Rytme??

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: "Rytme??". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
2 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
Tore
Tores billede
Rytme??

Måske lyder dette som et dumt spørgsmål for folk som ikke er nybegyndere... Men der er tit sket det før mig at jeg har fundet en tab som jeg godt ville spille men jeg har ikke kunne gennemskue rytmen.. ´:S ? nogle som kan hjælpe mig??

Fridrikur Ellefsen
Fridrikur Ellefsens billede
Re.:Rytme??

Nej om noget så er det et fornuftigt spørgsmål!
Det er klart at du ikke kan spille melodien rytmisk for man kan ikke umiddelbart se rytmen ud fra en tab. Dvs. en tab der ikke har rytmen angivet med en blanding af noder og tab. For at kunne tyde rytmen skal man kunne noder og ikke kun tab, men bare rolig. Det er nok kun at kende rytmeangivelserne og ikke selve tonerne.
F.eks skal man kende forskel på en kvart tone og en halv tone etc.
Så lidt nodelære kræves for at kunne spille tab helt korrekt rytmisk.
Det vil også sige at de tabs man tit downloader som ren tab, dvs. kun tal og linjer og typisk som txt fil, ikke er fyldestgørende. For at få rytmisk korrekte tabs bør du downloade dem som gtp eller tef som er hhv. guitar pro og tabledit udgaver af melodien som kan hentes ind i programmerne som så efterfølgende kan spille sangen for dig korrekt og med tempo efter eget valg.
Man kan også markere en tab, kopiere den og indsætte den i programmerne som ren ascii og så håbe på at den der har skrevet tabben har skrevet den rytmisk korrekt, ellers er man jo lige så vidt.
Det er dog ikke helt rigtigt at tab ikke kan bruges rytmisk. Det er nemlig sådan at afstanden imellem tallene angiver rytmen:;

I den første takt har vi en kvartone, da der er 4x "-" f.eks: 1----2----0----, men i næste takt starter vi med en halv tone som er angivet med 8x "-", dvs. større afstand at holde tonen i!
Ved 3. takt ser vi et eksempel i 1/8 takt der har vi kun to streger imellem tonerne.

Håber det hjalp

Du tæller 1 2 3 4 for hver "-" ved kvartone