogle af de andre peger på kan det også være at den simpelthen er for gammel... 

Held og lykke!

Muhlig
Muhligs billede
Re.:Hjælp Mig!!!!

Du kan vel høre om den er helt ved siden af?!?

Christoffertv
Christoffertvs billede
Har ikke noget idé om hvilken

Har ikke nogen idé om hvilken stand din guitar er i, men hvis den er i god stand så skal den stemmes E A D G B E. Hvis du er i tvivl om at din tuner virker kan du evt. se en video på youtube - https://www.youtube.com/watch?v=jJxRjWtwmEE - og stemme guitaren efter det. 

Jeg begyndte selv med en western guitar som jeg fandt på loftet hos mine forældre. Det eneste som er i det, er at det er hårdere for fringrene, men det går over da din hud i fingrespidserne bliver hårdere.

Forfatter

pern7871